Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη σε εργαζόμενους με κυλιόμενο ωράριο

Η εργασία σε εναλλασσόμενες βάρδιες, αλλά ιδίως η νυχτερινή, αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου ΙΙ, σύμφωνα με κινεζική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Occupational and Environmental Medicine...
Μάλιστα, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για τους άνδρες, συγκριτικά με τις γυναίκες, καθώς
και για όσους έχουν συχνότερες εναλλαγές στο ωράριο εργασίας τους.

Η μελέτη επιβεβαιώνει προηγούμενες εργαστηριακές έρευνες που είχαν δείξει ότι αν κανείς κοιμάται «λάθος» ώρες, αρχίζει να εμφανίζει διαβήτη μέσα σε διάστημα μόνο λίγων εβδομάδων.

Επίσης, εκτός από τον διαβήτη, παλαιότερες έρευνες έχουν συσχετίσει την εργασία σε βάρδιες με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης και άλλων προβλημάτων, όπως πεπτικές διαταραχές, ορισμένες μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά προβλήματα.

Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Χουατσόνγκ, αποδίδουν τον συσχετισμό στο γεγονός ότι όσο περισσότερο διαταράσσεται το βιολογικό ρολόι ενός ανθρώπου, τόσο αυτό αυξάνει την πιθανότητα παχυσαρκίας, ορμονικών-μεταβολικών διαταραχών και προβλημάτων ύπνου, όλοι παράγοντες κινδύνου για ανάπτυξη διαβήτη.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν ιατρικά αρχεία που αφορούσαν 226.652 άτομα, εκ των οποίων οι 14.600 έπασχαν από διαβήτη τύπου ΙΙ.

Όπως διαπίστωσαν, οι εργαζόμενοι σε βάρδιες (αστυνομικοί, πυροσβέστες, γιατροί και νοσηλευτές, εργάτες κ.α.) έχουν κατά μέσο όρο 9% μεγαλύτερες πιθανότητες να εκδηλώσουν διαβήτη, σε σχέση με όσους δουλεύουνπρωινές ώρες, ενώ ειδικά για τους άνδρες ο κίνδυνος είναι αυξημένος κατά 37%.

Όταν κάποιος εργάζεται συχνά σε ακανόνιστες βάρδιες (και όχι σε συγκεκριμένες εναλλασσόμενες ώρες), τότε ο κίνδυνος αυξάνει κατά 42%.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, όταν κάποιος τρώει αργά το βράδυ, αυξάνεται η πιθανότητα παχυσαρκίας και διαβήτη.

Οι εργαζόμενοι σε βάρδιες πρέπει λοιπόν να κάνουν υγιεινή διατροφή, να ασκούνται σωματικά και να μην τρώνε κατά τη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές, όπως απώλεια της όρασης, έμφραγμα, εγκεφαλικό επεισόδιο, νευρικές βλάβες.

Περίπου 380 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να πάσχουν από διαβήτη έως το 2025 παγκοσμίως, γεγονός που σημαίνει ότι πρόκειται για ένα μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας.

Πηγη: health.in.gr -etheldrivers.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου