Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Όργια της ΠΑΣΚΕ στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης - Αποχώρηση του Μ.Ε.Τ.Α.

Φέρανε τον μεσαίωνα οι κεφαλαιοκράτες και ο πρόεδρος του ΕΚΘ μηνύει τους εργάτες,φώναζαν οι συνάδελφοι της ΕΛΒΟ!!!
To 32ο Συνέδριο του ΕΚΘ γίνεται σε μια εποχή σκληρών μνημονιακών πολιτικών που ισοπεδώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, διαλύουν τις ζωές της λαϊκής οικογένειας και καταδικάζουν την
κοινωνία στη φτώχεια, την ανεργία και την απελπισία.

Ως ΜΕΤΩΠΟ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ αυτά παλεύουμε να ανατρέψουμε, με τη δράση
μας στηρίζουμε τους εργαζόμενους στην οργάνωση του αγώνα για ανατροπή αυτών των καταστροφικών πολιτικών και αυτό βάλαμε σαν πρόταγμα στο ίδιο το Συνέδριο του ΕΚΘ.


Στον αγώνα μας αυτό, έχουμε βρεθεί πολλές φορές στα δικαστήρια και μάθαμε πια, ότι όσους εργαζόμενους παλεύουν για τα αυτονόητα δικαιώματα τους τούς κυνηγούν με κάθε τρόπο οι γνωστοί μηχανισμοί καταστολής του κράτους και των εργοδοτών.

Δεν μπορούμε, όμως, να δεχθούμε ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΚΘ μήνυσε και στέλνει στα δικαστήρια εργάτες που παλεύουν για τη δουλειά και τη ζωή τους!!!

Αυτή η πρωτοφανής κίνηση αποτελεί ντροπή για το ΕΚΘ και για το θεσμό του προέδρου του ΕΚΘ.

Στην διάρκεια της 1ης ημέρας του 32ου συνεδρίου του ΕΚΘ, δηλώσαμε πως για εμάς στο ΜΕΤΑ η απόσυρση αυτής της απαράδεκτης αγωγής που ποινικοποιεί τους αγώνες των εργαζομένων και την συνδικαλιστική έκφραση και δράση,αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή μας στη συνέχεια των εργασιών του Συνεδρίου.

Δηλώσαμε, επίσης, πως αυτή η αγωγή είναι πολύ σοβαρό πολιτικό και συνδικαλιστικό ατόπημα και πρέπει να τελειώσει εδώ, σε αυτό το Συνέδριο.

Δυστυχώς, ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΚΘ δεν πήρε υπόψη του, ούτε τη δική μας τοποθέτηση, ούτε την παράσταση διαμαρτυρίας πολλών εργαζομένων της ΕΛΒΟ, που με σύνθημα «Φέρανε τον μεσαίωνα οι κεφαλαιοκράτες και ο πρόεδρος του ΕΚΘ μηνύει τους εργάτες», διαδήλωναν την απόφαση τους να μην σταματήσουν τον αγώνα τους για τη σωτηρία του εργοστασίου της ΕΛΒΟ.

Μετά από αυτή τη στάση του επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ Θεσσαλονίκης και απερχόμενου προέδρου του ΕΚΘ, το ΜΕΤΑ αποχώρησε από το συνέδριο και δήλωσε πως θα σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους και απέναντι σε όσους γραφειοκράτες «συνδικαλιστές» εκθέτουν συνειδητά και ποινικοποιούν το συνδικαλιστικό κίνημα.

14-11-15

1 σχόλιο:

  1. Γιατί ο άλλος ο ανεκδιήγητος ΠΑΣΚίτης Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που την έπεσε σε φουκαρά που του έκοψαν το ρεύμα, πριν λίγες μέρες το πρωί στον Παπαδάκη;
    "-Πληρώνεις νερό; Πληρώνεις κινητό; "-Καρτοτηλέφωνο έχω" "-Και πως πληρώνεις τις κάρτες;" κλπ κλπ ο μικρός Πάγκαλος. Ο Παπαδάκης εξεμάνη και οι λοιποί του πάνελ απόρησαν με το θράσος του. Αυτό πλέον είναι η ΠΑΣΚΕ. Η φωλιά των φασιζόντων επαγγελματιών συνδικαλιστών, που φροντίζουν για τα συμφέροντα της "φάσας" τους, δηλαδή της δικής τους συντεχνίας. Η ΠΑΣΚΕ είναι η "φάσα" που την προστατεύουν και τους προστατεύει. Άχρηστοι κατά κανόνα, περιθωριακοί και περιθωριοποιημένοι, δεν έχουν πλέον ιδέα από εργασιακό περιβάλλον και κοινωνία. Την πέφτουν στους εργαζόμενους για τα "προνομία" που υποτίθεται ότι απολαμβάνουν και που, επίσης υποτίθεται ότι, αυτοί τους εξασφάλισαν. Εξασφάλισαν τις καρέκλες τους στην εργασιακή λαίλαπα που ενέσκηψε και κολλημένοι στις καρέκλες τους, τρέμουν την επιστροφή στην κανονική εργασία. Μισούν αυτούς που πλέον δεν τους ψηφίζουν και τους θεωρούν αχάριστους. Τόσο διεστραμμένοι είναι που πιστεύουν ακράδαντα ότι αφού τους διόρισαν, προήγαγαν κλπ, οφείλουν να τους εκλέγουν εφ' όρου ζωής. Αλλά οι αχάριστοι "ευεργετηθέντες", τους στρέφουν την πλάτη σε αυτούς και το κόμμα τους. Το ΠΑΣΟΚ, που τους ανέδειξε, για την κοινωνία δεν σημαίνει τίποτα πλέον, θλίψη και οργή προκαλεί η προσπάθεια της διατήρησης του στο προσκήνιο με τη βοήθεια και των ευεργετηθέντων ΜΜΕ. Αφήστε το πτώμα να ταφεί και να σαπίσει.
    Για το έτερο πρώην κυβερνητικό σχήμα, δεν αναφέρω κάτι, περιμένω τα "αποτελέσματα" όπου οι διαφωνούντες, διαγραφέντες και επανεγγραφέντες ΔΑΚ(Ε)ίτες θα σπεύσουν να εκλέξουν τον νέο εκλεκτό τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή