Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις προϋπηρεσίας


Θύελλα αντιδράσεων από τους εργαζομένους ξεσήκωσαν από χθες οι υπεύθυνες δηλώσεις που πρέπει να υποβληθούν έως την ερχόμενη Δευτέρα (στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ η εγκύκλιος θα βγει τις επόμενες μέρες σύμφωνα με πληροφορίες   )και στις οποίες θα καταγράφεται η προϋπηρεσία τους στον ιδιωτικό τομέα.
Τις δηλώσεις ζητούν οι διευθύνσεις προσωπικού από υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα με στόχο να εντοπίσουν ποιοι χρειάζονται μέχρι και 2 χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν ώστε να τεθούν σε εφεδρεία από την 1-1-2012. Σύμφωνα με την εγκύκλιο
του υπ. Διοικητικής μεταρρύθμισης όσοι δεν δηλώσουν την προϋπηρεσία τους στον ιδιωτικό τομέα, τα χρόνια αυτά δεν θα χαρακτηριστούν συντάξιμα. Η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι εκβιάζει τους εργαζομένους να αναγνωρίσουν υποχρεωτικά την προϋπηρεσία τους, ενώ και η ΠΟΕ ΟΤΑ αναφέρει ότι η συγκεκριμένη εγκύκλιος δεν νομιμοποιείται από καμία νομοθετική ρύθμιση και ζητά από τους εργαζομένους να μην καταθέσουν τα στοιχεία της προϋπηρεσίας στις διευθύνσεις προσωπικού.
Το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ ήδη απέστειλε εξώδικο στη διοίκηση της εταιρείας, στο οποίο αναφέρει ότι πρόκειται για μη νόμιμη διαδικασία, ενώ ο πρόεδρός του, Μιχάλης Λιαγούρης, καλεί όσους εργαζομένους υποβάλλουν τις δηλώσεις να επισημαίνουν ότι το πράττουν με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός τους.


  • Αιτήσεις εξαίρεσης από την εργασιακή εφεδρεία Αίτηση εξαίρεσης μπορούν  να καταθέσουν:

1 Οι υπάλληλοι που ο/η σύζυγός τους έχει ενταχθεί σε εφεδρεία.
Τα δικαιολογητικά που θα επισυναφθούν στην αίτηση εξαίρεσης η οποία κατατίθεται στις διευθύνσεις προσωπικού είναι:
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • Αντίγραφο της διαπιστωτικής πράξης με την οποία τίθεται σε εφεδρεία ο/η σύζυγος
2 Οι υπάλληλοι που έχουν σύζυγο ή τέκνο με ποσοστό αναπηρίας 67%. Τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν είναι:
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • Γνωμάτευση πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής
  • Ακριβές αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος
  • Για ενήλικο τέκνο: Εκκαθαριστικό της Δ.Ο.Υ απ' όπου προκύπτει ότι το τέκνο συνοικεί με τον υπάλληλο και ότι το φορολογητέο και απαλλασσόμενο εισόδημά του, εξαιρουμένων των προνομιακών επιδομάτων, δεν υπερβαίνει τις δώδεκα χιλιάδες (12.000).
3 Οι υπάλληλοι που έχουν αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67% υποβάλλουν γνωμάτευση της πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής
4 Οι πολύτεκνοι με τέκνα που τους βαρύνουν φορολογικά πρέπει να καταθέσουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης συνοδευόμενο από πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (Α.Σ.Π.Ε.) και ακριβές αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος
5 Οι προστάτες μονογονεϊκών οικογενειών πρέπει να καταθέσουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, υπεύθυνη δήλωση του υπαλλήλου ότι είναι προστάτης μονογονεϊκής οικογένειας και σε περίπτωση διάστασης ή διαζυγίου, δικαστική απόφαση από την οποία να προκύπτει η αποκλειστική ανάθεση της γονικής μέριμνας. Επίσης ακριβές αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου