Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Άσωτος Ιός:Όχι και τώρα και πάντα


Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να επιχειρηματολογεί κάποιος υπέρ του όχι με όρους εθνικούς ή όρους όπως περηφάνια και τιμή .Η στάση μας απέναντι στο δημοψήφισμα δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την εθνικότητα , την καθαρότητα του αίματος ή οποιαδήποτε ιδιότητα νομίζουμε ότι κληρονομήσαμε από τους προγονούς μας .
Το ερώτημα του δημοψηφίσματος  στην ουσία του διαπραγματεύεται
τους όρους της εκμετάλλευσης μας, αφορά την ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων και ανέργων στην Ελλάδα κι έχει ξεπεράσει κατά πολύ την κυβέρνηση και τους όποιους χειρισμούς και σκοπούς της .
Η απάντηση μας  θα σηματοδοτήσει και την δυναμική του εργατικού κινήματος απέναντι σε  οποιοδήποτε αντεργατικό μέτρο που ο νεοφιλελευθερισμός  θέλει να επιβάλλει σε βάρος μας. 
Η απάντηση λοιπόν είναι ένα ξεκάθαρο ταξικό όχι .

Δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι σε αυτήν την ολοκληρωτική επίθεση του κεφαλαίου απέναντι στον κόσμο της εργασίας (άνεργοι ,συνταξιούχοι ,επισφαλώς εργαζόμενοι).Ναι θα ψηφίσουν η αστική τάξη , οι εργοδότες ακόλουθοι τους και όσοι τρομοκρατηθούν απ όλη αυτήν την εκστρατεία φόβου .Έχουν επιστρατεύσει από <<καλλιτέχνες>> της υποκουλτούρας ,από ξεχασμένους πολιτικούς των πίσω εδράνων της βουλής μέχρι και τον Γλυξμπουργκ!!
Οι εργοδοτικοί εκβιασμοί σιγά σιγά πληθαίνουν προσπαθώντας να εξαναγκάσουν τους εργαζόμενους να κινηθούν αντίθετα με τα συμφέροντα τους .Για τα ΜΜΕ η κατάσταση είναι πασιφανής και δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιων…

Ποσο πιο ξεκάθαρες μπορούν να γίνουν οι διαφορές των τάξεων ?
Πόσο πιο ξεκάθαρος μπορεί να γίνει ο διχασμός ?
Πόσο πιο ξεκάθαρη μπορεί να είναι η απάντηση ?

Το όχι όμως δεν είναι απλά μια απάντηση σ ένα ερώτημα.

Είναι η εναντίωση σε κάθε είδους μνημόνιο.
Είναι η εναντίωση σε κάθε αντεργατική πολιτική.
Είναι η εναντίωση σε κάθε επιβολή.
Είναι η αρχή για την ταξική αντεπίθεση που πρέπει να συνεχιστεί και στους χώρους εργασίας στις γειτονιές και στους δρόμους ώσπου να πάρουμε πίσω αυτά που μας ανηκουν…

Και μας ανήκουν τα πάντα ,κυρίως οι ζωές μας.

Άσωτος Ιός 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου