Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Δελτίο τύπου της Επιτροπής Αγώνα Απολυμένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δυναμική ήταν η χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που κάλεσαν η Επιτροπή αγώνα των απολυμένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μαζί με τα Σωματεία και την Ομοσπονδία. Παρευρέθηκαν επίσης, εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα εργαζομένων
στο αεροδρόμιο, ο Πρόεδρος του Σωματείου των Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών "Η ΕΝΟΤΗΤΑ", όπως και των Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών μελών του σωματείου πρώην ΔΕΚΟ – τραπεζών, της Γραμματείας Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ, οι οποίοι απηύθυναν αγωνιστικό χαιρετισμό. 
Ακολούθησαν οι παρεμβάσεις του Προέδρου και μελών της Διοίκησης της Ομοσπονδίας, καθώς και από τους απολυμένους.
Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ. Φίλιππο Τσαλίδη, ο οποίος στην ουσία δεν ανέφερε τίποτα καινούριο σε σχέση με τις απολύσεις, παρουσιάζοντάς τες ως συνέπεια της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης της εταιρείας. Μάλιστα, απαντώντας προκλητικά και ειρωνικά στο ερώτημα που τέθηκε σχετικά με το πώς θα τα βγάλουν πέρα οι απολυμένοι αν περιμένουν μέχρι το Σεπτέμβρη μήπως γίνουν τότε προσλήψεις, όπως ισχυρίζεται, είπε ότι  έτσι κι αλλιώς οι αμοιβές μας ήταν τόσο χαμηλές που δεν είναι και τόσο μεγάλη η διαφορά. Μετά από την επιμονή μας, ο διευθύνοντας σύμβουλος αναγκάστηκε να πει ότι μέσα στον Ιούνιο θα δει την πορεία της εταιρείας και στο τέλος του μήνα θα έχει εικόνα για να απαντήσει για το θέμα των επαναπροσλήψεων.
Επίσης, φανέρωσε τους σκοπούς της εταιρείας όταν στο επιχείρημα των εργαζόμενων ότι μετά τις απολύσεις "δε βγαίνει η δουλειά" απάντησε "θα δουλεύετε περισσότερο όσοι μείνατε και θα βγαίνει η δουλειά", υπονοώντας ότι στοχεύει σε εντατικοποίηση της δουλειάς.
Ο μόνος δρόμος που ανοίγεται για εμάς είναι ο αγώνας για διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. 
Η Π.Ο.Σ. και τα Σωματεία θα πρέπει να πάρουν άμεσα αποφάσεις κλιμάκωσης. Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις, δε δεχόμαστε τις απολύσεις, η συμμετοχή μας θα είναι καταλυτική για το αποτέλεσμα του αγώνα μας!
* Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους χθες μάς συμπαραστάθηκαν από τους φορείς, όπως και τους εργαζόμενους από τα Μηχανεργοστάσια που παρευρέθηκαν στη συγκέντρωσή μας.

Αθήνα, 29/5/2020

1 σχόλιο:

  1. Ξανά και ξανά στην Καρόλου μέχρι να κερδιθούν όλα τα αιτήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή