Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Φήμες,φήμες,φήμες....Για τις Διοικήσεις


Ένα απίστευτο γαϊτανάκι φημών κυκλοφορεί γύρω απο τα ονόματα που κάποιοι "ακούνε" ότι έρχονται στον Όμιλο ΟΣΕ. Φυσικά αυτό δεν γίνεται διόλου τυχαία καθώς πίσω απο κάθε όνομα κρύβεται και κάποια σκοπιμότητα (ιδιαίτερα πολιτικού χαρακτήρα).Το τελευταίο όνομα που ακούσαμε στους διαδρόμους και ...ξεραθήκαμε είναι αυτό του 
Χάρη Τσιόκα, πρώην Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Μεταφορών την διετία 2009-2011,εκ των εμπνευστών του Νόμου 3891 που διέλυσε τον σιδηρόδρομο, που σύμφωνα με τις..φήμες αναλαμβάνει σύντομα Πρόεδρος στον ΟΣΕ.

Μάλιστα όσοι το καλλιεργούν παίζουν και το ανάλογο πολιτικό και συνδικαλιστικό παιχνίδι.
Καλούμε τους συναδέλφους να μην αποπροσανατολίζονται απο τα ουσιαστικά προβλήματα ασχολούμενοι με το ποιος ή ποιοι θα αναλάβουν τις Διοικήσεις.
Όσοι καλλιεργούν αυτό το παιχνιδάκι παίζουν χοντρό παιχνίδι.
Γιατί θέλουν τους μηχανοδηγούς (αλλά και όλους τους σιδηροδρομικούς) να ασχολούνται με τα επιμέρους και όχι με την ουσία.
Η ουσία λοιπόν είναι ότι με ευθύνη της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας (ΠΑΣΚ,ΔΑΚΕ,ΠΑΜΕ) μέχρι σήμερα έχουμε οδηγηθεί σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο για το θέμα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Γιατί το Υπουργείο μπορεί να παίζει τα παιχνιδάκια του. 
Το θέμα είναι το τι κάνουμε ΕΜΕΙΣ.
Και όταν βλέπουμε ότι ορισμένοι ασχολούνται με τις Διοικήσεις και όχι με την ουσία, απλά γελάμε.
Γιατί επιβεβαιωνόμαστε για τον ρόλο τους.

Οι μηχανοδηγοί λοιπόν θα έχουν αυτήν την εβδομάδα την δυνατότητα να ενημερωθούν πλήρως και να αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι για την πορεία του κλάδου.
Αυτό φαίνεται ότι φοβίζει κάποιους, που ...σκέφτηκαν να βγάλουν φαντάσματα απο την ντουλάπα.
Ξεχνώντας ότι το μεγαλύτερο φάντασμα στην έλξη το αποχαιρετήσαμε τον περασμένο Μάη.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

1 σχόλιο:

  1. Όταν ακούτε Χ. Τσιόκας από πίσω είναι μόνο η Εκκλησία και τίποτε άλλο. Το ίδιο ισχύει και με το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη όπου κουμάντο κάνει ο Κωνσταντινίδης, που επίσης από πίσω του έχει την Εκκλησία. Τελικά άγιο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή