Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Μια συνάδελφος στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ εκθέτει ανεπανάληπτα πολλούς.Πολλά πλέον τα ερωτηματικά.

Το στέκι της έλξης έλαβε ένα επώνυμο σχόλιο απο συνάδελφο που εργαζόταν στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ το 2019. Το δημοσιεύουμε σε ξεχωριστή ανάρτηση για να καταδείξουμε τόσο

την τότε εργοδοτική αναλγησία όσο και ΤΗΝ ΚΑΙΡΙΑ   συνδικαλιστική ανυπαρξία της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Κατά τα λοιπά η ΠΟΣ και οι συνδικαλιστές στην τεχνική βάση, την περίοδο εκείνη έβγαζαν δεκάρικους λόγους στους τεχνίτες. Αποδεικνύεται σήμερα ΌΤΙ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ.



Και είναι βέβαιο ότι όσο ο καιρός περνά, τόσο συνάδελφοι ΕΠΩΝΥΜΑ θα βγαίνουν στο προσκήνιο και θα μιλάνε για τον ρόλο πολλών και ιδιαίτερα συνδικαλιστών της ΠΟΣ.
Εμείς θα μεταφέρουμε και στην Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ το θέμα, το οποίο η ΠΟΣ δεν έχει αναφέρει ΠΟΤΕ,απο όσα γνωρίζουμε εμείς. 

Γράφει η συνάδελφος Αθανασία Ρέππα σε σχόλιο της στην ανάρτηση μας "Το ΚΙΝΑΛ και η επερώτηση για τους 75 συναδέλφους ".

Από όλες τις παρατάξεις και όλα τα σωματεία έχει δικαίως χυθεί πολύ μελάνι, και έχουν υπάρξει πολλές αντιπαραθέσεις για τους 21, για τους 75, για αυτούς που εκπλήρωσαν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, και για αυτούς που τελειώνουν την εξειδίκευση τον Ιούνιο.
Ούτε ένας όμως δεν θυμήθηκε, ούτε φιλοτιμήθηκε να γράψει μια αράδα για μιά γυναίκα που διώχθηκε λόγω εγκυμοσύνης και δεν επανήλθε ποτέ στη δουλειά της.
Από όπου και να το δεις, σε όποιο “λεκτικό περιτύλιγμα” και αν το βάλεις, είναι - χρησιμοποιώντας τη δική σας έκφραση- απόλυση.
Στο θέμα αυτό, το οποίο θα έπρεπε να έχει αποτελέσει σημαία για τον θεσμικό ρόλο της, η τότε ομοσπονδία (επί ημερών ΕΕΣΣΤΥ), δυστυχώς πέρασε κάτω από τον πήχη αφού ουσιαστικά αδράνησε και δεν κατάφερε να προστατεύσει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στην εργασία και στη μητρότητα.



8 σχόλια:

  1. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΟΥ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο Δ.Σ. ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΡΩΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ 3ΜΗΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΝΩ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΑΔΕΙΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΚΛΙΚΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΜΙΑ ΕΕΣΣΤΥ ΣΕ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥ (ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΣ) ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΙΓΑΝΤΩΝΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠ'ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ.
    ΤΟ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΕΛΥΣΕ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΜΗΝΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΜΗΡΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απόλυση αυτή ήταν η πρώτη κι έγινε 1/1/19

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή Αθανασία έχεις όλα τα δίκια του κόσμου με το μέρος σου με μία μικρή υποσημείωση..δεν αδράνησαν απλά!!
    Στοχευμένα σε σένα όπως και και τους 21 λίγους μήνες αργότερα ΣΙΓΗΣΑΝ, σε αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση της Εεσστυ, η οποία βλέποντας την αλλαγή κυβερνήσης που διαφαινόταν εν όψει μιας ιδιωτικοποίησης (που κατ'αυτην) θα της έδινε την ελευθερία κινήσεων να προβεί σε αντικαταστάσεις ιδοχ (γνωρίζοντας οτι δε μπορούν να προβούν σε επιπλέον προσλήψεις), έψαξαν και βρήκαν διά της ατόπου τους λιγότερο αρεστούς σε μια κλίκα παραγόντων, αφενός για να αφήσουν κενές θέσεις προς αντικατάσταση στο μελλοντικό οργανόγραμμα κι αφετέρου με ντόμινο εσωτερικών μετακινήσεων να εξυπηρετήσουν τα "πλάνα" τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. έχουμε λάβει αρκετά μηνύματα σε αυτό το post.
    Για πολιτικές διώξεις,σοβαρά περιστατικά σε μηχανοστάσια και εργοστάσια.
    Οι πληροφορίες που λαμβάνουμε είναι όντως εντυπωσιακές.
    Ωστόσο όταν τίθενται θέματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν κόσμο ενώπιον των αρχών,αυτά θα πρέπει να κατατίθενται επώνυμα για να δημοσιευτούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι το λιγότερο λυπηρο. Οσο για τους συνδικαλιστες το γνωστο ερώτημα ποιας παραταξης είναι... ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με τους 75 (125) πάρθηκε κάκιστα μία απόφαση που τους αφορά όλους, θέλουμε να πιστεύουμε προσωρινή γιατί αλλιώς δε θα υπάρχει επόμενη μέρα και όπως έφυγαν έτσι πρέπει να γυρίσουν ΟΛΟΙ μαζί.
    Με τους 21 (22 με την καταγγέλουσα) η βασική διαφορά είναι οτι έχει συντελεστεί μια απίστευτη αδίκια χωρίς καμία λογική εξήγηση που έγινε Αυγουστιάτικα για να φέρει προ τετελεσμένων τη Τραινόσε κατά τη συγχώνευση, που αφορούσε μόλις το 10% (το οποίο τότε φόρτωσαν στη κακή Τραινοσε που δήθεν τους το επέβαλε μέσω αξιολόγησης) και το ερώτημα είναι αν η διοίκηση της Τραινοσε θέλει να την αποκαταστήσει ή οχι.
    Ηθικά θα έπρεπε να το θέλει χωρίς να αναμένει καμία απάντηση κανενός υπουργού στη βουλή στα ερωτήματα κκε και κιναλ, είναι ένα θέμα που κουκουλώθηκε επί μήνες με ευθύνη της ΠΟΣ και ξαναήρθε στην επικαιρότητα (αναγκαστικά και από την ΠΟΣ) επειδή το στέκι το ανέδειξε με αλεπάλληλα δημοσιεύματα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΤΣΙΟΥΜΑ10 Μαΐου 2020 στις 12:21 μ.μ.

    Ο Γολγοθάς μιας γυναίκας να φέρει στον κόσμο ένα παιδί. ..βασανίστηκε να διαλέξει και κλήθηκε να ρισκάρει ανάμεσα στην εργασία και τη μητρότητα. Πέρασε ένα μαρτύριο για να κρατήσει στα χέρια της αυτό το παιδί βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή της. Δεν ήταν μια απλή εγκυμοσύνη ώστε να μπορεί να εκπληρώσει και τα καθήκοντά της ως εργαζόμενη. Ήταν επί εφτάμιση μήνες σε πλήρη ακινησία με ότι αυτό συνεπάγεται. Η επιλογή της λοιπόν να γίνει μητέρα και η δυσχερής εγκυμοσύνη της τιμωρήθηκαν από την εργοδοσία. Μεσαιωνικού τύπου τακτικές βαπτισμένες με μοντέρνο λεξιλόγιο. Η Ελλάδα των γερόντων και το σάπιο σύστημα καλά κρατούν. .. ωστόσο μάτια και αυτιά ερμητικά κλειστά. Η αλληλεγγύη πεθαίνει. Ο συνδικαλισμό αφομοιωμένος στο σύστημα ή οχι?Σήμερα ήταν η κόρη μου η Αθανασία ..Αύριο θα είναι το παιδί κάποιου άλλου κλπ...κλπ..
    Με αφορμή τη σημερινή μέρα γιορτή της μητέρας και την ανάδειξη του θέματος από μέρους σας εύχομαι το κράτος να γίνει αρωγός στη νέα γενιά στηρίζοντας τη μητρότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για τη συγκεκριμενη εργαζομενη οπως και για αλλους απολυμενους που ειναι γονεις η αποστοματικη απαντηση του κ. Αναγνωστοπουλου σε συνδικαλιστη της πος ηταν οτι δεν ειμαστε φιλανθρωπικο ιδρυμα. Ντροπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή