Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της ΠΟΣ με τον κ. Ν.Σταθόπουλο

Επί της ουσίας καμία δέσμευση!
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση της ΠΟΣ με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών κ. Νίκο Σταθόπουλο. Στη συνάντηση η οποία διήρκεσε 3,5 ώρες συζητήθηκαν τα θέματα:
-απόσχιση τροχαίου υλικού από ΟΣΕ
-μισθολογικά
-διαθεσιμότητα, επιστροφή μεταταχθέντων
Αναλυτικότερα :
Για το θέμα της απόσχισης της συντήρησης τροχαίου υλικού ο κ. Σταθόπουλος τόνισε οτι αυτή θα προχωρήσει έως 31/12 όπως ορίζει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ενώ για τις όποιες επιπλέον ρυθμίσεις χρειαστούν θα εκδοθεί τροπολογία. Το θέμα είναι σύνθετο ενώ πρόθεση του Υπουργείου είναι να μην θιχτούν οι εργαζόμενοι και να μεταφερθούν στην νέα εταιρία με τα ίδια δικαιώματα.
Για τα μισθολογικά ο κ. Σταθόπουλος αναγνώρισε τις μεγάλες μειώσεις που έχουν υποστεί οι σιδηροδρομικοί και πως μαζί με τις συγκοινωνίες αποτελούν ιδιαίτερη περίπτωση. Ωστόσο τόνισε πως υπάρχει ένα ψηφισθέντας νόμος και πως πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών.
Τέλος για το θέμα της διαθεσιμότητας εμφανίστηκε θετικός στο να επιστρέψουν όσοι σιδηροδρομικοί μετατάχθηκαν και βρίσκονται σήμερα σε καθεστώς διαθεσιμότητας (με την διαδικασία της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων). Για τους υπόλοιπους μεταταχθέντες απαιτείται για την επιστροφή τους η συνεννόηση περισσότερων υπουργείων.

1 σχόλιο:

  1. Έστω, καλό θα ήταν να γινόταν κάποια αρχή, κάποιο ξεκίνημα. Άρα συνεχείς οχλήσεις και γραπτές δεσμεύσεις για να έχουμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή