Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Φανερά πλέον τα πολιτικά αδιέξοδα στις θέσεις του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών

Διαβάζοντας τις σπασμωδικές κινήσεις του  ΠΑΜΕ διαπιστώσαμε ότι την εμφάνισή τους πλέον έχουν κάνει τα στρατηγικά αδιέξοδα στις τοποθετήσεις των εκπροσώπων του. Είναι πλέον εμφανές ότι
η ρητορική του ΠΑΜΕ έχει σοβαρά κενά τα οποία δεν μπορούν να καλυφθούν.
Η ξεκάθαρη κάλυψη που έδωσε η παράταξη του ΠΑΜΕ στον διορισμό συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ σε καίριες θέσεις ευθύνης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η συμφωνία σε όλα τα επίπεδα με τους χειρισμούς των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ,αλλά κυρίως η αποτυχία των προβλέψεων για μισθολογικές καταστροφές τα τελευταία 2 χρόνια έχουν εκνευρίσει τα στελέχη του ΠΑΜΕ στον σιδηρόδρομο που προσπαθούν τελευταία να επαναπροσδιορίσουν τις θέσεις τους με πολιτικές ανακοινώσεις.

Η εκστρατεία λάσπης απέτυχε

Η εκστρατεία λάσπης στην οποία επένδυσαν εδώ και 14 μήνες στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία και σήμερα -προσπαθούν- επιστρέφουν στα γνωστά θεωρώντας ότι μπορούν να κερδίσουν το χαμένο έδαφος.
Παράλληλα συνεχίζουν να αναπαράγουν ασυναρτησίες, που τους μεταφέρουν κυρίως στελέχη της ΠΑΣΚ, αφού ελπίζουν σε συνεργασία με αυτήν (όπως άλλωστε γίνεται και στην ΓΣΕΕ) στον χώρο του σιδηροδρόμου για να επιβιώσουν στα νέα δεδομένα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της συνδικαλιστικής απερισκεψίας των εκπροσώπων του ...ΚΚΕ είναι ότι για την απάθεια στους στην τοποθέτηση του συνδικαλιστή της ΠΑΣΚ Θεοδωρόπουλου σε κρίσιμη υπηρεσία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μάλιστα με διορισμό, ανταπαντούν για τον Πρόεδρο της ΕΕΣΣΤΥ,συνάδελφο Αντωνιάδη,που όμως παραιτήθηκε απο κάθε συνδικαλιστική δραστηριότητα στο τελευταίο συνέδριο της ΠΟΣ,με την ανάληψη των καθηκόντων του, στερώντας μάλιστα και κρίσιμη ψήφο απο το Δίκτυο,ψήφο που καρπώθηκε τελικά το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών.
Οι ...κομμουνιστές του ΠΑΜΕ ξεχνούν τα γεγονότα, και αυτή η λήθη, τους ευτελίζει στα μάτια όσων γνωρίζαν πρόσωπα και πράγματα.

Όταν ζορίζονται μιλούν για ...αντικομμουνιστές!!!

Για παράδειγμα, η αποκάλυψη μας για την  ξεκάθαρη κάλυψη που δίνει διαχρονικά η παράταξη του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών στο θέμα της υπερεργασίας στον Όμιλο ΟΣΕ, με κορυφαία στελέχη της να πρωταγωνιστούν σε πληρωμές αναπαύσεων και υπερωριών,κυριολεκτικά απογύμνωσαν την ιερή αγελάδα του συνδικάτου.Τους αποκαλύψαμε και δεχόμαστε καθημερινά συγχαρητήρια γιατί κάποιος έπρεπε να τα γράψει. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
Απο την μια κατηγορούν τις Διοικήσεις και τις άλλες παρατάξεις για την υπερεργασία και απο την άλλη πρωταγωνιστούν σε αυτήν,όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι μπορούν να κάνουν χρήση των διατάξεων της εργατικής Νομοθεσίας (όπως κάνουν άλλοι συνάδελφοι).
Αντί να κάνουν ως ταξική παράταξη τα αυτονόητα για το θέμα της υπερεργασίας,συμφώνησαν με ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ να προσφύγουν στο ΣΕΠΕ για το ....Οργανόγραμμα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ το καλοκαίρι του 2015 ο γραφικός έφαγε την σφαλιάρα για το γεύμα,στερώντας το απο τους εθελοντές επίκουρους.

Η αποκάλυψη που κάναμε πριν μερικούς μήνες για κορυφαίους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών που είχαν απαλλαγή απο την εργασία τους και είχαν...ξεχάσει να λάβουν την ετήσια κανονική τους άδεια, για 1 και 2 και ...3 χρόνια, τους ανάγκασε - απολογητικά-σε χώρους εργασίας να βγάλουν μέχρι και χειρόγραφη ανακοίνωση ότι η πληρωμή της, προβλέφθηκε -κατά λάθος- απο τις Διοικητικές Υπηρεσίες. 
Φυσικά παράλληλα με την ανακοίνωση ακύρωσαν και τις διοικητικές πράξεις που λήφθησαν "ερήμην τους" απο την "κακή εργοδοσία".
 Μόνο για προβοκάτσια δεν μίλησαν αυτοί οι ...κομμουνιστές που έχοντας ΑΠΑΛΛΑΓΗ ξέχασαν να εκτελέσουν τις ...κανονικές τους άδειες.
Λίγο ακόμα και θα μας έπειθαν ότι θα τους βρίσκαμε Αύγουστο στα γραφεία της ΠΟΣ να παλέυουν για την ανατροπή του καπιταλισμού.
Αλλά είπαμε αυτά είναι θεωρίες των αντικομμουνιστών!

Τελικά τι εννοούν ; 

Το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών απο την μια ζητά να επεκταθούν - και σωστά το ζητά- τα δρομολόγια του Προαστιακού και απο την άλλη ζητά να μην υπάρχει υπερεργασία! Προφανώς αυτό θα γίνει με μαγικό τρόπο! Παράλληλα πρέπει να έχουμε εφεδρείες σε όλα τα μηχανοστάσια,όλες τις ώρες με αυτήν την έλλειψη προσωπικού  για να εξυπηρετούμε τελικά ποια τρένα- αν καταργηθούν όλα τα εμπορικά! 
Γραφικοί ή εξυπηρετούν συμφέροντα τρίτων ή επενδύουν στην καταστροφή
Ο γραφικός που εκπροσωπεί το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών στην έλξη ζήτησε να αιτηθεί η ΠΕΠΕ να  καταργήσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ όλα τα εμπορικά, την ίδια ώρα που το ΠΑΜΕ έβγαζε ανακοίνωση για την επικείμενη δραστηριοποίηση των Pearl κ Gold Air!
Ζητούσε με λίγα λόγια να καταργήσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα εμπορικά,την ώρα που δίπλα μας αναμένονται -σύμφωνα με το ΠΑΜΕ-τεράστιοι παίχτες στην σιδηροδρομική αγορά!
Ποια συμφέροντα άραγε εκπροσωπεί αυτή η σκέψη ; 
Τι επιθυμούν,να μικρύνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να χάσουν οι σιδηροδρομικοί και να κερδίσουν ψηφαλάκια ; 
Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν; 
Προφανώς όχι των σιδηροδρομικών κάθε ειδικότητας,αλλά κάποιων μυαλών που ψάχνουν εναγωνίως να καλύψουν την συνδικαλιστική τους ανεπάρκεια, πίσω απο προτάσεις -πυροτεχνήματα.
Να καταργήσουμε τα εμπορικά και οι επισκέπτες,οι κλειδούχοι, οι εργαζόμενοι στα εμπορεύματα να πάρουν άδεια απο την σημαία!!!!

Με λίγα λόγια

Το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών δεν πείθει πλέον, όπως - ΔΥΣΤΥΧΩΣ - δεν συγκεντρώνει δυνάμεις ΚΑΙ το ΚΚΕ, το οποίο σε μια τεράστια περίοδο κρίσης στην χώρα έχασε την ευκαιρία να γίνει πρωταγωνιστής. Δεν το ήθελε ίσως, γιατί γνωρίζει. Ίσως γιατί ιστορικά είναι το μοναδικό Κομμουνιστικό Κόμμα στην Ευρώπη που δεν κάνει ποτέ αυτοκριτική ή την κάνει μετά απο 74 χρόνια (Ριζοσπάστης-Βελουχιώτης,Βάρκιζα κτλπ).
Ή το μόνο που δεν λέει ΟΧΙ ξεκάθαρα,αλλά λέει ότι δεν κατάλαβε το ερώτημα!(Δημοψήφισμα 2015). 
ΟΧΙ και ας χρεωθούν αυτοί που θα κάνουν το ΟΧΙ μας, ΝΑΙ τις συνέπειες.
ΔΕΝ είναι καθόλου τυχαίο ότι και εκεί (Δημοψήφισμα 2015) η θέση του ΠΑΜΕ συνέπεσε με αυτήν της ΠΑΣΚΕ στην ΓΣΕΕ!!!!
Το ΚΚΕ αρνείτε να παραδεχτεί ότι στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας, η ανατροπή του καπιταλισμού είναι μια ουτοπία.
Μας ζητάνε την ψήφο μας για να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό,αλλά δεν μας εξηγούν πως στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας θα πάρουμε τα μέσα παραγωγής στα χέρια μας ΚΑΙ μάλιστα μέσα απο εκλογές!
Την ίδια ώρα που καλούν σε επανάσταση, παραδέχονται ότι προσπαθούν να ανατρέψουν εργοδοτικές αυθαιρεσίες με επιστολές κ καταγγελίες,όπως ανέφερε σήμερα ο γραφικός του εκπρόσωπος στην έλξη.
Στείλαμε επιστολές λέει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την παραβίαση της εγκυκλίου Κουτρουμπά απο το 2010! 
ΓΙΑΤΙ δεν κάνανε απλή εφαρμογή της, ρωτάμε εμείς.Κάποιοι άλλοι κάνανε.Και δεν ψηφίζανε ποτέ ΠΑΜΕ!
Απάντηση θα λάβουμε ίσως στις επόμενες ζωές.

Για αυτό χάνουν συνεχώς....

Για αυτό και ριζοσπαστικές δυνάμεις που παραδέχονται τα αυτονόητα και εξηγούν στους εργαζόμενους τα επίσης αυτονόητα, κερδίζουν συνεχώς έδαφος σε Σωματεία κ συσπειρώνουν γύρω τους δυνάμεις.Δυνάμεις υγιείς που βαρέθηκαν την συνδιαλλαγή ετών.Δυνάμεις που έχουν σαφή προσανατολισμό και βήμα-βήμα προσπαθούν να ανατρέψουν κατεστημένες αντιλήψεις δεκαετιών.
Που μιλούν για την Ευρώπη των λαών,με εργασιακές συνθήκες που θα σέβονται τον άνθρωπο.

 Οι λυκοσυμμαχίες 
Το ΠΑΜΕ ιστορικά πορεύεται δίπλα στην ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚ. 
Αυτές ξέρει να αντιμετωπίζει, αυτές το ανέχονται χρόνια ως το "αναγκαίο καλό" στα συνδικάτα και αυτές επέτρεπαν στο ΠΑΜΕ να βολεύει στις ΔΕΚΟ ημέτερους.
Ή μήπως στην έλξη, αυτό δεν ήταν μια πραγματικότητα.
Πικρή αλήθεια,αλλά πραγματική.
Και μόλις προέβαλαν ριζοσπαστικές δυνάμεις όπως η +ΣυνΕξέλιξη σε μαζικούς χώρους όπως αυτός των μηχανοδηγών, το ΠΑΜΕ εξαφανίστηκε κυριολεκτικά(σε συνδυασμό με τον γραφικό που το εκπροσωπεί κ προσωπικά ευθύνεται για την ήττα του 2015),ενώ εδώ και 2 χρόνια ευλογά την ΠΑΣΚ και την ΔΑΚΕ, έχοντας γίνει το λιβανηστήρι τους σε πολλά ζητήματα.
Σήμερα μάλιστα αποκαλύφθηκε πως ο κύριος πληροφοριοδότης του ΠΑΜΕ είναι κορυφαίος συνδικαλιστής της ΠΑΣΚ που έχει διπλό ρόλο.
Τα φιλαράκια μας λοιπόν στο ΠΑΜΕ ας κοιτάξουν λίγο τον καθρέφτη.
Και ας δουν τα λάθη τους.
Εμείς άλλωστε δεν καταλαβαίνουμε απο ιερές αγελάδες......
Και κυρίως τους κοιτάζουμε στα μάτια και καταλαβαινόμαστε.
Τους σοβαρούς εννοείτε, τους γραφικούς τους λέμε ότι κάνουμε ότι γουστάρουμε!

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 



4 σχόλια:

  1. Δηλαδή μας λέτε ότι την ώρα που χιλιάδες σιδηροδρομικοί μετατάσσονταν ως πλεονάζοντες,συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που είχαν απαλλαγή από την εργασία τους , ξεχνούσαν να πάρουν την κανονική τους άδεια;
    Και στελέχη του ΠΑΜΕ δούλευαν ρεπό ενώ άλλοι μετατασονταν ως πλεονάζοντες;
    Έκαναν τέτοια πράγματα οι ταξικοί μας εκπρόσωποι;
    Κ σήμερα το παίζουν κ τιμητές!
    Καλοοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σταματήστε να παίζετε με τον Γιωργο... ο Γιωργος εχει αναγκη μια μεγαλη αγκαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΤΗ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ. ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ. ΕΙΣΤΕ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή