Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

O μηχανοδηγός θα...πληρώνει το πρόστιμο!


Για την ψήφιση μιας  απίστευτης διάταξης ενημερώθηκε το Σωματείο μας απο την ΠΟΣ (μετά απο ενημέρωση του Προεδρείου με το συνδικάτο του ΟΑΣΑ). Στο ΦΕΚ 1869 /17.05.2020 στο άρθρο 6 που δημοσιεύουμε, αναφέρεται πως σε 

περιπτώσεις που διαπιστώνετε υπέρβαση στον αριθμό των επιβατών ενός τρένου, στον μηχανοδηγό θα επιβάλετε διοικητικό πρόστιμο 150 Ευρώ!!!!


Προκύπτουν τα εξής ερωτήματα 


  1. Οι συντάκτες αυτού του σχεδίου έχουν ταξιδέψει ποτέ με τρένο; Γνωρίζουν πως λειτουργεί ο σιδηρόδρομος; 
  2. Έχουν μπει ποτέ σε συρμό του Προαστιακού ή του Μετρό;
  3. Ζήτησαν την άποψη της ΡΑΣ, των σιδηροδρομικών εταιρειών;
  4. Ρώτησαν τα συνδικάτα να πάρουν την άποψη τους  έστω, πριν δημοσιεύσουν αυτές τις αποφάσεις; 
To στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

ΥΓ Οι μηχανοδηγοί μετά απο αυτήν την απόφαση βγάζουν ΠΟΛΛΑ συμπεράσματα. Συγκρίνουν και καταλαβαίνουν. 

2 σχόλια:

  1. Η Κυβέρνηση των αρίστων έχει καταντήσει σύντομο ανέκδοτο. Εμμονικοί, εμπαθείς, μισάνθρωποι, θρησκόληπτοι και ανόητοι, αποφασίζουν και νομοθετούν χωρίς μελέτη, διαβούλευση και λογική. Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν. Ακινητοποιήστε άμεσα προαστιακά τραίνα και αστικά λεωφορεία, όπου κάθε έλεγχος από τον οδηγό είναι αδύνατος, μπας και καταλάβουν το μέγεθος της ανοησίας τους. Αλλιώς βρήτε κάνα θησαυροφυλάκιο να πληρώνετε πρόστιμα. 150 € ΓΙΑ ΚΑΘΕ παράβαση! Δηλαδή 10 υπεράριθμοί = 1.500 €;;;;; Και ποιοι θα είναι οι υπεράριθμοι, όταν έχουν μπει όλοι μπουλουκηδόν, για να φάνε το πρόστιμο; Θα κληρώνονται από την αστυνομία; Το μέγεθος της ανοησίας τους προκαλεί δέος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δέν θα είναι η πρώτη φορά που τις αποφάσεις των Αρίστων, θα τις πάρουν πίσω. Και απο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή