Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Βορίδης: Χρειάζονται παρεμβάσεις στην εφαρμογή της εφεδρείας

Με την ελπίδα οτι η δήλωση του νεόυ Υπουργού Υποδομών θα γίνει πραγματικότητα δημοσιεύουμε σημερινό άρθρο της Καθημερινής με τον παραπάνω τίτλο. Επισημένουμε για άλλη μια φορά οτι η εφαρμογή της εφεδρείας στο σιδηρόδρομο θα σημαίνει και κλείσιμό του.


Βορίδης: Χρειάζονται παρεμβάσεις στην εφαρμογή της εφεδρείας

Την ανάγκη παρεμβάσεων ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών από την εφεδρεία, τόνισε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.«Είχαμε μια απόφαση στο θέμα της εφεδρείας και θα πρέπει να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις, επειδή είναι ένα οριζόντιο μέτρο και πλήττει με διαφορετικό τρόπο διαφορετικές υπηρεσίες και είναι από τη φύση της έτσι. Είναι οριζόντιο μέτρο: λέμε ότι αυτοί που είναι δύο χρόνια προ της συνταξιοδότησης πρέπει να φύγουν. Αυτό δεν πλήττει λοιπόν με τον ίδιο τρόπο όλες τις υπηρεσίες και χρειάζονται παρεμβάσεις διορθωτικού χαρακτήρα. Θα δούμε ποιες, δεν είπα ότι θα είναι νομοθετική ρύθμιση ή κάτι άλλο», ανέφερε ο υπουργός Υποδομών.
Ο κ. Βορίδης απέδωσε σε πικρία την σκληρή δήλωση Καστανίδη για τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση. «Καταλαβαίνω ότι όταν κάποιος απομακρύνεται από την κυβέρνηση είναι στενοχωρημένος. Δεν πρέπει να δημιουργούνται ψευτοπαρανοήσεις και αντιλαμβάνομαι ότι δημιουργούνται δυσκολίες και γι' αυτό καταλαβαίνω την αντίρρηση που μπορεί να έχει και ο κ. Καστανίδης και άλλοι για τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση. Δεν γεφυρώσαμε τις ιδεολογικές μας διαφορές ούτε με τον κ. Καστανίδη, ούτε με κανέναν άλλο, ούτε επετεύχθη κάποιου είδους προγραμματική σύγκλιση. Δεν υπάρχει αυτό. Αυτό που έγινε είναι μια κυβέρνηση όχι ιδεολογικής σύμπτωσης ή ταυτότητας ούτε προγραμματικής σύγκλισης. Είναι μια κυβέρνηση που έχει συγκεκριμένο σκοπό. Και σ' αυτόν το συγκεκριμένο σκοπό, σ' αυτή τη συγκεκριμένη εντολή έχουμε συμφωνήσει τα τρία κόμματα», δήλωσε.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου