Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Οι δικαστικές διεκδίκησεις δεν είναι μέσο για αποκομιδή συνδικαλιστικών εντυπώσεων

Σαφή ερωτήματα προέκυψαν μετά τα όσα συζητήθηκαν στο ΣτΑ γύρω απο το θέμα των δικαστικών διεκδικήσεων. Προκαλεί σε όλους, σοβαρό ερωτηματικό ΓΙΑΤΙ
δικαστική απόφαση που είχε κερδηθεί για τα Δώρα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν κοινοποιήθηκε ποτέ , παρά το ότι η απόφαση εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2017 (πριν την ιδιωτικοποίηση της) και θα μπορούσε να αποτελεί όπλο στην φαρέτρα του Σωματείου. Η δικαστική διεκδίκηση αυτή είχε ξεκινήσει απο εργαζόμενους στον ΟΣΕ και σε αυτήν ενεπλάκησαν συνάδελφοι από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Υπογράφοντας σε λίστες).

Την ίδια ώρα, συνδικαλιστής που συμμετείχε στην αγωγή αυτή (ΣΥΠΕ) δήλωσε πως δεν ήξερε για την απόφαση  τίποτα ούτε και την έκβαση της δίκης (!!!), ενώ δεν έδωσε απάντηση και στο ΓΙΑΤΙ δεν κοινοποιήθηκε μέχρι στιγμής η απόφαση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρά το ότι η απόφαση βγήκε τον Αύγουστο του 2017! 
Η κατάσταση αυτή αποδεικνύει και το μπάχαλο που κυριαρχεί όταν οι ενέργειες δεν γίνονται συντονισμένα απο Σωματεία ,αλλά στην λογική του "μαζεύουμε" υπογραφές και ...όπου μας βγάλει, με τους εμπνευστές των ενεργειών αυτών συνήθως να προσδοκούν συνδικαλιστικά οφέλη.
Είναι ενδεικτικό ότι συνάδελφοι που δεν μπορούσαν να βγάλουν άκρη με τις εν λόγω αγωγές, επικοινώνησαν με το Σωματείο μας, το οποίο τους πληροφόρησε απλά για την έκβαση τους  καθώς και ξεκαθάρισε το ότι δεν θα υπάρξει καμία εμπλοκή του σε αυτές.

Η ΠΕΠΕ έχει προχωρήσει ΟΛΕΣ τις δικαστικές διεκδικήσεις που προέκυψαν την περίοδο 2010-2015 , όταν χάσαμε πολλά με παράνομες Κυβερνητικές αποφάσεις της περιόδου εκείνης, με την αγωγή για τα Δώρα της περιόδου 2013-2016,να κατατίθεται και αυτή εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών.
Τονίζουμε και πάλι ότι δεν υπάρχει καμία εφετειακή απόφαση για το θέμα των Δώρων, ενώ για το 25% περιμένουμε ως Σωματείο την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Καμία δικαστική διεκδίκηση δεν έχει προκύψει μετά το 2015 καθώς τα θέματα λύθηκαν και λύνονται συνεχώς ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ απο το Σωματείο μας, αποτέλεσμα της συνεχούς δράσης του.

Οι συνάδελφοι οφείλουν να είναι προσεκτικοί με όσους προσπαθούν να αποκομίσουν συνδικαλιστικά οφέλη με όχημα δικαστικές διεκδικήσεις που "δήθεν" δεν ασκεί η ΠΕΠΕ.
Το παράδειγμα με την αγωγή για τα Δώρα, που ...ακόμα και συνδικαλιστές δεν ήξεραν την έκβαση της, αποτελεί την καλύτερη απάντηση αλλά και την απόδειξη της προχειρότητας που οργανώνονται τέτοιες υποθέσεις.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

1 σχόλιο:

  1. Σίγουρα η ενιαία και μαζική διεκδίκηση είναι το καλύτερο. Και όλες οι ενέργειες θα πρέπει να συνοδεύονται από συνδικαλιστική πρωτοβουλία, κάλυψη, προστασία και συμβουλή. Δυστυχώς όμως πολλές φορές αυτό δεν ισχύει. Για παράδειγμα έχει μείνει ανοιχτό το θέμα των δευτερευουσών εδώ και ένα χρόνο, από την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και έπειτα. Τι ισχύει τελικά;Θα υπάρξει κάποια συνδικαλιστική πρωτοβουλία για τη διεκδίκηση τους; ο κόσμος έχει πλήρη άγνοια για το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή