Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Χωρίς Προεδρείο ακόμα ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών!


Έντονο παρασκήνιο και σοβαρές εσωτερικές  έριδες,διαμάχες- στην πλειοψηφούσα παράταξη- αποκαλύπτει σήμερα το στέκι της έλξης,αφού 3 σχεδόν μήνες μετά τις εκλογές του Συλλόγου, όπως σήμερα πληροφορηθήκαμε δεν έχει 
συσταθεί ακόμα το Προεδρείο του!

Ενώ ο Πρόεδρος εκλέχθηκε ομόφωνα μετά τις εκλογές του Συλλόγου, μέχρι σήμερα σχεδόν 3 μήνες μετά δεν είχε υπάρξει σύσταση του Προεδρείου.
Η ιστορία έχει πολλές πτυχές ενώ θα πρέπει αρχικά να αναφερθούμε στην αντιδημοκρατική στάση της πλειοψηφούσας παράταξης (στηρίζεται ιδιαίτερα απο ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ)στον Σύλλογο  Μηχανικών καθώς δεν δέχτηκε να δώσει την θέση του Γραμματέα στην δεύτερη παράταξη (που στηρίζεται κυρίως σε δυνάμεις του Δικτύου Σιδηροδρομικών),παρά το ότι σχεδόν σε όλα τα Σωματεία στον σιδηρόδρομο τηρείται η λογική της αντιπροσωπευτικότητας- αναλογικότητας στην σύνθεση των Προεδρείων.
Η πρόταση των εκπροσώπων του Ενωτικού ψηφοδελτίου (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) ήταν να δοθούν στην μειοψηφούσα παράταξη οι θέσεις του Αν.Γραμματέα, του Ταμία και του Αντιπροέδρου που όμως δεν εκφράζουν αντιπροσωπευτικά το Προεδρείο,αφού αφενός η διαφορά στις εκλογές ήταν πολύ μικρή (5 έδρες έναντι 4 εδρών) αφετέρου η θέση του Γενικού Γραμματέα διασφαλίζει διαχρονικά την έκφραση της άλλης άποψης -όποτε αυτή υπάρχει σε διάφορα θέματα-.
Πέρα όμως απο αυτό, στην σημερινή συνεδρίαση του Συλλόγου συνέβη το απίστευτο περιστατικό ο εκπρόσωπος που προτάθηκε απο την πλειοψηφούσα παράταξη,συνάδελφος Χριστογιάννης, να μην λάβει ΟΥΤΕ τις ψήφους της παράταξης του και  να εκλεγεί -αν τελικά εκλέγεται γιατί υπάρχει σοβαρή διαφωνία στο θέμα αυτό- μειοψηφικά (4 ψήφοι στους 9).
Και λέμε ότι τον συνάδελφο Χριστογιάννη δεν στήριξε η παράταξη του, αφού για την εκλογή του ψήφισαν ΜΟΝΟ οι 5 που εκλέχθηκαν με το ψηφοδέλτιο της, καθώς οι εκλεγμένοι απο την Ανεξάρτητη Κίνηση Μηχανικών δεν ψήφισαν -αλλά ήταν παρόντες- διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της πλειοψηφούσας παράταξης να μην συμφωνήσει για την εκλογή εκπροσώπου τους στην θέση του Γενικού Γραμματέα.
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε,  ψήφισαν ΜΟΝΟ οι 5 της πλειοψηφούσας παράταξης (Ενωτικό) ο υποψήφιος της οποίας όμως έλαβε 4 ψήφους ενώ υπήρξε και 1 λευκό καθιστώντας την εκλογή του αίωλη και συννάμα μειοψηφική.

Για τις εξελίξεις αυτές υπάρχει έντονο παρασκήνιο για σοβαρές διαμάχες στο εσωτερικό  της ΠΑΣΚ μετά και τις χτεσινές -ξαφνικές-παραιτήσεις 2 μελών της απο το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ομοσπονδίας (Παύλου -Τζιβάρας).
Εμείς παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα ενημερώσουμε για αυτές τους συναδέλφους,καθώς ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών είχε,έχει  και θα έχει ιδιαίτερη σημασία στο εγχώριο συνδικαλιστικό γίγνεσθαι.

Το στέκι της έλξης -Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου