Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Θα καταργήσει τον Νόμο Κατρούγκαλου, ασφαλιστικό σύστημα Πινοσέτ με είσοδο ιδιωτών!

Ας δούμε τι χάνουν οι σιδηροδρομικοί αν εφαρμόσει η ΝΔ την προεκλογική της εξαγγελία!
Τη δέσμευσή του ότι θα καταργήσουν τον νόμο Κατρούγκαλου και θα τον αντικαταστήσουν με ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων με συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, επαναλαμβάνουν τα στελέχη της ΝΔ και  ο πρόεδρος της , Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι σημαίνει αυτό για τους σιδηροδρομικούς μπορεί
εύκολα να γίνει αντιληπτό για την ανταποδοτικότητα των συντάξεων αλλά και το ύψος του εφάπαξ τους.

Δημοσιεύουμε την εικόνα με πρόσφατη απόφαση για εφάπαξ παροχή σε συνάδελφο σιδηροδρομικό και ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ στους σιδηροδρομικούς και όχι μόνο, τις τραγικές συνέπειες του Νόμου Βρούτση, που αν είχε εφαρμοστεί (καταργήθηκε απο την σημερινή Κυβέρνηση) θα εξαΰλωνε τις εισφορές που κατέβαλαν επί δεκαετίες. Για τον λόγο αυτό άλλωστε, τα συνδικάτα είχαν "μπλοκάρει" την εφαρμογή του Νόμου Βρούτση, μετά και την εφαρμογή του  PSI των Σαμαρά - Βενιζέλου που εξαφάνισε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ απο τα αποθεματικά των ασφαλιστικών μας ταμείων.
Ωστόσο η Νέα Δημοκρατία δια του Προέδρου της φαίνεται πως δεν ....ξεχνά τους συνταξιούχους και δεσμεύεται για κατάργηση του Νόμου  Κατρούγκαλου, αφού στην ανταποδοτικότητα του "βλέπει" ένα σύστημα  άδικο που πριμοδοτεί συγκεκριμένες κατηγορίες και που πρέπει προφανώς να τις ισοπεδώσει!!!!
Τι σημαίνει αυτό για τους σιδηροδρομικούς αλλά και όσους  κατέβαλαν ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ εισφορές στην διάρκεια του εργασιακού τους βίου, επενδύοντας στην ουσία στην ανταποδοτικότητα του συστήματος;
Προφανώς μεταφορά των συντάξεων στο ύψος προ του 2016,  δηλαδή για μια διαφορά περί το 35-40% προς τα κάτω σε όσους κατέβαλαν αυξημένες εισφορές και σήμερα με τον Νόμο Κατρούγκαλου βλέπουν μια κάποια ανταποδοτικότητα σε αυτές και φυσικά μεγάλη διαφορά με ότι συνέβαινε πριν το Νόμο Κατρούγκαλου.
Φυσικά ...καμία απο τις "μεγάλες" συνδικαλιστικές παρατάξεις στον σιδηρόδρομο, δεν έχει αναφερθεί στις επιπτώσεις που θα έχει για τους σιδηροδρομικούς - και όχι μόνο- η είσοδος των ιδιωτών στο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας, όπως ορέγονται οι νεοφιλελεύθεροι ταλιμπάν του τόπου και αφελείς συνοδοιπόροι τους.
Απλές διαβεβαιώσεις "ότι τίποτα δεν θα συμβεί" σαν αυτές που έδινε η Νέα Δημοκρατία το 2012 για το σκίσιμο των μνημονίων και μετά ήρθε η ...κατάργηση της 13ης -14ης σύνταξης και εκ νέου μειώσεις σε αυτές (οι μηχανοδηγοί θυμούνται πολύ καλά τι συνέβη το 2012 με τις συντάξεις τους σε ένα βράδυ).

Φυσικά ο Νόμος Κατρούγκαλου έχει πολλά λάθη, ιδιαίτερα στο θέμα των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους εργάζονται δεκαετίες και συμπλήρωσαν τα 35 χρόνια δουλειάς σε μικρή ηλικία. 
Αυτά χρήζουν άμεσης παρέμβασης καθώς ψηφίστηκαν υπερκομματικά τον Αύγουστο του 2015 απο 230 και πλέον βουλευτές, γεγονός που δυσκολεύει τις όποιες παρεμβάσεις (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ψήφισαν το 3ο μνημόνιο).
Σίγουρα όμως κανείς δεν μπορεί να πιστεύει ότι η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης αναφέρονται σε αυτά τα λάθη όταν κάνουν λόγο για την κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου, αφενός γιατί η ΝΔ τα ψήφισε το 2015, αφετέρου γιατί το συνταξιοδοτικό που ονειρεύονται θα  λαμβάνει υπόψιν τις δημογραφικές τάσεις, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, δηλαδή το προσδόκιμο ζωής, δηλαδή επιπλέον χρόνια δουλειάς για όλους.

Εμείς απλά επισημαίνουμε τα προφανή γιατί δεν ακούμε καμία συνδικαλιστική παράταξη να αναφέρετε στο ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, ούτε στην είσοδο των ιδιωτών -...προαιρετικά μας λένε-που προαναγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης.


Εμείς απλά τα επισημαίνουμε όλα αυτά, δημοσιεύοντας την απόφαση για το εφάπαξ και όσα ισχύουν σήμερα για όσους επί δεκαετίες πλήρωναν αυξημένες εισφορές, γιατί πολύ απλά ...το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού!


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Υ.Γ. Με την δημοσίευση της απόφασης για το εφάπαξ, αποδεικνύεται γιατί η παρέα της Κάνιγγος, του ελάσσονα Παρασκευόπουλου, ΔΕΝ έχει βγάλει εδώ και 4 χρόνια μια ενημερωτική ανακοίνωση για το ασφαλιστικό.
Τι να πούν άλλωστε οι νοσταλγοί της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ...
Κρύβονται για τα εγκλήματα της περιόδου 2010-2014 που στήριξαν πολιτικά και δεν θέλουν τους σιδηροδρομικούς ενήμερους.

Υ.Γ. 2 Επαναλαμβάνουμε ότι ο Νόμος Κατρούγκαλού θέλει διορθωτικές κινήσεις. 15 μειώσεις συντάξεων είχαμε την περίοδο 2010-2014 και οι συνάδελφοι που πλήρωσαν με την μείωση των συντάξεων τους, τα 2 πρώτα μνημόνια περιμένουν την δικαίωση για τις αυξημένες εισφορές που κατέβαλαν επί δεκαετίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου