Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Ο εργοδότης υποχρεωμένος να δηλώνει το εργατικό ατύχημα στο ΙΚΑ


Μετά απο ερώτημα συναδέλφων,καθώς συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ Ελξης (ή πρών ΔΑΚΕ) ο οποίος δεν γνωρίζει  την εργατική νομοθεσία διοχέτευσε  λανθασμένες πληροφορίες σε αυτούς για το θέμα,δημοσιεύουμε το τι ακριβώς συμβαίνει και καλούμε τον
Νίκο Αγγελόπουλο,συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ-Νέας Έλξης ;  (έχουμε χάσει πλέον την μπάλα με τα ονόματα των παρατάξεων μετά τις τελευταίες διασπάσεις) να ψάχνει- και να διασταυρώνει τουλάχιστο- αυτά που λέει στους μηχανοδηγούς.

Γιατί ο εν λόγω συνάδελφος μέχρι το πρωί έλεγε -παρουσία τρίτων που τον άκουγαν ευκρινώς- ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να δηλώνουν -είναι υποχρεωμένοι έλεγε επακριβώς- οι ίδιοι το εργατικό ατύχημα στο ΙΚΑ κάτι το οποίο ο ίδιος γνωρίζει όπως έλεγε,αλλά όχι η πλειοψηφία του κόσμου! 
Μάλιστα έκπληκτοι όσοι άκουγαν τα όσα έλεγε, τον άκουσαν να υποστηρίζει ότι έχει ενημερώσει για το θέμα και τον Γ.Γραμματέα του Σωματείου μας Βασίλη Τουρλή,παρέχοντας προφανώς επικίνδυνα λανθασμένη πληροφόρηση!
Το θέμα θα έφερνε στο ΔΣ της ΠΕΠΕ, ο Πρόεδρος του Σωματείου μας συνάδελφος Γενιδούνιας, ο οποίος είχε πληροφορηθεί τα όσα έλεγε ο συνάδελφος Αγγελόπουλος.
Όχι μόνο εκτέθηκε ανεπανόρθωτα ο συνάδελφος Αγγελόπουλος,οφείλει και μια συγνώμη (ξέρει αυτός που).
Ο εργοδότης λοιπόν είναι υποχρεωμένος να δηλώνει το εργατικό ατύχημα στο ΙΚΑ.
Ο εργαζόμενος  κάνει τα αυτονόητα.
Όταν προσέρχεται στον γιατρό ή στο νοσοκομείο- μετά το εργατικό ατύχημα- να λέει ότι χτύπησε ή τραυματίστηκε ή είχε το συμβάν εν ώρα εργασίας.
Τα υπόλοιπα τα κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και είναι υποχρέωση του εργοδότη.
Για να αρχίσει να μαθαίνει ο συνάδελφος Αγγελόπουλος του δημοσιεύουμε και τον αντίστοιχο Νόμο και την εγκύκλιο του ΙΚΑ.
Διάβασε τα ΕΔΩ συνάδελφε, μπας και καταλάβεις ότι η ενημέρωση των μηχανοδηγών για τέτοια λεπτά ζητήματα πρέπει να έρχεται μετά απο υπεύθυνη και σωστή αναζήτηση και ενημέρωση και όχι τσαπατσουλιές που συνοδεύονται με ειρωνικά σχόλια για όσους γνωρίζουν (ή ψάχνουν λεπτομερώς τα θέματα).
Είμαστε βέβαιοι ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ γνωρίζουν και πράττουν επαγγελματικά τα όσα προβλέπονται απο τους Νόμους.
Δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι οι συνδικαλιστές της Νέας Έλξης-ΔΑΚΕ; μπορούν να αντιληφθούν ακόμα και τα αυτονόητα.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

2 σχόλια:

  1. Καλό θα ήταν αφού επικαλείστε την προσωπική κουβέντα μου με τον συνάδελφο Γενιδούνια, να γράφετε επακριβώς τα όσα είπαμε. Εγώ για το θέμα του εργατικού ατυχήματος είπα πως μετέφερα τα όσα μου είπε συνάδελφος που ασχολείται με τα θέματα αυτά και είπα πως δεν είναι δική μου άποψη. Κάτι που τόνισα στην τηλεφωνική μου επικοινωνία, αλλά που επιμελώς "ξεχάστηκε" να γραφτεί.

    Αγγελόπουλος Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρόμαστε συνάδελφε που επιβεβαιώνεις την ανάρτηση μας.
      Όταν μεταφέρεις σε συναδέλφους πράγματα τόσο σημαντικά, καλό θα είναι να τα τσεκάρεις πρώτα,συνδικαλιστής είσαι.
      Επίσης, η δική μας πληροφόρηση λέει ότι σου ειπώθηκαν όσα γράφει το στέκι απο όσους ασχολούνται με τα θέματα αυτά.
      Τώρα γιατί μετέφερες άλλα στους μηχανοδηγούς είναι δικό σου θέμα.
      Σε ευχαριστούμε πάντως για την επιβεβαίωση.

      Διαγραφή