Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό στις 15/11. Απεργία ηλεκτροδηγών και εργαζομένων κίνησης της ΣΤΑΣΥ

H ΠΕΠΕ ενημερώθηκε για τις κινητοποιήσεις προχτές και για αυτό δεν είναι δυνατή η συμμετοχή .Ωστόσο θα υπάρξει Δελτίο Τύπου τις επόμενες ώρες.
Το σωματείο ηλεκτροδηγών και εργαζομένων κίνησης της ΣΤΑΣΥ θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία, στις 15 Νοεμβρίου, στις γραμμές 1, 2 και 3 (ηλεκτρικός και μετρό) και την ίδια ημέρα στις 11:00 πμ θα διεξάγει γενική συνέλευση των μελών του.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «μέχρι σήμερα, δεν έχει ληφθεί υπόψη ότι η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. είναι
μια σιδηροδρομική – τεχνική - εταιρεία παροχής συγκοινωνιακού έργου, η οποία λειτουργεί σε καθεστώς βαρδιών, 365 μέρες το χρόνο και το προσωπικό της είναι εξειδικευμένο, άρτια κατηρτισμένο και καλείται καθημερινά κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό, για να παρέχονται υπηρεσίες που να είναι αντάξιες του ρόλου τους.


Τον τελευταίο καιρό ακούγεται έντονα ότι πρόκειται να νομοθετηθούν εκ νέου παρεμβάσεις, σύμφωνα με τις οποίες οι αποδοχές των εργαζομένων θα μπουν για άλλη μια φορά «στην κλίνη του Προκρούστη»!

Αυτό, σε συνδυασμό και με τις ανισότητες που έχει προκαλέσει η άλωση και η ισοπέδωση του Ασφαλιστικού συστήματος μέσω της κατάργησης της «κοινωνικότητάς του», έρχονται να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον ύφεσης, παρακμής, παραλογισμού και αμετροέπειας.

Όλα αυτά, έρχεται να τα επιστεγάσει και η καταστροφική πολιτική που εφαρμόζει η Διοίκηση της Εταιρείας, η οποία διορίστηκε από πολιτικές ηγεσίες που υπηρετούσαν ιδεολογικές κατευθύνσεις που εδώ και μήνες έχουν κριθεί και καταδικαστεί από τον ελληνικό λαό, πράγμα που δεν έχει συμβάλει μέχρι σήμερα στο να «πεδήσουν» οι ενέργειές της!

Επειδή αυτή τη στιγμή, πρέπει να αναδειχθεί με σαφήνεια ότι οι Σταθερές Συγκοινωνίες λειτουργούν υπό καθεστώς συνεχούς λειτουργίας.

Επειδή είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τις ελεύθερες Συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επειδή το ασφαλιστικό σύστημα αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ισοπεδωτικά και άδικα.

Επειδή πρέπει άμεσα να αλλάξει η πολιτική που εφαρμόζεται στην Εταιρεία Την Κυριακή 15/11/15, το Σωματείο Κίνησης στη ΣΤΑΣΥ, θα πραγματοποιήσει 24ωρη Απεργία (Γραμμές 1, 2, & 3) και την ίδια ημέρα στις 11:00 πμ, θα διεξάγει Γενική Συνέλευση των μελών του, ώστε να ληφθούν όλες εκείνες οι αποφάσεις για τη συνέχιση της δράσης!».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου