Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Νέα Προσφυγή ΓΣΕΕ στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO)


Με επείγουσα επιστολή της στις 18/11/2011 η Γ.Σ.Ε.Ε. κατέθεσε συμπληρωματική Προσφυγή στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας κατά των νέων μέτρων του νόμου 4024/2011, που παραβιάζουν βάναυσα τα θεμελιώδη συλλογικά δικαιώματα των εργαζομένων που προστατεύονται από τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας.
Η νέα Προσφυγή εντάσσεται στη διαδικασία που ήδη από τον Ιούλιο του 2010 έχει ξεκινήσει η Συνομοσπονδία καταγγέλλοντας τις παραβάσεις μιας σειράς Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας με τα νομοθετικά μέτρα της κυβέρνησης για την εφαρμογή του μηχανισμού δανεισμού της χώρας.

Η Γ.Σ.Ε.Ε. παραθέτει όλες τις παράνομες παρεμβάσεις που επιβλήθηκαν με σκοπό την κατάργηση κρίσιμων δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων (δυσμενείς επιχειρησιακές ΣΣΕ, πλήρη αποδυνάμωση κλαδικών ΣΣΕ, περιεχόμενο διαιτησίας, ενώσεις προσώπων, κατάργηση ΣΣΕ στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δραστικές μειώσεις μισθών, εφεδρεία) παράλληλα με τα άδικα και αντικοινωνικά εισοδηματικά και φορολογικά μέτρα.
Με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία, παρουσιάζεται η διαδικασία της «μεταμόρφωσης» της εργατικής νομοθεσίας και της επιβολής των μέτρων με απαράδεκτους όρους για την εκταμίευση των δανειακών δόσεων προς την Ελλάδα και αποδεικνύεται η παραβίαση των Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας και του ελληνικού Συντάγματος ενώ ζητείται η άμεση παρέμβαση του ILO για την κατάργηση όλων αυτών των αντεργατικών μέτρων.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου