Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Σοβαρά προβλήματα (και πάλι) σε Διαλογή και Ζευγολατιό


Σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισαν μηχανοδηγοί τις τελευταίες μέρες στην Διαλογή Θεσσαλονίκης όταν και πριν την αναχώρηση εμπορευματικών αμαξοστοιχιών επιχειρούν να ανέβουν
σε αυτές (ή είχαν ήδη ανέβει) δεκάδες πρόσφυγες- μετανάστες που έχουν προορισμό την Ειδομένη και την Βόρεια Ευρώπη. 

Οι μηχανοδηγοί πολλές φορές όταν αντιμετωπίζουν τέτοια φαινόμενα αναγκάζονται σε σοβαρές καθυστερήσεις στην αναχώρηση, ενώ το θέμα τα τελευταία -πολλά- χρόνια έχει τεθεί στις αρμόδιες αρχές επανειλλημένα χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα καθώς πρόκειται για ανοικτό χώρο εκατοντάδων μέτρων στον οποίο εύκολα μπορεί να έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε. 
Η λύση -εφόσον δεν υπάρχει άλλη πρόβλεψη εδώ και χρόνια- δεν μπορεί να είναι άλλη  απο την επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές οι οποίες θα πρέπει να διασφαλίζουν την ασφαλή αναχώρηση των αμαξοστοιχιών. 

Το θέμα θα ξανασυζητηθεί απο το Σωματείο μας τις επόμενες μέρες.
Τέλος επίθεση με πέτρες δέχτηκε αμαξοστοιχία του Προαστιακού στην περιοχή του Ζευγολατιού σήμερα. Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμό κανενός αλλά το φαινόμενο -στην περιοχή υπάρχουν καταυλισμοί Ρομά- το τελευταίο διάστημα επαναλαμβάνεται.
Στην περιοχή της Θήβας τον τελευταίο μήνα και μετά και την συνεννόηση του Σωματείου με τις τοπικές αρχές αλλά και την παρέμβαση του συναδέλφου που έχει αναλάβει τον τομέα της ασφάλειας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μετά την επίθεση αγνώστων σε αμαξοστοιχία που εκτελούσε ελιγμούς (μεταφορά σωλήνων),υπήρξε καθημερινή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. 
Μια πρόταση που ασφαλώς μπορεί να δώσει λύση,  είναι η περίφραξη της γραμμής σε όλα τα σημεία προκειμένου να δοθεί τέλος στις καταστάσεις αυτές.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου