Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

ΤΡΑΙΝΟΣΕ : Ενημέρωση για την μισθοδοσία

Ξεπεράστηκαν τα τεχνικά προβλήματα και όπως όλα δείχνουν
αύριο (λογικά τις απογευματινές ώρες) θα καταβληθεί η εξόφληση των δευτερευουσών Νοεμβρίου και θα πληρωθούν αναδρομικά οι ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ που προέκυψαν απο την νέα ΣΣΕ στις τακτικές αποδοχές των εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τους μήνες Νοέμβριο - Δεκέμβριο.

Ο υπολογισμός στις δευτερεύουσες θα γίνει με τον νέο τρόπο υπολογισμού βάση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας.
Την επόμενη εβδομάδα, 10 Γενάρη θα πληρωθούν οι δευτερεύουσες Δεκεμβρίου (καθώς ο μήνας έχει προκαταβληθεί) ενώ θα δοθεί και έκτακτη προκαταβολή (άτοκο δάνειο), 1 μισθός σε όλους τους εργαζόμενους, που στην συνέχεια θα εξοφληθεί σε 3 άτοκες δόσεις.
Στις 10 Γενάρη θα καταβληθεί και η 4η δόση  (απο τις 6) απο την πληρωμή των ανεκτέλεστων ημερών κανονικής άδειας (με προσαύξηση 100%) για το έτος 2017.
Τα υπόλοιπα κανονικών αδειών έτους 2018 επίσης θα καταβληθούν με προσαύξηση 100%, όπως συνέβη και με αυτές του 2017 έπειτα απο μια δεκαετία και χάρη στις ενέργειες του Σωματείου μας.
Για το θέμα αυτό θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση τις επόμενες ημέρες.
Τέλος σε συζητήσεις για την σύναψη συνεργασίας με μεγάλα πολυκαταστήματα βρίσκεται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μετά απο συνεννόηση με τα 2 Σωματεία Εργαζομένων (προκειμένου να αντικατασταθεί η διενέργεια αγορών μέσω του ΣΥΝΠΕ).
Και για αυτές τις εξελίξεις θα ενημερώσουμε άμεσα τους συναδέλφους.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

1 σχόλιο:

  1. NEMΕΣΙΣ είναι να περιμένει ο σκουπιδιάρης του 7ου και ο γραφικός του συνοδοιπόρος, τι ώρα θα παίξει την Κυριακή το ΣΚΑΙ το στημένο ρεπορτάζ.Ο ένας γιατί έχει κόμπλα με τους μηχανοδηγούς(έφτασε να παραδέχεται ότι έψαχνε κάδους σκουπιδιών),ο άλλος για να το γράψει στην κάμερα και να το αναπαράγει.
    ΝΕΜΕΣΙΣ είναι να παρακαλάνε τον Γενάρη οι της νέας παράταξης, μετά τον επαναστατικό Δεκέμβρη που τελικά χάσανε τον δρόμο για το ΣΕΠΕ,να πληρωθούν οι άδειες με 100%.
    Λες και δεν το ξέραμε αυτό.
    ΝΕΜΕΣΙΣ είναι να τους βλέπει ο κόσμος και να γελάει.
    ΝΕΜΕΣΙΣ είναι το έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.
    Αλήθεια ΣΣΕ η Ομοσπονδία στον ΟΣΕ θα υπογράψει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή