Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Ξεκίνησε «ξήλωμα» των γραμμών στην Αγριά!!!


 Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του παραλιακού μετώπου της Αγριάς από τα συνεργεία του δήμου Βόλου.nΜετά το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο παραλιακό μέτωπο της Αγριάς τέσσερις μήνες μετά τις πλημμύρες η δημοτική αρχή ξεκίνησε τις εργασίες αποκατάστασης ξηλώνοντας τις σιδηροδρομικές γραμμές.

Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, βρίσκεται αυτήν την ώρα στην Αγριά επιβλέποντας τις εργασίες.


Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος ανέφερε ότι ξεκινάει μία εργολαβία στην Αγριά, καθώς τα πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου κατέστρεψαν και αλλοίωσαν το πεζοδρόμιο στο παραλιακό μέτωπο της Αγριάς.

Οπως ανέφερε μετά από παράπονα περίοικων, κατοίκων, επαγγελματιών, αλλά και επισκεπτών ο δήμος Βόλου αποφάσισε να δώσει μία λύση.

«Αποφασίσαμε να δώσουμε ένα τέλος σε αυτήν την παρωδία, σε αυτήν την εικόνα και σε αυτήν την επικινδυνότητα και ξεκινάει η αποκατάσταση όλου του παραλιακού μετώπου. Θα πάρουμε τα μπάζα και θα κοινοποιήσουμε το κόστος στην ΟΣΕ, που είναι υπεύθυνη. Μέχρι το Πάσχα θα το έχουμε παραδώσει το έργο» ανέφερε ο κ. Μπέος.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Διαμαρτυρία απέστειλε προς το υπουργείο Πολιτισμού, αρχαιολογικές υπηρεσίες, στον ΟΣΕ, τη Διεθνή Επιτροπή για τη Διατήρηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς, τη MOMUMENTA, το Ελληνικό Τμήμα της ICOMOS και την Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού η μη κερδοσκοπική εταιρία ΒΙΔΑ (Βιομηχανικά Δελτία Απογραφής), μια συλλογική προσπάθεια απογραφής και καταγραφής της Ελληνικής Βιομηχανικής Κληρονομιάς

Όπως αναφέρει, στη διαμαρτυρία, μετά από δημοσιεύματα του σημερινού ηλεκτρονικού τύπου, η δημοτική αρχή της πόλης του Βόλου, με τον Δήμαρχο κατ’ ιδίαν παρευρισκόμενο, αποξηλώνει τμήμα σιδηροτροχιών της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου-Μηλεών.

Η εταιρία ΒΙΔΑ ζητά να πληροφορηθεί εάν η πράξη αυτή είναι νόμιμη και έχει δοθεί άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ή εάν η Δημοτική Αρχή ενεργεί με δική της απόφαση.

Καταλήγοντας αναφέρει ότι το δίκτυο της εν λόγω γραμμής είναι κηρυγμένο ως νεότερο μνημείο (ΦΕΚ 322/Β/24-5-1985), καταγγέλλει τυχόν παράνομη κίνηση από τη δημοτική αρχή και ζητά να ενημερωθούν οι αρμόδιες αρχές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου