Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

ΟΣΕ ¨ Υπογράφηκε η απόφαση για τις δωροεπιταγές των Χριστουγένων

 Παρά την άρνηση της ΠΟΣ στην πρόταση για την νέα διετή ΣΣΕ στον ΟΣΕ, η Διοίκηση του Οργανισμού σήμερα έδωσε την εντολή και υπογράφηκε η προμήθεια των Δωροεπιταγών ενόψει των Χριστουγένων για το σύνολο του  προσωπικού. Μάλιστα το ποσό θα
είναι προσαυξημένο σύμφωνα με την πρόταση της Διοίκησης του ΟΣΕ στην υπό διαπραγμάτευση ΣΣΕ και έτσι οι δωροεπιταγές για τα Χριστούγεννα θα είναι στο ύψος των 150 Ευρώ για κάθε εργαζόμενο.
Το υπόλοιπο του ποσού που έχει προτείνει η Διοίκηση του ΟΣΕ  (ή όποιο συμφωνηθεί στο μέλλον) θα χορηγηθεί το Πάσχα.
Ελπίζουμε το επόμενο διάστημα να ολοκληρωθούν και οι διαπραγματεύσεις για την νέα ΣΣΕ  στον ΟΣΕ.
Θυμίζουμε ότι πάγια πολιτική και συνδικαλιστική μας θέση  είναι η επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο, που περικόπηκε απο την  Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2010 και εξαφανίστηκε απο την Συγκυβέρνηση Σαμαρά (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) το Νοέμβρη του 2012 στα πλαίσια των περικοπών αμοιβών του ενιαίου μισθολογίου.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

1 σχόλιο:

  1. Καλά γιατί τα γράφετε αυτά και τώρα τι θα παλέψει να πάρει για τους εργαζόμενους ο Τάκης.
    Ευτυχώς πάντως που δεν το διαπραγματεύτηκε το ποσό ο ίδιος,γιατί στο τέλος θα πέρνανε οι εργαζόμενοι τα ίδια,ίσως και λιγότερα.
    Όπως κατάφερε και στην ΕΕΣΣΤΥ με την μηδενική Σύμβαση που υπέγραψε το καλοκαίρι και τώρα προσπαθεί να μην διευρύνει και άλλο τις ανισότητες.
    Δηλαδή υπογράφει το 0 στην ΕΕΣΣΤΥ και δεν θέλει να πάρουν το 1 οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ.Αυτό ναι, είναι τακτική.
    ΝΕΜΕΣΙΣ είναι να τα μαθαίνουν οι συνάδελφοι απο το στέκι,Τάκη.
    Πλέον,ούτε για διεκπαιρεωτές δεν είστε ικανοί.
    Στείλτε ένα εξώδικο στο στέκι.Απο αυτά τα ωραία, με τα οποία 2 χρόνια τώρα προσπαθείτε να το φιμώσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή