Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Χρεοκόπησε και το συνδικαλιστικό κατεστημένο στην Ελλάδα μετά το χθεσινό ΟΧΙ

Η άποψη μας για την συμπεριφορά των επαγγελματιών του συνδικαλισμού.
Αναμφίβολα η συντριπτική νίκη του ΟΧΙ στο χτεσινό δημοψήφισμα επιφέρει μεγάλες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα καθώς είναι ξεκάθαρο ότι οι πολίτες επέλεξαν να ...συνταξιοδοτήσουν όλο το παλαιό πολιτικό προσωπικό που στήριξε με πάθος το ΝΑΙ.

Μέρος του πολιτικού προσωπικού είναι και οι συνδικαλιστές. Ιδιαίτερα οι μεγαλοσυνδικαλιστές της ΓΣΕΕ (και όχι μόνο- θα τα πούμε και για τα δικά μας) που δεν τόλμησαν για άλλη μια φορά να
αφουγκραστούν το δημόσιο αίσθημα και επέλεξαν να συνταχθούν απροκάλυπτα με την εργοδοσία (ΣΕΒ). 
Ένα συνδικαλιστικό κατεστημένο παρχωχημένο και υποταγμένο  που δεν τόλμησε   να έρθει σε σύγκρουση με τα πολιτικά τζάκια, δεν άρθρωσε λόγο απέναντι στο μιντιακό κατεστημένο και την προπαγάνδα της τελευταίας εβδομάδας ,δεν πήρε θέση για τις αντιδημοκρατικές εκκλήσεις τρίτων παραγόντων (απο το εξωτερικό και εσωτερικό)που ήθελαν να επιβάλουν δοτές Κυβερνήσεις στο όνομα μιας υποτιθέμενης Σωτηρίας που θα έφερνε η επιβεβαίωση  των πολιτικών  που μας οδήγησαν μέχρι εδώ.

Ένα συνδικαλιστικό κατεστημένο που δεν ακούει την φωνή της κοινωνίας, έχει ξεχάσει ποια συμφέροντα εξυπηρετεί , και σε ποιους απολογείται τελικά.

Ένα συνδικαλιστικό κατεστημένο που αρνήθηκε τον καθοδηγητικό του ρόλο σε ένα κομβικό ζήτημα όπως είναι το δημοψήφισμα και επέλεξε αυτόν του Πόντιου Πιλάτου ακολουθώντας απροκάλυπτα - όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις - τις θέσεις της εργοδοσίας και των αφεντικών.

Ένα συνδικαλιστικό κατεστημένο που ΚΑΙ στον σιδηρόδρομο αρνήθηκε να πάρει ξεκάθαρη θέση υπηρετώντας φυσικά συγκεκριμένο πολιτικό προσανατολισμό.

Αν είναι δυνατόν η ΠΟΣ να μην έχει το κουράγιο και την δύναμη να καλέσει τους σιδηροδρομικούς να καταψηφίσουν τις προτάσεις των νεοφιλελεύθρεων ταλιμπάν, όταν και ο τελευταίος Έλληνας Εργαζόμενος και σιδηροδρομικός γνωρίζει ότι αυτές εκπορεύονται απο τα ίδια -εγχώρια και εξωτερικά- κέντρα που επέβαλαν και τον Νόμο Ρέππα, τις χιλιάδες μετατάξεις σιδηροδρομικών,το κλείσιμο του δικτύου, την διάλυση που έχει επέλθει σήμερα σε όλες τις δομές του σιδηροδρόμου.

Είδαμε ακόμα και  συνδικαλιστές να καλούν  δημόσια σε υπερψήφιση των μέτρων εκμεταλλευόμενοι ακριβώς αυτήν την θέση της Ομοσπονδίας, αποπροσανατολίζοντας τους σιδηροδρομικούς και μετατρέποντας το ερώτημα του δημοψηφίσματος σε δήθεν έκφραση άποψης για την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας όπως ήθελε το πολιτικό προσωπικό που μας χαιρέτησε χτες βράδυ.

Είδαμε άλλους να περιμένουν - αν είναι δυνατόν, που ζούμε - το κλίμα τρομοκρατίας να επηρεάσει τους Έλληνες και με την ψήφο τους αυτοί να δικαιώσουν τις πολιτικές των τελευταίων ετών και ΑΡΑ και τις επιλογές της ηγεσία  του συνδικαλιστικού κινήματος.

Κανείς πλέον δεν εμπιστεύεται τους επαγγελματίες συνδικαλιστές που ζουν σε έναν μικρόκοσμο και είναι φανερή ακόμα και στον πλέον καλοπροαίρετο συνομιλητή η αναντιστοιχία των δικών τους απόψεων με τα θέλω των εργαζομένων.

Εμείς δεν κρύψαμε ποτέ τις απόψεις μας για αυτό το συνδικαλιστικό κατεστημένο και όσους υπηρέτησαν πιστά το πολιτικό προσωπικό που απο χτες το βράδυ συνταξιοδοτήθηκε ΟΡΙΣΤΙΚΑ.

Καλό θα είναι οι επαγγελματίες συνδικαλιστές  να συνειδητοποιήσουν ότι οι εξελίξεις τους έχουν ξεπεράσει οριστικά και ότι οι απόψεις τους βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με αυτές της εργατικής τάξης.

Δεν ξέρουμε ποιες θα είναι οι  επόμενες κινήσεις τους, αλλά οι ίδιοι θα πρέπει ίσως κάποια στιγμή να σκεφτούν τα αδιέξοδα στα οποία έχουν οδηγήσει το εργατικό κίνημα και να κάνουν την αυτοκριτική τους.

Αν αυτή αρκεί, θα το μετρήσει και θα το σταθμίσει ο κόσμος της εργασίας και φυσικά στην περίπτωση μας και οι χιλιάδες σιδηροδρομικοί.


Γιατί εμείς απλά αναρωτιόμαστε κατά πόσο μπορεί να είναι "νομιμοποιημένη" η εκπροσώπηση των εργαζομένων απο συνδικαλιστές που υπερασπίστηκαν το ΝΑΙ ή αρνήθηκαν να πάρουν θέση σε ένα ξεκάθαρο ερώτημα που αφορούσε εκατομμύρια εργαζομένων,ανέργων και συνταξιούχων.
Πως μπορούν να εμπιστευτούν τους -ξεκάθαρα πλεον- συμμάχους της αστικής τάξης; 
Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου