Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Διίστανται οι απόψεις για την συμφωνία στο Εurogroup....

Το στέκι της έλξης δημοσιεύει την άποψη του Γιώργου Δελαστίκ (τους έλιωσαν οι Γερμανοί) όσο και του γνωστού οικονομολόγου Π. Κρούγκμαν (η Ελλάδα τα κατάφερε) για την περίφημη συμφωνία της προηγούμενης Παρασκευής στο Eurogroup και προκειμένου οι αναγνώστες μας να έχουν έγκυρη ενημέρωση και εικόνα  για τις απόψεις ΚΑΙ των 2 πλευρών για το θέμα. Εν αναμονή των ανακοινώσεων της Κυβέρνησης, διαβάζουμε απο τον Γιώργο Δελαστίκ
Τσίπρας– Βαρουφάκης σύρθηκαν γονατιστοί μπροστά στην Καγκελάριο
γράφει ο γνωστός δημοσιογράφος. Διαβάζουμε > 
Υπόδουλοι στο Δ΄ Ράιχ θα παραμείνουν οι Έλληνες και με την κυβέρνηση Τσίπρα – και μάλιστα χωρίς να πάρουν ούτε καν ανάσα ανακούφισης στο αστικό πλαίσιο που εκπροσωπούσαν οι προεκλογικές υποσχέσεις του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης.
Αυτό είναι το συμπέρασμα της παράδοσης άνευ όρων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην ευρωομάδα τη νύχτα της Παρασκευής. Μέχρι και να νομοθετούν οποιοδήποτε φιλολαϊκό μέτρο τους απαγόρευσαν οι Γερμανοί και οι του ΣΥΡΙΖΑ το αποδέχθηκαν!

Ούτε ένα μήνα δεν κατόρθωσαν να αντισταθεί η κυβέρνηση στις πιέσεις του Βερολίνου!

Η επίσημη τελετή παράδοσης της κυβέρνησης Τσίπρα θα ολοκληρωθεί αύριο, όταν προς μεγάλη χαρά των σύγχρονων «γερμανοτσολιάδων» και των πάσης φύσεως συνεργατών των γερμανικών αρχών κατοχής η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα υποβάλει ευπειθώς και γονατιστή τον πλήρη κατάλογο των αντιλαϊκών μέτρων και θα προσπαθήσει να επιβάλει εναντίον του ελληνικού πληθυσμού.

Η καγκελαρία του Βερολίνου θα αποφασίσει πόσα ακόμη μέτρα αντιλαϊκού χαρακτήρα θα συμπεριλάβει στη λίστα του τετραμήνου, κατά τη διάρκεια του οποίου η γερμανική κυβέρνηση θα αποφασίσει και θα επιβάλει στην κυβέρνηση Τσίπρα το νέο τετραετές Μνημόνιο, με νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, νέες περικοπές στην παιδεία και στην υγεία, νέες περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα σε όλους τους τομείς.

«Στον Καιάδα οι γέροι και οι σακάτηδες Έλληνες!» είναι το πασίγνωστο δόγμα των Γερμανών και αυτό θα κληθεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση Τσίπρα, όσο κι αν δεν συμφωνεί με αυτό.

Εξάλλου, μετά τη μοιραία παράδοση της Παρασκευής, μοναδικός στόχος της κυβέρνησης Τσίπρα δεν είναι άλλος από την παραμονή της στην εξουσία, οποιοδήποτε κόστος κι αν έχει αυτό για το λαό.

Η κυβέρνηση Τσίπρα είχε ήδη παραδοθεί προτού καν αρχίσει η ευρωομάδα, με το περιεχόμενο της επιστολής Βαρουφάκη που αναιρούσε όλα όσα είχαν πει προεκλογικά ο πρωθυπουργός και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι ελληνικές αρχές τιμούν τις οικονομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας προς όλους τους πιστωτές» αναφέρεται στην επιστολή.

Καλά, η διαγραφή του χρέους πού πήγε; Πώς εξαφανίστηκε; «Ο στόχος της αιτούμενης εξάμηνης παράτασης της διάρκειας της σύμβασης είναι… να βεβαιώσει, συνεργαζόμενη στενά με τους Ευρωπαίους και διεθνείς μας εταίρους, ότι οποιαδήποτε νέα μέτρα θα έχουν πλήρη χρηματοδότηση, απέχοντας από μονομερείς ενέργειες οι οποίες θα υπονόμευαν τους δημοσιονομικούς στόχους, την οικονομική ανάκαμψη και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα» αναφέρει επίσης η επιστολή Βαρουφάκη.

Καλά, πώς συμβιβάζεται το «σκίσιμο του Μνημονίου» με την «αποχή από μονομερείς ενέργειες που θα υπονόμευαν τους δημοσιονομικούς στόχους»;

Όταν ο Τσίπρας έλεγε ότι «θα σκίσει το Μνημόνιο», εννοούσε ότι θα το σκίσει… «συνεργαζόμενος στενά με τους ευρωπαίους και διεθνείς μας εταίρους»; Δούλευε τους Έλληνες δηλαδή για να τον κάνουν πρωθυπουργό! Όταν η κυβέρνηση Τσίπρα στην επιστολή Βαρουφάκη δηλώνει ότι στόχος της είναι «να συμφωνηθεί η εποπτεία υπό το πλαίσιο της ΕΕ και της ΕΚΤ και στο ίδιο πνεύμα, υπό το ΔΝΤ, κατά τη διάρκεια της επεκταθείσας συμφωνίας», μπορεί να μας εξηγήσει τι ακριβώς διαφέρει αυτή η πρότασή της από τη σήμερα υφιστάμενη τρόικα της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ; Μετονομάζοντας το νέο Μνημόνιο σε «Συμβόλαιο για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη», το οποίο «Συμβόλαιο» θα συνομολογηθεί «ανάμεσα στην Ελλάδα, την Ευρώπη και το ΔΝΤ», νομίζει η κυβέρνηση ότι εξαπατά τον κόσμο;

Δεν καταλαβαίνει δηλαδή ο λαός μας ποιος είναι ο πολιτικός μασκαράς, μιας και σήμερα είναι η μέρα του Καρνάβαλου;

Πολύ κατώτερη των περιστάσεων αποδείχθηκε η κυβέρνηση Τσίπρα, διαψεύδοντας τις ελπίδες ελλήνων και ξένων αριστερών που επένδυσαν σε αυτήν.

Πάγωσε τον ελληνικό λαό που μετεκλογικά συμπαρατάχθηκε μαζί της σε πρωτοφανή ποσοστά που υπερέβαιναν το 80% (!), όσο την έβλεπε να συγκρούεται με τους Γερμανούς.

Από εδώ και πέρα, κανένας Έλληνας ή ξένος, εκτός από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσδοκούν προσωπικά οφέλη, δεν έχει πλέον λόγο να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις υποστήριξης της κυβέρνησης Τσίπρα, από τη στιγμή που υπέκυψε στους Γερμανούς. «Ο σκοπός της παράτασης είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης βάσει των συνθηκών στην τρέχουσα συμφωνία» αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν και συνεχίζει: «Οι ελληνικές αρχές θα παρουσιάσουν μια πρώτη λίστα με μέτρα μεταρρυθμίσεων με βάση την τρέχουσα συμφωνία έως το τέλος της Δευτέρας 23 Φεβρουαρίου. Οι θεσμοί (σ.σ.: εννοούν την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ) θα παράσχουν μια πρώτη άποψη για το εάν αυτή είναι ικανοποιητικά κατανοητή ώστε να αποτελέσει ένα έγκυρο σημείο έναρξης για την επιτυχή κατάληξη της αξιολόγησης. Η λίστα θα συγκεκριμενοποιηθεί περαιτέρω και εν συνεχεία θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς έως το τέλος του Απριλίου.

Μόνο η έγκριση των συμπερασμάτων της αξιολόγησης για τη διευρυμένη συμφωνία από τους θεσμούς θα επιτρέψει με τη σειρά της την όποια εκταμίευση της δόσης του τρέχοντος προγράμματος του EFSF και τη μεταβίβαση του SMΡ κερδών του 2014. Και τα δύο και πάλι υπόκεινται σε έγκριση από το Γιούρογκρουπ» υπογραμμίζει το κοινό ανακοινωθέν.

Λεφτά δηλαδή η κυβέρνηση του Τσίπρα θα πάρει από Μάη και βάλε – κι αυτό μόνο αν συναινέσουν οι Γερμανοί!

Έτσι είναι: το αγκιστρωμένο ψάρι δεν χρειάζεται ούτε καν δόλωμα!


Απο την άλλη πλευρά ο διεθνούς φήμης οικονολόγος  Π. Κρούγκμαν γράφει ότι η  Ελλάδα τα κατάφερε
Διαβάζουμε >
Μία συμφωνία που τη βρίσκει σε πολύ καλύτερη θέση, καθώς κατόρθωσε να κερδίσει χρόνο πέτυχε η Ελλάδα, όπως αναφέρει σε άρθρο του με τίτλο «Η Ελλάδα τα κατάφερε», ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν.

Τώρα που καταλάγιασε λίγο η σκόνη, μπορούμε να δούμε πιο ξεκάθαρα τη συμφωνία -εάν πρόκειται πράγματι για μία συμφωνία που θα τη σώσει αύριο, κάτι που ορισμένοι αμφισβητούν. Και γίνεται όλο και περισσότερο σαφές ότι η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, τουλάχιστον προς το παρόν», αναφέρει ο Κρούγκμαν στο άρθρο του στους Νιου Γιορκ Τάιμς.

«Η βασική ενέργεια, πάντα, συμπεριλαμβάνει το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα. Το ερώτημα αυτές τις λίγες ημέρες ήταν αν οι Έλληνες μπορούν να εξαναγκαστούν σε μία συμφωνία για πολύ υψηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα υπό την απειλή να εξωθηθούν σε μία νέα κρίση», σημειώνει.

Σε άλλο σημείο του άρθρου, ο Κρούγκμαν επισημαίνει ότι τώρα η Ελλάδα απέφυγε μία πιστωτική κρίση και το χειρότερο να κλείσει η ΕΚΤ τη στρόφιγγα προς τις ελληνικές τράπεζες.

«Το επόμενο βήμα θα γίνει σε τέσσερις μήνες από τώρα, όταν η Ελλάδα θα προσπαθήσει να επιτύχει χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Δεν γνωρίζουμε πώς θα το κάνει. Αλλά τίποτα από όσα σενέβησαν δεν αποδυναμώνει την ελληνική θέση σε αυτό τον μελλοντικό γύρο. Ας υποθέσουμε ότι οι Γερμανοί ισχυρίζονται ότι έχουν πρωτογενές πλεόνασμα 4,5%. Η Ελλάδα θα πει όχι, δεν έχει. Και μετά τι θα γίνει; Πριν από κάποια χρόνια, όταν πολλοί στην Ευρώποι πίστευαν στη λιτότητα, η Ελλάδα μπορούσε να είχε αντιμετωπίσει μεγαλύτερα αντίποινα μόνο από τη διατύπωση. Όχι όμως τώρα. Η Ελλάδα κατάφερε να κερδίσει χαλαρότερους όρους για φέτους και να πάρει βαθιά ανάσα για να προετοιμαστεί για τη μεγάλη μάχη που θα έρθει σε τέσσερις μήνες. «Θα μπορούσε να είναι χειρότερα», καταλήγει.

1 σχόλιο:

 1. Δύο όψεις. δύο απόψεις!! Η δημοσιογραφική και η επιστημονική!!
  Δύο απόψεις από δύο διαφορετικούς ανθρώπους , ο ένας Ελληνας;;;! και ο άλλος ξένος!!
  Η μία άποψη γράφεται την ''ώρα που οι Ελληνες ενωμένοι περιμένουν με κομμένη την ανάσα, να σώσουν ο,τι μας απέμεινε (τα σπίτια μας, τις εργασίες μας -όσοι ακόμη έχουν-, την αξιοπρέπειά μας , και την ελευθερία μας)" και πριν ακόμη τελειώσει η πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση, στην οποία μας στρίμωξαν χρονικά, οι προηγούμενοι συγκυβερνώντες!!
  και η άλλη άποψη του Π.Κρούγκμαν, επιστημονικά τεκμηριωμένη αποδεικνύει πως όταν ''θέλουν οι κυβερνήσεις να προασπίσουν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού , μάχονται, προσπαθούν να βρούν λύσεις, κάνουν τα πάντα για να αναπνεύσει ο απλός Ελληνας και να συνεχίζει να αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο, με την ελπίδα στην καρδιά και το κεφάλι ψηλά"!!

  Τα υπόλοιπα είναι ανευ σημασίας και δεν τα σχολιάζω γιατί φυσικά και σεβόμενη το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, ο καθένας μπορεί να γράφει ο,τιδήποτε είτε γιατί τα πιστεύει είτε γιατί προφανώς δεν συμφωνεί με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Στην δημοκρατία υπάρχουν και μειονότητες με απόψεις ακραίες και διαφορετικές!!!

  Σεβασμός όμως σημαίνει να σέβεται και η άλλη πλευρά την λαϊκή ετυμηγορία και τον πόθο για λευτεριά και εθνική ανεξαρτησία , θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, που κατοχυρώθηκαν και κερδήθηκαν με πολλούς αγώνες και αίμα Ηρώων!!

  Αγγελική Γιωτοπούλου-Αποστολάκη

  ΑπάντησηΔιαγραφή