Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Παρουσία της ΠΕΠΕ στην συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ


Η ΠΕΠΕ εκπροσωπήθηκε απο τον Πρόεδρο του Σωματείου Γενιδούνια Κώστα, τον Β Αντιπρόεδρο του ΕΚΠ Μωραίτη Πέτρο και το μέλος του ΔΣ Νίκο Δρίτσα.   Στην σύντομη παρέμβαση του ο Πρόεδρος του Σωματείου μας ανέφερε ότι 

η ΠΕΠΕ διαχρονικά και αταλάντευτα έχει απορρίψει και αγωνίζεται ενάντια σε κάθε ιδιωτικοποίηση των υποδομών  και παραγωγικών δομών της χώρας υπο οποιαδήποτε μορφή.(είτε ολική,είτε με συμμετοχή, είτε με μετοχοποίηση). 
Και εμείς μάθαμε προχτές, ανέφερε,ότι παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για αλλαγή πολιτικής στον σιδηρόδρομο, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρίσκεται προς ιδιωτικοποίηση στο σχέδιο των 47 σελίδων που παρουσιάστηκε ως πρόταση της..

Η ΠΕΠΕ,το Σωματείο των μηχανοδηγών, στηρίζει την προσπάθεια και τον αγώνα των εργαζομένων στα λιμάνια ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, καλώντας τους παρευρισκόμενους να στηρίξουν με την σειρά τους τον αγώνα των μηχανοδηγών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων.
Λιμάνια, αεροδρόμια ,σιδηρόδρομος και όλες οι υποδομές της χώρας αποτελούν εργαλεία για την παραγωγική της ανασυγκρότηση και πρέπει να παραμείνουν στο Δημόσιο.Η ΠΕΠΕ θα βρίσκεται το επόμενο διάστημα σε επικοινωνία με το Εργατικό Κέντρο για τον συντονισμό των δράσεων ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές,ενώ κλείνοντας ανέφερε πως θα πρέπει να υπάρξει και επικοινωνία του ΕΚΠ με την Ομοσπονδία μας αφού τα προβλήματα είναι κοινά.

Ο συνάδελφος Μωραΐτης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αλλαγή πολιτικής απο την Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διερωτώμενος τι τελικά συνέβη και άλλαξαν οι προεκλογικές τους δεσμεύσεις. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις ανέφερε και ζήτησε τον συντονισμό των δράσεων.

Στην συγκέντρωση κυριάρχησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια αλλά και οι πολιτικές αποφάσεις που - παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της σημερινής Κυβέρνησης- θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν όλα τα λιμάνια της χώρας.
Οι περισσότεροι απο τους ομιλητές έκαναν λόγο και για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στις εγκαταστάσεις της Cosco στον Πειραιά (μιλώντας για συνθήκες μεσαίωνα και γαλέρας).

Το στέκι της έλξης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου