Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Aν η λέξη ψέμα είχε συνώνυμο θα λέγονταν Συλλογική σύμβαση του ΟΣΕ

Συναδέλφισσες –φοι

Τέλη Αυγούστου του 2022 το Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ μαζί με τον τότε Δ.Σ. του ΟΣΕ υπέγραψε διετή Σ.Σ.Ε. για τα έτη 2022-2023 , στην παραπάνω Σ.Σ.Ε. που συνυπέγραψε το Επιχειρισιακό Σωματείο τα χαμόγελα περίσσευαν και η ατμόσφαιρα των συνυπογραφόντων  ήταν
άκρως πανηγυρική. Στην τοποθέτηση της Παράταξης μας κατά την υπογραφή ανέφεραμε ότι τα χαμόγελα και τα χειροκροτήματα θα μας επιτρέψετε να τα κάνουμε όταν ολοκληρωθεί η Σ.Σ.Ε. Δυστυχώς μετά από 18 Μήνες ούτε χαμόγελα , ούτε χειροκροτήματα υπάρχουν. Αντίθετα η δυσαρέσκεια και η καχυποψία ως προς την Διοίκηση του Οργανισμού συνεχώς μεγαλώνει. Ο λόγος είναι ότι δεν έχει εκτελεσθεί ένα σημαντικό μέρος της Σ.Σ.Ε. που αφορά την Τεχνική Αποζημίωση όσο και τα Μέσα Ατομικής Προστασίας , και ενώ η Σ.Σ.Ε. ολοκληρώθηκε και βρισκόμαστε σε περίοδο μετενέργειας , η Διοίκηση εμπαίζει τους Εργαζόμενους και εφευρίσκει διάφορες δικαιολογίες ρίχνοντας το μπαλάκι των ευθυνών ΔΕΞΙΑ και ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Οι Εργαζόμενοι βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης αφενός λόγω της υποστελέχωσης του Οργανισμού , αφετέρου του Οργανογράμματος  που πληρώθηκε αδρά σε ιδιωτική εταιρία και είναι συμπληρωμένο κατά το 1/3 σε Προσωπικό  και έρχεται σαν κερασάκι στην τούρτα και η ΔΙΑΚΟΠΗ της Τεχνικής Αποζημίωσης .

Σε μια Κοινωνία που στενάζει , τα είδη πρώτης ανάγκης είναι στα ύψη και μια Ελληνική Οικογένεια καταφέρνει μετά βίας να βγάζει τον Μήνα , έρχεται η καταβολή των τροφείων  που προκύπτουν από την Σ.Σ.Ε. να καταβάλλονται σε άτακτες Ημερομηνίες και Μήνες με ευθύνη  της Διοίκησης , με αποτέλεσμα ο Εργαζόμενος  σαν Επαίτης να ερωτά κάθε λίγο αν μπήκαν τα λεφτά για να ψωνίσει 

Σε όλα τα παραπάνω η Διοίκηση οφείλει όχι απλά να απαντήσει με δικαιολογίες , αλλά έμπρακτα να επαναφέρει άμεσα την Τεχνική Αποζημίωση , όπως και να αποδώσει τα καθυστερούμενα αυτής.

Μένει να ερωτηθεί η Διοίκηση του ΟΣΕ. Πρόκειται περί ανικανότητας η Δόλου η μη ολοκλήρωση των συμφωνηθέντων.


1 σχόλιο:

  1. Επιτέλους μια ανακοίνωση έστω και αργά .Η άλλες παραταξεις τι κάνουν στην μούγκα η ομοσπονδία πουθενά να ενημερώσει το προσωπικό ότι μαθαίνουμε μεταξύ μας και να πλανιέται στον αέρα εδώ και ένα χρόνο μην ανησυχείτε τον άλλο μήνα θα καταβληθούν τα αναδρομικά η δεν φταίμε εμείς κάποιος χαντουμης οι κάποιοι χαντουμηδες βάζουν θέματα μη καταβολής των αναδρομικών … μην ανησυχείτε θα το παλέψουμε δεν θα τα χάσετε για γέλια και για κλάματα είσαστε… για τα τροφεία ότι να ναι μας έχουν μάθει στον βασιλόπουλο στο ταμείο και μας λένε τα λέμε σε κάνα δίμηνο!!!!Σοβαρευτειτε επιτέλους ενημερώστε και δώστε λύσεις ο κόσμος με όλα αυτά που περνάει με τα οικονομικά με την πίεση της δουλειάς λόγω ελλείψεις προσωπικού με τα ψευτονταηλικια από κάποιους άεργους χαντουμηδες διοικητικούς έχουμε και αυτά από πάνω κάπου θα ξεσπασει αυτο!!!!.Βαλτε πλάτη στον κόσμο που σας ψηφίζει στο ίδιο μαγαζί δουλεύουμε όλοι τις ίδιες αγωνίες έχουμε.Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή