Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοίνωση Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΣΙδηροδρομικών

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η Οργάνωσή μας έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης του ελληνικού σιδηρόδρομου, εκκινώντας από το τρίπτυχο «δημόσιος-ενιαίος-σύγχρονος». Ένας σιδηρόδρομος που θα λειτουργεί  με σεβασμό στο
δημόσιο αγαθό της μεταφοράς, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και ασφάλειας, στο πλευρό της κοινωνίας και με τον δικό του ξεχωριστό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Το σχέδιο αυτό παραδόθηκε στον Αν. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζη, στην πρώτη μετεκλογική μας συνάντηση.
Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σιδηροδρομικών θα συνεχίσει ναεργάζεται για την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων και καλούμε όλους τους σιδηροδρομικούς να σταθούν αλληλέγγυοι σ’ αυτή την προσπάθεια.  
Υπενθυμίζουμε ότι οι Διοικήσεις όλων των εταιρειών του ομίλουσυμμορφώθηκαν απολύτως με τις μνημονιακές πολιτικές και έχουν συμβάλει με τις πράξεις τους τα τελευταία χρόνια στην περαιτέρω απαξίωση των υποδομών,  των εγκαταστάσεων, και την απογύμνωση των εταιρειών από εξειδικευμένο προσωπικό(μετατάξεις, συνταξιοδοτήσεις και μη πρόσληψη προσωπικού).
Όπως άλλωστε προέκυψε και από την συνάντησή μας με τον Υπουργό, θεωρούμε αυτονόητο ότι οι Διοικήσεις αυτές είναι προσωρινές –τελούν στην ουσία υπό παραίτηση- και τις καλούμε να μην προβαίνουν σε πράξεις και αποφάσεις αντίθετες με το παραπάνω πλαίσιοκαι δεσμευτικές για την νέα Διοίκηση και το μέλλον του σιδηρόδρομου.

Το Συντονιστικό Γραφείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου