Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Ενημέρωση για την σημερινή συνάντηση ΠΕΠΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του Σωματείου μας με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στα πλαίσια της διαβούλευσης που διεξάγεται μετά το αίτημα του Σωματείου στο Υπουργείο Εργασίας τον Ιούλιο για το θέμα των αναπαύσεων και της κανονικής άδειας.Στην σημερινή συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά 
όλα τα σημεία της συμφωνίας που έχει προτείνει τόσο η ΠΕΠΕ όσο και η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η συζήτηση διεκόπη καθώς ανέλαβαν οι Νομικοί να δώσουν λύση σε τυπικά θέματα (και όχι ουσίας)προκειμένου να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των 2 πλευρών,ακόμα και εντός της εβδομάδας.
Το στέκι θα ενημερώσει τους συναδέλφους για  όλες τις εξελίξεις το επόμενο διάστημα. 
Αντιλαμβανόμαστε τόσο την αγωνία των μηχανοδηγών για μια συμφωνία που θα δώσει ουσιαστικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα του κλάδου, όσο και την αγωνία όσων δεν θέλουν να υπάρξει καμία συμφωνία γιατί θεωρούν -κατά την δική τους άποψη- ότι αυτό αλλάζει το τοπίο στο σιδηροδρομικό γίγνεσθαι.
Σε κάθε περίπτωση, το Σωματείο των μηχανοδηγών, προασπίζεται την ενότητα του κινήματος και αγωνίζεται για την επίλυση σημαντικότατων προβλημάτων μέσω του Συλλογικού Δικαίου,εδώ και 2 μήνες και αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει όλους είναι η ουσία.
'Οπως ξαναγράψαμε, οι μηχανοδηγοί δεν πρέπει τις επόμενες μέρες να "τσιμπήσουν" σε καμία πρόκληση,απο όπου και αν αυτή προέρχεται.
Όπως τονίστηκε και σήμερα στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας απο τους εκπροσώπους μας, -πλήν Νώντα Θεοδωρόπουλου- η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας με ημερομηνία 19 Σεπτεμβρίου, θα μείνει στην ιστορία ως ένα τεράστιο θεσμικό ατόπημα της σημερινής Διοίκησης της, ατόπημα το οποίο έχει καταγραφεί και πιστωθεί σε αυτήν και μόνο και φυσικά δεν αντιπροσωπεύει την άποψη των χιλιάδων σιδηροδρομικών.

Το στέκι της έλξης  - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου