Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Άκαιρη και άστοχη η ανακοίνωση της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ,λησμόνησε σοβαρά γεγονότα

Σοβαρό προβληματισμό προκαλεί η σημερινή ανακοίνωση των συνδικαλιστών της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς σε μια χρονική στιγμή που
δεν είχε ανακύψει κανένα απολύτως ζήτημα, επαναφέρουν στην κουβέντα θέματα που τουλάχιστο εμείς θεωρούσαμε ότι είχαν κλείσει εδώ και καιρό.

Όπως σχολίαζε έμπειρος παρατηρητής των εξελίξεων,κινήσεις και ανακοινώσεις σαν αυτή, αποτελούν ενασχόληση με περυσινά,ξινά σταφύλια την ώρα που όλοι οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν σοβαρές πλέον απαιτήσεις απο τα Σωματεία τους, αφού ο συνδικαλισμός όπως τον γνωρίζαμε μέχρι την περασμένη Πέμπτη αλλάζει δραστικά, με τις μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις να έρχονται πλέον σε δεύτερη μοίρα ενώ οι προσωπικές οχλήσεις συνδικαλιστών για γραφόμενα είτε σε blogs είτε σε ανακοινώσεις,αφήνουν παγερά αδιάφορο το σύνολο των εργαζομένων.
Σε μια χρονική στιγμή λοιπόν που τίποτα δεν υπήρχε στον ορίζοντα, οι συνδικαλιστές της ΠΕΠ -ΤΡΑΙΝΟΣΕ έρχονται να δημιουργήσουν αναστάτωση στο προσωπικό.
Γιατί το κάνουν αυτό,μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν.
Αν ενοχλήθηκαν ας πούμε για γραφόμενα σε κάποιο blog , ακόμα και στο στέκι της έλξης, γιατί απάντησαν σήμερα και δεν απαντούσαν προηγουμένως, σε όσους γραφικούς τους ονόμαζαν ακόμα και "πουλημένους";

ΓΙΑΤΙ σε μια ανακοίνωση που αφήνει υπονοούμενα -κάποιοι,κάπως,κάποτε- για το θέμα της αποζημίωσης, οι συνδικαλιστές της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ξεχνούν να καυτηριάσουν την δήλωση του Αν.Γραμματέα της ΠΟΣ συναδέλφου Παναγούλια,την ημέρα της απεργίας; 
Μήπως δεν άκουσαν τον κορυφαίο συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ  χλευάζοντας τους εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στην συγκέντρωση της Καρόλου να λέει δια μικροφώνου"που είναι οι εργαζόμενοι,πήγαν να πάρουν το χιλιάρικο που τους τάξαν εν όψει ιδιωτικοποίησης;" ή μήπως δεν τους ενόχλησε αυτή η δήλωση και άρα σωστά την έκανε ο συνάδελφος Παναγούλιας; 
Ή μήπως το θέμα τους δεν είναι τι λέει κάποιος,αλλά ποιος το λέει; 

Σε ποιους άραγε απευθύνουν μήνυμα οι συνδικαλιστές της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ όταν αναφέρουν ότι βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με την ΠΟΣ ; 
Μήπως υπάρχει κάποιος που αμφισβητεί τον ρόλο της ΠΟΣ και δεν τον γνωρίζουμε ;
 Ή μήπως ο ίδιοι προσπαθούν να βρούν δικαιολογίες για τυχόν θέματα που προκύψουν και ψάχνουν απο τώρα που θα τα ρίξουν.
Είναι άλλο συνάδελφοι συνδικαλιστές να αμφισβητείς τις μεθοδεύσεις της ΠΟΣ και την δράση της και άλλο τον ρόλο της. Και όντας έμπεροτάτοι, οφείλατε να το γνωρίζετε.
Μήπως άραγε ενόχλησε η επικείμενη συμφωνία ΠΕΠΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τους συνδικαλιστές -και όχι φυσικά τους εργαζόμενους- της ΠΕΠ, αναρωτιόμαστε πλέον και το κάνουμε δημόσια.
Και αυτό γιατί η επικείμενη συμφωνία έχει φτάσει να συζητείται μέχρι και στο Προεδρείο της Ομοσπονδίας, Ομοσπονδίας που θυμίζουμε ΟΤΙ είχε ζητήσει απο τα Σωματεία να προσφεύγουν στο ΣΕΠΕ και στο Υπουργείο Εργασίας για τα εργασιακά! 
Τώρα τι έπιασε την ΠΟΣ και ασχολείται, ανησυχία μήπως τελικά αυτοί που προσέφυγαν έχουν απτά αποτελέσματα και φανεί η συνδικαλιστική γύμνια ορισμένων και η άρνηση τους να πράξουν τα αυτονόητα,δεκαετίες τώρα; 

Και τέλος στο ζητούμενο.
Όλοι γνωρίζουν ότι η αποζημίωση των 1000 Ευρώ δόθηκε απο το ΤΑΙΠΕΔ γιατί - ή μάλλον ΓΙΑ ΝΑ-  αλλάξουν οι όροι της συμφωνημένης Σ.Σ.Ε.
Στην εικόνα αριστερά βλέπετε το κείμενο με τους όρους που είχαν συμφωνηθεί για το προσωπικό έλξης ΑΛΛΑ και κίνησης και ξαφνικά άλλαξαν σε ένα βράδυ, απο τους γνωστούς - αγνώστους που ακόμα και σήμερα -εντελώς ανόητα- θεωρούν ότι μπορούν να εξακολουθούν να αδικούν τους παραγωγικούς κλάδους.
Στο αρχικό κείμενο που προτάθηκε απο το ΤΑΙΠΕΔ οι αμοιβές για τους μηχανοδηγούς ήταν ακόμα χαμηλότερες των σημερινών και φυσικά υπολείπονται σήμερα όσων είχαν συμφωνηθεί ΕΠΙΣΗΜΑ με το Σωματείο και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ! 
Γιατί άραγε, μήπως ΓΙΑΤΙ οι μηχανοδηγοί  είχαν βρεθεί ΑΠΕΝΑΝΤΙ και μάλιστα ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας  και "έπαιζαν" καθαρά στο πολιτικό σκέλος  με όσους ΔΕΝ συμφωνούσαν και πάλευαν μέχρι το τελευταίο λεπτό για την αποτροπή της πώλησης και άρα έπρεπε να "τιμωρηθούν", απο κάποιους άλλους ; 
Και χρειάστηκε τελικά  μεγάλη προσπάθεια για να διαμορφωθεί το τελικό κείμενο ΜΕ την επαναδιαπραγμάτευση του άρθρου 8.Όλοι θυμούνται τι συνέβη τότε.
Η εικόνα τα λέει όλα και μάλιστα έχουμε και στην κατοχή μας το mail (μιας και είναι επίκαιρο να μιλάμε για mail) όχι ενός,αλλά 3 κορυφαίων της πολιτικής ζωής του τόπου που είχαν συμφωνήσει στην ΣΣΕ αφού αποτελούσε ουσιαστικά σπάσιμο της οικονομικής πολιτικής των μνημονίων.
Δυστυχώς, οι ιθύνοντες του ΤΑΙΠΕΔ κέρδισαν (ΚΑΙ) εκείνη την μάχη και έτσι άλλαξαν τον όρο της ΣΣΕ,δίνοντας 1000 Ευρώ σε κάθε εργαζόμενο, κίνηση τουλάχιστο προσβλητική αλλά βαθιά πολιτική για όσους θέλουν να καταλάβουν (αυτό έχει μεγάλη σημασία, όσοι θέλουν να καταλάβουν).
Και φυσικά ΚΑΝΕΙΣ δεν ζήτησε ΠΟΤΕ να μειωθούν χρήματα απο κανένα.

Απλά όταν διαπιστώθηκε ότι η πλειοψηφία του ...συνδικαλιστικού κινήματος συμφωνεί με αυτές τις λογικές, συγκεκριμένοι συνδικαλιστές πρότειναν διπλασιασμό εως και ....πενταπλασιασμό του ποσού για έλξη και κίνηση. προκειμένου να ξεμπροστιάσουν όλο το σύστημα, όπως και πανηγυρικά έγινε αφού ΚΑΝΕΙΣ πλην της +ΣυνΕξέλιξης δεν στήριξε το αίτημα οι παραγωγικοί κλάδοι να λάβουν περισσότερα .ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, συνάδελφοι.

Και όπως γνωρίζουν ΟΛΟΙ , η +ΣυνΕΞΈΛΙΞΗ  ήταν που ΕΠΕΒΑΛΕ την επαναδιαπραγμάτευση του άρθρου 8 στην ΣΣΕ, επαναδιαπραγμάτευση που μέχρι σήμερα, δημόσια τουλάχιστο έχει αιτηθεί ΜΟΝΟ το Σωματείο μας,καθώς δεν έχει τίποτα να κρύψει και απο κανένα εργαζόμενο.
Με λίγα λόγια, ας μην ψάχνουν οι συνδικαλιστές της ΠΕΠ, φαντάσματα στα ντουλάπια.
Οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν απαιτήσεις απο όλους και θα είναι αυστηροί μαζί τους. 
Και οι μηχανοδηγοί στηρίζουν ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ όλους τους εργαζόμενους στην εταιρεία.
Είναι άλλο να ζητάς αμοιβή που να ανταποκρίνεται στην εργασία σου και άλλο να κατηγορούνται σωρηδόν κάποιοι  - και χυδαία- ότι τάχα ζήτησαν να μειωθούν μισθοί συναδέλφων.
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,  όποιος θέλει τα ακούει.

Για αυτό το ξαναλέμε, ότι η ανακοίνωση των συνδικαλιστών της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ μας δημιουργεί σοβαρό προβληματισμό.
Ας αναρωτηθούν οι ίδιοι τι θέλουν να πετύχουν.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών




2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η διαχειριστική ομάδα καλεί όλους να ηρεμήσουν.
    αντιλαμβανόμαστε πλήρως το θυμό όσων διαβάζουν την απτή πραγματικότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή