Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Ζούγκλα η αγορά εργασίας (το παράδειγμα του ΟΤΕ)

Αφιερωμένο απο εμάς σε όσους υποστηρίζουν ότι οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν οφέλη για τους εργαζόμενους.Σε όσους διαφήμιζαν μνημονιακές ΣΣΕ που επέφεραν τα σημερινά αποτελέσματα με υπερκέρδη σε εταιρείες και εξευτελιστικούς μισθούς για τους εργαζόμενους.
Παραίτηση υπέγραψαν όλοι οι υπάλληλοι της γραμμής 13888 του ΟΤΕ – Τι λένε για τις συνθήκες εργασίας.Να υπογράψουν παραίτηση εξαναγκάστηκαν όλοι
οι υπάλληλοι τηλεφωνικής υποστήριξης του 13888 του ομίλου ΟΤΕ την περασμένη εβδομάδα από την διοίκηση του ομίλου, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως εργάζονται για λογαριασμό θυγατρικών του ΟΤΕ και καλούνται να υπογράφουν συμβάσεις που δεν ανταποκρίνονται στα προσόντα τους και σε όσα δικαιούνται από το νόμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξης:

»Η διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ θέλει να μεταφέρει όλο το προσωπικό του 13888 που ανήκε στην εταιρεία OTEPLUS σε μία άλλη ιδιωτική εταιρεία (E VALUE) με ατομικές συμβάσεις που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της εργατικής νομοθεσίας χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τη συλλογική σύμβαση εργασίας. Λόγω της αναταραχής που προκλήθηκε οι εργαζόμενοι απαίτησαν ενημέρωση και ουσιαστικά δεν δούλεψαν προχωρώντας σε λευκή απεργία. Ο προφανής λόγος που ο ΟΤΕ βιάζεται είναι οι αναμενόμενες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για νέο καθεστώς στα εργασιακά.

Ο ΟΤΕ που αυτή τη στιγμή παρέχει τις πιο ακριβές υπηρεσίες τηλεπικοινωνίας και είναι από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις, αμείβει τους εργαζομένους του με μισθούς από 200 εώς 600 ευρώ το οχτάωρο αναλογικά. Οι υπάλληλοι που καλούνται να υπογράψουν τις νέες ατομικές συμβάσεις χάνουν τα χρόνια προϋπηρεσίας και ότι δικαιώματα έχουν για επιδόματα όπως γάμου, δώρα Χριστουγέννων κτλ.

Το 13888 είναι όλοι εκείνοι που σηκώνουν τα τηλέφωνα όταν καλείς για τις τηλεφωνικές βλάβες/ υποστήριξη του ΟΤΕ.

Άραγε γνωρίζεις πως:

-αν και εργαζόμαστε στα κτήρια του ΟΤΕ, δεν είμαστε υπάλληλοι ΟΤΕ αλλά μισθωμένοι υπάλληλοι θυγατρικών (oteplus, evalue) που τις χρησιμοποιεί για να προσλαμβάνει εξευτελιστικά φτηνό προσωπικό;
-οι περισσότεροι από εμάς δουλεύουμε 6ωρα και 4ωρα με τους μισθούς μας να κυμαίνονται από 200 έως 350 ευρώ καθώς επίσης ότι οι περισσότεροι από εμάς προσληφθήκαμε ως πτυχιούχοι αλλά αμειβόμαστε με τον κατώτατο μισθό ως ανειδίκευτοι εργάτες δίχως κανένα επίδομα;», καταλήγουν οι εργαζόμενοι.

2 σχόλια:

 1. Στις περισσότερες ιδιωτικές εταιρείες δυστυχώς αυτό γίνεται τα τελευταία 2 χρόνια, όμως ακόμη και σε κερδοφόρες επιχειρήσεις, ιδρύματα κ.τ.λ με έσοδα και με ακίνητη περιουσία τεράστια που είναι υπό την εποπτεία του δημοσίου, πατώντας τους αντεργατικούς νόμους που είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση και προφασιζόμενοι τις επιταγές της τρόϊκα, οι Διοικήσεις τους εφήρμοσαν αυτά τα αντεργατικά μέτρα με αποτέλεσμα κι όταν ακόμη υποχρεώνονταν οι υπάλληλοι με σύμβαση αορίστου χρόνου να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις , όταν τόλμησαν τα σωματεία να διαμαρτυρηθούν, ΗΡΘΕ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΤΑΝ!! ΚΑΙ Η ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

  Δυτυχώς ακόμη και η Γ.Σ.Σ.Ε , δεν συζητάμε για την Επιθεώρηση Εργασίας που απλά ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ , δεν προστάτευσαν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, ούτε με μια παρέμβαση!! (Φυσικά μιλάμε για τις δύο μεγάλες παρατάξεις)!!

  Ισως κάποιοι που δεν έχουν νιώσει τι σημαίνει ανεργία και ιδιώτης -εκ του ασφαλούς- δεν θα έπρεπε να είναι υπέρμαχοι των ιδιωτικοποιήσεων στον ΟΣΕ και να βάζουν πλάτη στις προηγούμενες κυβερνήσεις, προσπάθώντας να μας πείσουν για τα ωφέλη των ιδιωτών, όταν οι εργαζόμενοι τους εξέλεξαν για να προστατεύουν τα εργασιακά μας κεκτημένα και δικαιώματα και δεν ήθελαν ποτέ να περάσει στα χέρια ιδιωτών δημόσια περιουσία και ιδιαίτερα τα τραίνα.

  Επειδή σε κάποια σωματεία έρχονται εκλογές, ας σκεφθούμε πλέον ποιοι μας οδήγησαν ως εδώ και να δώσουμε την απάντηση με την ψήφο μας, στην κάλπη, όπως ο ελληνικός λαός έκανε την 25.01.2015.

  Αγγελική Γιωτοπούλου-Αποστολάκη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στις περισσότερες ιδιωτικές εταιρείες δυστυχώς αυτό γίνεται τα τελευταία 2 χρόνια, όμως ακόμη και σε κερδοφόρες επιχειρήσεις, ιδρύματα κ.τ.λ με έσοδα και με ακίνητη περιουσία τεράστια που είναι υπό την εποπτεία του δημοσίου, πατώντας στους αντεργατικούς νόμους που είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση και προφασιζόμενοι τις επιταγές της τρόϊκα, οι Διοικήσεις τους εφήρμοσαν αυτά τα αντεργατικά μέτρα με αποτέλεσμα κι όταν ακόμη υποχρεώνονταν οι υπάλληλοι με σύμβαση αορίστου χρόνου να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις , όταν τόλμησαν τα σωματεία να διαμαρτυρηθούν, ΗΡΘΕ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΤΑΝ!! ΚΑΙ Η ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

  Δυστυχώς ακόμη και η Γ.Σ.Σ.Ε , δεν συζητάμε για την Επιθεώρηση Εργασίας που απλά ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ , δεν προστάτευσαν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, ούτε με μια παρέμβαση!! (Φυσικά μιλάμε για τις δύο μεγάλες παρατάξεις)!!

  Ισως κάποιοι που δεν έχουν νιώσει τι σημαίνει ανεργία και ιδιώτης -εκ του ασφαλούς- δεν θα έπρεπε να είναι υπέρμαχοι των ιδιωτικοποιήσεων στον ΟΣΕ και να βάζουν πλάτη στις προηγούμενες κυβερνήσεις, προσπαθώντας να μας πείσουν για τα οφέλη των ιδιωτών, όταν οι εργαζόμενοι τους εξέλεξαν για να προστατεύουν τα εργασιακά μας κεκτημένα και δικαιώματα και δεν ήθελαν ποτέ να περάσει στα χέρια ιδιωτών δημόσια περιουσία και ιδιαίτερα τα τραίνα.

  Επειδή σε κάποια σωματεία έρχονται εκλογές, ας σκεφθούμε πλέον ποιοι μας οδήγησαν ως εδώ και να δώσουμε την απάντηση με την ψήφο μας, στην κάλπη, όπως ο ελληνικός λαός έκανε την 25.01.2015.

  Αγγελική Γιωτοπούλου-Αποστολάκη

  ΑπάντησηΔιαγραφή