Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

ΓΣΕΕ : Να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι

Η ΓΣΕΕ χαιρετίζει τις δυναμικές κινητοποιήσεις που από κοινού συντόνισαν και πραγματοποίησαν τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης, η Ομοσπονδία του κλάδου και
τα Σωματεία στον Τουρισμό σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και Λασίθι, ζητώντας αυτό το οποίο στην παρούσα φάση διεκδικεί το σύνολο των εργαζομένων της χώρας. «Να μην πληρώσουν και αυτή την κρίση οι εργαζόμενοι».

Την σκυτάλη των κινητοποιήσεων παραλαμβάνει την ερχόμενη Παρασκευή 22 Μαΐου και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου και τα κατά τόπους σωματεία, καθώς η κατάσταση στην αγορά εργασίας λόγω κορονοϊού έχει επιδεινωθεί, εντείνοντας ακόμη περισσότερο την αγωνία των εργαζομένων για το τι μέλλει γενέσθαι, αλλά και των ανέργων όπου βλέπουν ακόμη δυσκολότερη την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Η αγωνία για την επόμενη μέρα είναι έκδηλη. 

Με αυτά τα δεδομένα και μετά τις χθεσινές Κυβερνητικές εξαγγελίες, το τίμημα για τους εργαζόμενους φαίνεται δυσανάλογο, με τον κίνδυνο μιας κανονικότητας χειρότερης να ελλοχεύει για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. 

Η Συνομοσπονδία, κρίνει απαραίτητη τη λήψη νέων επιπλέον παρεμβάσεων για να καλυφθούν οι εργαζόμενοι, με παράλληλη εντατικοποίηση των ελέγχων για να αντιμετωπιστεί η εργοδοτική παραβατικότητα και η καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων. 
Αποτελεί δε αναγκαιότητα η χρηματοδότηση της χώρας, μέσω νέων καθαρών και όχι από προσθήκη χρέους ευρωπαϊκών πόρων.
Η ΓΣΕΕ  θα συνεχίσει τον αγώνα της, που είναι διαρκής και μακροχρόνιος και μαζί με τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά της Κέντρα, θα χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για τη στήριξη των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα εν μέσω των ιδιότυπων συνθηκών που διανύει η χώρα.
Η Συνομοσπονδία συνεχίζει να προσφέρει στους εργαζόμενους το σύνολο των δομών της και για την υποβολή καταγγελιών και την άμεση πληροφόρηση των εργαζομένων, μέσω της πλατφόρμας ANTI-COVID 19.
                                                                         ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου