Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Απαράδεκτοι χερισμοί απο τον Προϊστάμενο Κεντρικής Υπηρεσίας

Στο στέκι της έλξης μιλάμε πάντα ξεκάθαρα. Θεωρούμε απαράδεκτη την στάση του Νώντα Θεοδωρόπουλου να
μην κάνει αποδεκτή την πρόταση που έχει κατατεθεί απο τον Προιστάμμενο Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας   για μια μικρή αλλαγή στο κύκλωμα εργασίας,επειδή αυτή ενοχλεί προσωπικά του συμφέροντα.

Ο συνάδελφος Θεοδωρόπουλος εξακολουθεί να εμπλέκει την συνδικαλιστική του δράση με τα νέα υπηρεσιακά του καθήκοντα και προσπαθεί να αποκομίσει προσωπικά συνδικαλιστικά οφέλη απο αυτήν.
Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται με το ότι την τελευταία εβδομάδα απαίτησε να χορηγηθούν 3 αναπαύσεις σε μηχανοδηγό - στέλεχος της ΠΑΣΚ δεκαετίες τώρα, που του έστειλε φωτογραφία τα..πρησμένα πόδια του!
Ενώ την ίδια ώρα - την ίδια εβδομάδα- προσπαθούσε μέσω απειλών - που έπεσαν στο κενό αφού η παρουσία του είναι απλά τυπική πλέον στους χώρους- να αναγκάσει μηχανοδηγούς να προσκομίσουν αυθημερόν το δελτίο ασθένειας τους!
Αν ο συνάδελφος Θεοδωρόπουλος επιθυμεί μπορεί να συνεχίσει την υπηρεσιακή του καρίερα,αλλά -το ξαναγράψαμε- οφείλει να παραιτηθεί απο το συνδικάτο.
Τα δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, συνάδελφε Επαμεινώντα, δεν χωράνε.
Και επειδή πολλά έχουμε ακούσει για την επιλογή του συναδέλφου Θεοδωρόπουλου, τον διορισμό του δηλαδή απο την Κυβέρνηση της Αριστεράς.
Κάποιοι θέλοντας να ενισχύσουν το προφίλ του μεγαλοσυνδικαλιστή της ΠΑΣΚ, μπας και καταφέρει να σταθεί στην νέα του θέση, θέλησαν να προβάλουν πως αποτελεί επιλογή των νέων ιδιοκτητών.
Ο ίδιος ξέρει - όπως και εμείς ξέρουμε πλέον, γιατί στον σιδηρόδρομο όλα μαθαίνονται - ότι αποτέλεσε 2η επιλογή της σημερινής Διοίκησης, καθώς άλλος συνάδελφος πριν τον Θεοδωρόπουλο, αρνήθηκε να δεχτεί διορισμό σε βάρος συναδέλφου του.
Η φτωχή μέχρι σήμερα παρουσία του Νώντα σε μια κομβική θέση για την έλξη,δικαιώνει όσους έκαναν λόγο για μια πράξη αντεκδίκησης, επειδή την περίοδο του διορισμού του, η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε ανοικτό μέτωπο με τους μηχανοδηγούς και ίσως θεώρησε ότι η παρουσία ενός μεγαλοσυνδικαλιστή θα ηρεμήσει τα πράγματα.
Δυστυχώς, η σημερινή μας ανάρτηση επιβεβαιώνει τα όσα είχαμε και τότε γράψει ενώ θεωρούμε ότι η φτωχή παρουσία του Νώντα σε αυτήν την κρίσιμη θέση, θα οδηγήσει τους νέους ιδιοκτήτες σε άλλες λύσεις,λύσεις που όμως θα στερήσουν απο τον κλάδο μας, μια κομβική θέση.
Για αυτό άλλωστε και ο έμπειρος συνδικαλιστής δεν παραιτείται απο την Ομοσπονδία..
Γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να σταθεί στο νέο περιβάλλον και κρατάει πισινή.

Το στέκι της έλξης- Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου