Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΑΣΦΑΛΙΣΗ Τι αλλάζει στον υπολογισμό και την καταβολή του εφάπαξ - Όλη η εγκύκλιος


Τον τρόπο καταβολής των εφάπαξ παροχών στο εξής, περιλαμβάνει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, στην οποία ορίζεται ότι από την 1.1.2017 το ΕΤΕΑ, μετονομάζεται σε ΕΤΕΑΕΠ, καθώς εντάσσονται σε αυτό, τομείς, κλάδοι ή λογαριασμοί πρόνοιας. Οριοθετείται ότι για τον υπολογισμό του εφάπαξ γίνεται διάκριση στην εργασιακή περίοδο πριν και μετά το 2014.


Για το διάστημα έως 31.12.2013, αξιοποιείται ο μέσος όρος των αποδοχών του δικαιούχου κατά την τελευταία πενταετία. Διευκρινίζεται ότι δεν είναι δυνατή η καταβολή εφάπαξ σε περιπτώσεις προσωρινής συνταξιοδότησης από το φορέα κύριας ασφάλισης. Η εφάπαξ παροχή θεμελιώνεται και στις περιπτώσεις εκείνες των ασφαλισμένων που λαμβάνουν προσυνταξιοδοτική παροχή (πχ τραπεζοϋπάλληλοι). 
Καταργείται όμως κάθε διάταξη που προέβλεπε σε συγκεκριμένα ταμεία, το δικαίωμα προκαταβολής εφάπαξ (πχ Τομέα Πρόνοιας Προσωπικού ΟΣΕ και τον ΚΑΠ-ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ). Στην εγκύκλιο παρατίθενται αναλυτικά παραδείγματα υπολογισμού εφάπαξ για περιπτώσεις μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου