Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Θαυμάστε τον «πλασιέ» της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ!!!

Το ΜΕΤΑ καταδικάζει την προκλητική στάση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργου Αδαμίδη, ο οποίος -σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή και με αφορμή την απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ για διακοπή στην ηλεκτροδότηση χιλιάδων καταναλωτών που χρωστούν- εμφανίστηκε ως «πρόεδρος» της Επιχείρησης!!!
Υπερασπίστηκε την απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα

σε «μπαταχτζήδες», προβάλλοντας το επιχείρημα ότι έτσι θα «σωθούν» οι καταναλωτές από μελλοντικές αυξήσεις. Μίλησε με ανακριτικό και απαξιωτικό ύφος σε πολίτη, που αδυνατεί λόγω των μνημονιακών πολιτικών να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του,ξεδίπλωσε την… πολιτική του εκτίμηση, όταν κατά τη διάρκεια της εκπομπής –σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ανισότητα μισθών και προνομίων- αναρωτήθηκε αν «ζούμε σε κάποια κομμουνιστική χώρα και δεν το ξέρω; Όλοι πρέπει να έχουμε τους ίδιους μισθούς;».

 Απέδωσε τα χρέη της επιχείρησης και τις ευθύνες στον αντιπολιτευτικό ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι φταίνε η ρητορική του ως αντιπολίτευση αλλά και τα κινήματα «Δεν πληρώνω». Επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά δημοσιογράφων και τεχνικών της εκπομπής που σχολίαζαν αρνητικά όλα όσα έλεγε, και…αποκρατικοποίησε τη ΔΕΗ, όταν υπερασπιζόμενος -για μια ακόμη φορά την απόφαση της διοίκησης- είπε πως «η ΔΕΗ δεν είναι δημόσιο» (αν και ανήκει το 51% στο Δημόσιο).

Οι ρήσεις του ότι «μιλά εκ μέρους των εργαζομένων» και πως «υπερασπίζεται τους εργαζομένους» ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Τέτοιες συμπεριφορές, και ειδικά από εκλεγμένο συνδικαλιστική και πρόεδρο, είναι απόλυτα καταδικαστέες. Δεν αρμόζουν και δε δικαιολογούνται από έναν συνδικαλιστή που έχει εκλεγεί για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, που εξαθλιώθηκαν από τις μνημονιακές πολιτικές, σε σημείο που να μην μπορούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

Το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα μάχεται για τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας, των συνταξιούχων, των άνεργων, των φτωχών, και δεν υπερασπίζεται τις αποφάσεις οιασδήποτε εργοδοσίας, πολλώ δε μάλλον όταν στρέφονται κατά του λαού.

Αυτού του είδους συνδικαλισμού και τέτοιους συνδικαλιστές δεν τους χρειάζονται οι εργαζόμενοι. Η παρουσία τους στα ανώτερα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος είναι ο καλύτερος τρόπος δυσφήμισης και απαξίωσής του στα μάτια των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Αυτός δεν εκπροσωπεί εργαζομένους. Είναι «λαγός» των συμφερόντων της κυβέρνησης και της εργοδοσίας και ο καλύτερος «πλασιέ» της ιδιωτικοποιησης της ΔΕΗ.

Σχόλιο του ΜΕΤΑ απο το ergasiantet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου