Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

ΣΣ.Π. : Ανακοίνωση Παραρτήματος Αχαΐας για το κλείσιμο του Προαστιακού Πάτρας

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση του Παραρτήματος Πάτρας του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου. Διαβάζουμε : 

Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση, τον ΟΣΕ και
την ΤΡΕΝΟΣΕ που έσπευσαν, άρον-άρον, να αδράξουν την ευκαιρία του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας και σταμάτησαν τα δρομολόγια του προαστιακού μέχρι το Ρίο καταργώντας έτσι ένα δρομολόγιο πρότυπο, που εξυπηρετούσε χιλιάδες επιβάτες καθημερινά, καθιστώντας το στην ουσία ανενεργό, γιατί μέχρι την Αγυιά εξυπηρετεί ελάχιστους επιβάτες.

Σε συνδυασμό με το κόψιμο των δρομολογίων και Πάτρα – Κάτω Αχαία στην ουσία καταργούν τελείως το Σιδηρόδρομο στο Νομό Αχαΐας με ότι αυτό σημαίνει για τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ και στην ΤΡΕΝΟΣΕ αλλά και για το επιβατικό κοινό της Πάτρας που εξυπηρετείτε από το τρένο και το στήριξε όλα αυτά τα χρόνια.
ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΤΩΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΡΙΟ.
ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΗΣ ΠΑΤΡΑ-Κ. ΑΧΑΙΑ
Όχι με τον τρόπο που λειτούργησε το προηγούμενο διάστημα με 5 δρομολόγια, αλλά με δρομολόγια όλη την ημέρα που θα εξυπηρετούν και τις βάρδιες των εργαζομένων στη ΒΙΠΕ με σύνδεση της, από τα Τσουκαλέικα κατά το πρότυπο Καστελλόκαμπος – Πανεπιστήμιο –Νοσοκομείο.
Οι σιδηροδρομικοί μαζί με το λαό της Πάτρας διεκδικούν σιδηρόδρομο που θα εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και τρένο σύγχρονο στην Πόλη μας έτσι όπως ομόφωνα η Πάτρα έχει αποφασίσει.
Καλούμε την Ομοσπονδία και τα σιδηροδρομικά σωματεία να πάρουν θέση γιατί αφορά όλους τους σιδηροδρομικούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου