Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Η γερμανική κυβέρνηση δίνει 5,5 δισ. για τη διάσωση των σιδηροδρόμων


Τη διάσωση των γερμανικών κρατικών σιδηροδρόμων Deutsche Bahn [DBN.UL] με ποσό που θα ξεπεράσει τα 5,5 δισ. ευρώ σχεδιάζει το Βερολίνο, καθώς τα έσοδά τους
στη διάρκεια της κρίσης της πανδημίας κατέρρευσαν αφού οι ταξιδιώτες μειώθηκαν στο 10-15% του κανονικού. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που έχει δει το σχέδιο αυτό, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συνεισφέρουν με επιπλέον ποσό 2 δισ. έως το 2024, ώστε να καλυφθεί το χρέος της εταιρείας.


Ο προϋπολογισμός της εταιρείας έχει ένα κενό μεταξύ των 11 και 13,5 δισ. ευρώ έως το 2024.

Η Deutsche Bahn [DBN.UL] προσπαθεί να δανειστεί μόνο το 2020 ποσό της τάξης των 8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με έκθεση του διοικητικού της συμβουλίου.


Το σχέδιο διάσωσης των γερμανικών σιδηροδρόμων για να εφαρμοστεί πρέπει να εγκριθεί τόσο από το γερμανικό Κοινοβούλιο όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διότι δεν πρέπει να έρχεται σε σύγκρουση με τους κανονισμούς της Ε.Ε. για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Η κυβέρνηση και τα συνδικάτα των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει με ποιο τρόπο θα συμβάλουν οι εργαζόμενοι στο πακέτο διάσωσης της εταιρείας, καθώς έχει απορριφθεί το ενδεχόμενο να γίνουν απολύσεις. Συνεπώς εξετάζονται είτε το πάγωμα των μισθών είτε οι υπερωρίες.

www.efsyn.gr

1 σχόλιο:

  1. Το σχέδιο που εφαρμοσαν στην Ελλάδα να γίνει και σε αυτούς,τίποτα λιγότερο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή