Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Προκαλεί (ξανά) και διαστρεβλώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα Τέμπη

Σε ακόμα μια προσπάθεια να τινάξει τις (βαριές) ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, επιδόθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Συνηθισμένος στις «δύσκολες αποστολές», ο Άδ. Γεωργιάδης έκανε ξανά το μαύρο άσπρο, με ιδιαίτερα προκλητικό
τρόπο, διαστρεβλώνοντας ξανά την πραγματικότητα, παρουσιάζοντας τη δική του «αλήθεια».

Μιλώντας, λοιπόν, στους ραδιοσταθμούς ΣΚΑΪ και Status 107,7, ο υπουργός δεν δίστασε να πει ότι «δεν υπάρχει κανένα μπάζωμα» στην περιοχή της τραγωδίας, επενδύοντας στο αφήγημα περί ανάγκης να λειτουργήσουν αποτελεσματικά οι γερανοί. Στο πλαίσιο αυτό, «απάλλαξε» τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο και απέδωσε ουσιαστικά την όποια ευθύνη στην Πυροσβεστική. 

Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, έκανε λόγο για θεωρίες συνωμοσίας με στόχο το Μαξίμου και σε κάθε περίπτωση απέρριψε τα περί συγκάλυψης του εγκλήματος από την κυβέρνηση της Ν.Δ. 

Εκεί όμως που χάθηκε κάθε έννοια λογικής ήταν όταν ο υπουργός ισχυρίστηκε πως είναι καλό για την κυβέρνηση το ενδεχόμενο η έκρηξη που ακολούθησε τη σύγκρουση των δύο τρένων, να οφείλεται σε παράνομο υλικό.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα όσων είπε ο Άδ. Γεωργιάδης στους δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς:

⇒ «Δεν υπάρχει κανένα μπάζωμα. Η συνωμοσιολογία καταστρέφει τη χώρα. Γίνεται το δυστύχημα. Έβρεχε δυο μέρες συνεχόμενα. Τα βαγόνια έχουν ξωκύλει. Πάει η Πυροσβεστική και πρέπει να στήσει τους γερανούς για να σηκώσει τα βαγόνια ώστε να βρει τυχόν επιζώντες και να περισυλλέξει τα πτώματα. Οι γερανοί, βάρους πολλών τόνων, πρέπει να σηκώσουν βαγόνια πολλών τόνων, πρέπει να πατήσουν σε σταθερό έδαφος. Το έδαφος από κάτω είναι σαθρό με λάσπη από τη βροχή. Και τι λέει η Πυροσβεστική; Έγινε διαμόρφωση του χώρου προκειμένου να επιχειρήσουν οι γερανοί, να σηκώσουν τα βάρη. Οι γερανοί χρειάζονται σταθερό πεδίο να μη βουλιάζει για αυτό και έθεσαν κάποια φερτά αντικείμενα. Πέταξαν χαλίκι και γαρμπίλι, έκαναν το έδαφος σταθερό για να πατήσουν οι γερανοί.»

⇒ «Ο Τριαντόπουλος δεν είχε καμία αρμοδιότητα να δώσει τέτοια εντολή δεν ξέρω πώς τον έχουν μπλέξει. Τέτοια εντολή μπορεί να δώσει μόνο η πολιτική προστασία, είτε της Περιφέρειας είτε του κράτους. Η εμπλοκή Τριαντόπουλου έγινε για να βάλουν μια συνωμοσία γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου»

⇒ «Εάν υπάρχει περίπτωση λόγω λαθρεμπορίας να έχει γιγαντωθεί το δυστύχημα αυτό και αν η έκρηξη να μην είναι από τα λάδια των τρένων των φρένων, αλλά είναι λόγω ενός παρανόμου υλικού που μεταφερόταν με την εμπορική αμαξοστοιχία, εγώ προσωπικά θέλω να βρεθεί ο υπεύθυνος και να τιμωρηθεί ισόβια. Όμως αν υπάρχει θέμα λαθρεμπορίας αυτό εις τι αφορά τη διερεύνηση του ατυχήματος σε κυβερνητικό επίπεδο; Για ποιον λόγο η κυβέρνηση να θέλει να συγκαλύψει μια λαθρεμπορία; Η συνομωσιολογία βλάπτει τη λογική.»

⇒ «Εάν υποτεθεί ότι το φοβερό αυτό δυστύχημα προεκλήθη λόγω μιας έκρηξης ενός τρένου που μετέφερε παράνομο υλικό. Αυτό είναι καλό για την Κυβέρνηση ή κακό; Καλό. Τι θα σήμαινε αυτό; Ότι δεν φταίει πια ούτε ο Καραμανλής, ούτε η σύμβαση 717, ούτε τίποτα από όλα αυτά αλλά η έκταση του δυστυχήματος προήλθε από κάποιους λαθρέμπορους. Πάλι ο Καραμανλής θα φταίει αν είχαν βάλει παράνομο υλικό;

Προσπαθώ πρωτόλεια να εξηγήσω ότι αν υποτεθεί ότι ο πυρήνας αυτής της θεωρίας συνομωσίας έχει κάποια βάση, αυτό δεν θα ήταν κατά της Κυβερνήσεως στην προκειμένη περίπτωση για το δυστύχημα, αλλά υπέρ της Κυβερνήσεως. Θα σήμαινε ότι το δυστύχημα προεκλήθη από έναν λαθρέμπορο…»

www.efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου