Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Επιστολή και ανακοίνωση της ΠΟΣ για ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Κύριοι,

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 21/9/2017 μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και του Διευθύνοντα Συμβούλου της νέας Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αφού ενημερωθήκαμε
για την πορεία της Εταιρείας, ανταλλάξαμε απόψεις και καταθέσαμε τις προτάσεις μας με γνώμονα τόσο τη διασφάλιση και τα εργασιακά δικαιώματα όλου του προσωπικού, την αύξηση των θέσεων εργασίας με προσλήψεις που είναι απολύτως αναγκαίες, όσο και την ανάπτυξη της εταιρείας.
Σ’ αυτό τον προσανατολισμό θα συμβάλλουμε κι εμείς από μεριά μας και με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία της Εταιρείας, αυτό το μεταβατικό διάστημα όπως σας δηλώσαμε και προφορικά, δεν επιθυμούμε την ενεργοποίηση του άρθρου 41 της Σ.Σ.Ε., πέραν της καταβολής από μέρους σας όσων απορρέουν από την Εργατική Νομοθεσία π.χ. δώρα εορτών και υπολογισμός δευτερευουσών απολαβών μέχρι το χρόνο της συμβατικής λήξης της Σ.Σ.Ε.
Επίσης, με το άρθρο 8 της ίδιας Σ.Σ.Ε. προβλέφθηκε η δυνατότητα αυτοτελούς επαναδιαπραγμάτευσης των προβλεπομένων και συμφωνηθέντων σε αυτό. Εν όψει της δυνατότητας που παρέχεται και σε περίπτωση που τα Πρωτοβάθμια Σωματεία καταθέσουν σχετικές προτάσεις επιθυμώντας την ενεργοποίησή του, σας δηλώνουμε ότι είμαστε πρόθυμοι να το επαναδιαπραγματευθούμε.
Στο πλαίσιο αυτό της αμοιβαίας συνεργασίας επιθυμούμε να πραγματοποιηθεί συνάντηση γνωριμίας και συζήτησης με τον Πρόεδρο και τα νέα μέλη του Δ.Σ. που ορίστηκαν από τη Ferrovie dello Sato Italliane στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.-

      Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας 

           ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ              ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ


Kαι η ανακοίνωση της ΠΟΣ 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στις 21/9/2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της Π.Ο.Σ. με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ.Τσαλίδη.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που υφίστανται καθώς και η πορεία της εταιρείας κάτω από το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.
Επαναδιατυπώθηκαν από πλευράς μας, οι πάγιες θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και κατατέθηκαν προτάσεις, κινούμενοι πάντα εντός πλαισίου των αποφάσεων της Π.Ο.Σ.
Για τα κυρίαρχα ζητήματα μεταξύ άλλων όπως: διασφάλιση του υπάρχοντος προσωπικού και των εργασιακών σχέσεων, προσλήψεις προσωπικού – αύξηση δραστηριοτήτων της εταιρείας – σημεία πώλησης, τιμολογιακή πολιτική και σιδηροδρομικών μετακινήσεων, Επιχειρησιακό σχέδιο – Κανονισμοί – Οργανόγραμμα από  πλευράς ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν υπήρξαν δεσμευτικές απαντήσεις ούτε και κανένα χρονοδιάγραμμα επ΄αυτών, παρά μόνο απόψεις και προθέσεις που κινούνται σε θετική κατεύθυνση και εντός του πλαισίου  και των θέσεων που εμείς καταθέσαμε και συγκεκριμένα:
Μας καθησύχασαν για τη διασφάλιση του προσωπικού και των εργασιακών σχέσεων αναφέροντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, αλλά θα πρέπει να γίνει μια αναδιάταξη της εταιρείας. 
Θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις όπου χρειάζονται μετά από τη σχετική μελέτη που θα πραγματοποιηθεί και θα χρειαστούν προσλήψεις για νέο κλάδο Επισκεπτών. 
Για τις μετακινήσεις των Σιδηροδρομικών μας ζήτησε περιθώριο για να το εξετάσει προκειμένου σύντομα να υπάρξει απάντηση και λύση στο πρόβλημα. 
Στα ζητήματα του επιχειρησιακού σχεδίου – Οργανογράμματος – Κανονισμών – Σημεία πώλησης μας απάντησε ότι είναι μέσα στο σχεδιασμό, χωρίς όμως να υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένη πρόταση καθώς όλα θα εξεταστούν.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η μεταβατική αυτή περίοδος που διανύει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πιθανόν να εμπεριέχει απρόβλεπτους κινδύνους που εμείς πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διασφαλιστούν όλα όσα προαναφέρουμε. Όλοι οι Σιδηροδρομικοί ενωμένοι και με αλληλεγγύη μπορούν να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα υπάρχουν ή θα παρουσιαστούν.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς. 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου