Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Στο κόκκινο με την έλλειψη προσωπικού



Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνουν οι υπηρεσίες του σιδηροδρόμου στη χώρα, και πιο ειδικά σε τοπικό επίπεδο, με τα προβλήματα να αυξάνονται, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι των
εταιρειών, που προέρχονται από τον πάλαι ποτέ ενιαίο ΟΣΕ.


Δρομολόγια πετσοκομμένα, καθυστερήσεις κάτι παραπάνω από ανεκτές, συχνότατες βλάβες αλλά και ελλιπές προσωπικό συνθέτουν ένα ιδιαίτερο σκηνικό στον ελληνικό σιδηρόδρομο την εποχή της κρίσης, όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ζητώντας λύσεις, χωρίς ωστόσο αυτές να έρχονται στο προσκήνιο.


Τα δρομολόγια από και προς Καλαμπάκα εξάλλου αλλά και αυτό ανάμεσα σε Λάρισα και Βόλο έχουν βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο μικροσκόπιο τόσο των τοπικών αρχών και βουλευτών, αλλά και των ίδιων των εργαζομένων. Ωστόσο αλλαγές δραματικές προς το καλύτερο δεν γίνονται, ενώ και ο εξοπλισμός αλλά και τα ανταλλακτικά μοιάζουν να είναι περιορισμένα σε σχέση με προηγούμενες περιόδους.

Και όλα αυτά τη στιγμή που εκατοντάδες είναι αυτοί που χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση τα δρομολόγια του ΟΣΕ σε τοπικό επίπεδο. Και ακόμη περισσότεροι αναμένεται να είναι αυτού που, λόγω θέρους, θα προτιμήσουν να μετακινηθούν με το τρένο προς κοντινές διαδρομές, λόγω μικρότερου κόστους, σε κάποιες τουλάχιστον περιπτώσεις. Μικρότερο κόστος αλλά με αρκετή ταλαιπωρία πιθανότατα... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου