Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Κ. Ρήγος : Ψηφίζουμε ΟΧΙ, Μένουμε στην Ευρώπη των ανθρώπων της και ΟΧΙ των τραπεζών της

O Κωνσταντίνος Ρήγος μηχανοδηγός ΜΑΙ τοποθετείται  για το επικείμενο δημοψήφισμα. Διαβάζουμε: 
Απο μικρός  ένιωθα υπερήφανος για την γενναία φύση των Ελληνών, των ανθρώπων που κατοικούσαν σε αυτή τη χερσόνησο, και πάντα κατάφερναν να αλλάζουν τον ρου της ιστορίας , της δικής τους αλλά και του κόσμου, άλλες φορές με μάχες και άλλες με ιδέες. 

Για ποιο δυτικό πολιτισμό θα μιλούσαμε τώρα αν οι λίγοι άνδρες του Λεωνίδα δεν σταματούσαν την περσική επέλαση 2500 χρόνια πριν, για ποια ευρωπαϊκή αναγέννηση  αν ο Αριστοτέλης δεν
διαφωνούσε με τον Πλάτωνα και ποια δημοκρατία χωρίς τα ριζοσπαστικά μέτρα του Περικλή. 

Σήμερα ως ισότιμα μέλη της ευρωπαικής οικογένειας καλούμαστε να παραμερίσουμε  την δημοκρατία μας  ακυρώνοντας ένα δημοψήφισμα το οποίο αποφάσισε μια δημοκρατικά εκλεγμένη ευρωπαϊκή κυβέρνηση. Σε περίπτωση που δεν ακυρωθεί,μας υποδεικνύεται από τους εκπροσώπους των θεσμών, η σωστή απάντηση.
Το δημοψήφισμα αυτό πλέον αποκτά μια ιδιαίτερη βαρύτητα. 
Το διακύβευμα πλέον είναι αν η Ευρώπη επιτρέπεται να καταλύει τη δημοκρατία στα κράτη-μέλη επειδή αυτά έχουν χρέη ( ή απλά αποδείξεις αποτυχίας των οικονομικών πολιτικων των μνημονίων). Δεν καταλύεται η δημοκρατία μόνο ζητώντας ακύρωση του δημοψηφίσματος αλλά και με την λήψη εκβιαστικών μέτρων εναντίον μιας οικονομίας επί μήνες. Αποκορύφωμα του εκβιασμού αυτού είναι οι κλειστές τράπεζες, φέρνοντας μια κοινωνία στα όρια της με  στόχο την χειραγώγηση της ψήφου του δημοψηφίσματος.
 Η μόνη απάντηση που οι απόγονοι των πολεμιστών του ’40 θα δώσουν σε αυτό το δημοψήφισμα είναι ΟΧΙ.
Όσο και αν η αντιπολίτευση  προσπαθεί να διαστρεβλώσει το δημοψήφισμα , και να δημιουργήσει κλίμα αντιπαλότητας στους πολίτες, η υπερηφάνεια του Έλληνα δεν μπορεί να μικρύνει επειδή θα έχουν μετρητά οι τράπεζες. Ούτε η ιστορία του σβήνεται για να βαπτιστεί βιώσιμο το χρέος.
Έχοντας αυτό το ιστορικό βάρος αλλά και την τεράστια ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενίες, τα παιδιά τα δικά μας αλλά και των άλλων ευρωπαίων, να τους παραδώσουμε  μια Ευρώπη δημοκρατική, μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, μια ανθρωπιστική Ευρώπη ψηφίζουμε ΟΧΙ στα τελεσιγραφα. 
Μένουμε στην Ευρώπη των ανθρώπων της και όχι  των τραπεζών της.
Δεν φεύγουμε από την Ευρώπη, την Αλλάζουμε.

Ψηφίζουμε ΟΧΙ.
Ρήγος Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου