Οι μηχανοδηγοί - ιδιαίτερα όσοι εκτελούν υπηρεσίες ελιγμών και βρίσκονται σε διαρκή κίνηση σε όλο το 8ωρο (για αλλαγή συρμών κτλπ) - εκτός των άλλων , έχουν να αντιμετωπίσουν και την καταπόνηση από τις υψηλές θερμοκρασίες (ιδιαίτερα όσοι εκτελούν βάρδιες μεταξύ 12.00 -18.00 καθημερινά).
Δημοσιεύουμε την εγκύκλιο της ΓΣΕΕ (11.07.2012 ) με τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνει ο εργοδότης προκειμένου να προστατευτεί η υγεία και η ασφάλεια του προσωπικού.
καταπόνησης των εργαζοµένων, σε συνεργασία και µε τον γιατρό εργασίας και τον τεχνικό ασφαλείας. Ειδικότερα δε για τις υπαίθριες εργασίες προβλέπεται επιπλέον η χορήγηση και χρήση κατάλληλου καλύµµατος κεφαλής, η διαµόρφωση σκιερού µέρους για τα διαλείµµατα, η κατασκευή στεγάστρων και ο προγραµµατισµός των εργασιών, ώστε οι κοπιαστικότερες να γίνονται στις ώρες που η θερµοκρασία είναι χαµηλότερη.
Πάντως εμείς γιατρό εργασίας έχουμε να δούμε χρόνια στο χώρο που δουλεύουμε .
Και ιδιαίτερα τεχνικό ασφαλείας που αν ερχόταν στο ΜΑΙ και έβλεπε την κατάσταση που επικρατεί με τα τρωκτικά στους χώρους αναμονής θα διαπίστωνε τις σοβαρές ελλείψεις στον χώρο.....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου