Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

24η μέρα απεργίας στην Χαλυβουργία - 4η μέρα κατάληψης του κέντρου πληροφορικής από την ΓΕΝΟΠ

Μετά από 24 μέρες θυμήθηκαν τα ΜΜΕ να αναφερθούν στο θέμα των απεργών στην Χαλυβουργία .Για 4η μέρα συνεχίζεται και η κατάληψη της ΓΕΝΟΠ στο κέντρο πληροφορικής έχοντας μπλοκάρει το σύστημα , με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνονται συναλλαγές στα καταστήματα ....Στις 1 το μεσημέρι σήμερα συναυλία αλληλεγγύης στο χώρο της κατάληψης(Μεσογείων 194).
Δηλώνουμε και πάλι αλληλέγγυοι στους απεργούς και στους καταληψίες 
Διαβάζουμε στον σημερινό ηλεκτρονικό τύπο ......

Τις 24 ημέρες απεργίας συμπλήρωσαν οι εργαζόμενοι στη «Χαλυβουργία Ελλάδος», οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις προωθούμενες αλλαγές στο εργασιακό τους καθεστώς, ζητώντας παράλληλα την επαναπρόσληψη 34 απολυμένων συναδέλφων τους.

Μεγάλο κύμα αλληλεγγύης προς τους απεργούς έχει αναπτυχθεί με ψηφίσματα και αποφάσεις συμπαράστασης να βγαίνουν συνεχώς από συνδικάτα, σωματεία, σχολεία και φοιτητικούς συλλόγους, ενώ συγκεντρώνονται χρήματα και τρόφιμα για την ενίσχυση των απεργών και των οικογενειών τους.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, «είναι η πρώτη βιομηχανία στην Αττική που, με εκβιασμό τις θέσεις εργασίας, επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο, ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωρομίσθιο, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Οι απολύσεις έγιναν για τρομοκρατία, επειδή ομόφωνα η Γενική μας Συνέλευση απέρριψε την απαίτηση της εργοδοσίας να δουλεύουμε 5ωρο με 40% μείωση των αποδοχών».

Οι απεργοί ζητούν να γυρίσουν στη δουλειά 34 απολυμένοι εργάτες, σημειώνοντας στην απόφαση της συνέλευσής τους (15.11.2011) ότι «ο αγώνας μας, αφορά όλους τους εργαζόμενους. Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας λειτουργεί σαν λαγός των βιομηχάνων».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής: «Εδώ και περίπου ένα μήνα οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας διεξάγουν έναν περήφανο και ηρωικό αγώνα ενάντια στις απολύσεις και στις μειώσεις μισθών, κόντρα στους ωμούς εκβιασμούς και την τρομοκρατία της εργοδοσίας».

Σημειώνει, επίσης, ότι «οι επικλήσεις οικονομικών δυσκολιών από την επιχείρηση είναι πέρα για πέρα σαθρές» και καταγγέλλει ότι «οι περισσότεροι εργαζόμενοι για το 2011 δεν έχουν λάβει το σύνολο της θερινής άδειας πράγμα που καθρεφτίζει την άνοδο της παραγωγικής δραστηριότητας της επιχείρησης».

Την αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ στους απεργούς εξέφρασε ο Δ. Στρατούλης, καταγγέλλοντας στη στάση της επιχείρησης που «παρότι τα τελευταία χρόνια έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ κερδοφορίας, πραγματοποιεί μαζικές απολύσεις για να εκβιάσει την συμφωνία του σωματείου σε εκ περιτροπής εργασία και σε μείωση των μισθών 35 - 40%».

Ανακοίνωση εξέδωσε το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής και ο Αλ. Αλαβάνος, στην οποία σημειώνεται ότι «η απεργία αυτή, στις σημερινές συνθήκες έχει ξεχωριστή σημασία για όλους τους εργαζόμενους, για όλο τον λαό».


Επιμένουν παρά το τελεσίγραφο του εισαγγελέα - Συνεχίζεται η κατάληψη στο κέντρο της ΔΕΗ

Λάμπρος Χαβέλας
Μέγεθος κειμένου


- Το κέντρο πληροφορικής της ΔΕΗ στο Χολαργό συμπληρώνει την τρίτη ημέρα υπό κατάληψη
- Αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί να γίνει καμία συναλλαγή στα υποκαταστήματα της επιχείρησης
- Γλέζος, Κουρουπλής, Λαφαζάνης, Τσίπρας και Παπαρήγα στο πλευρό τους

Έληξε το τελεσίγραφο που είχε δώσει ο εισαγγελέας στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ για να σταματήσουν την κατάληψη. Σε επικοινωνία που είχε ο κ. Δραγάτσης με τον Νίκο Φωτόπουλο του ζήτησε να αποχωρήσουν, για να πάρει αρνητική απάντηση.

Ο εισαγγελέας ξεκαθάρισε πως δεν έχει άλλη επιλογή παρά να ζητήσει την παρέμβαση της αστυνομίας καθώς πλέον η υπόθεση δεν περνά από τα χέρια του. "Εσείς τη δουλειά σας κι εμείς την δική μας" φέρεται να του απάντησε ο κ.Φωτόπουλος ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να αποχωρήσουν.

Μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης, το μεγαλύτερο κομμάτι της Λεωφόρου Μεσογείων ήταν κλειστό από τους καταληψίες, ενώ τα αυτοκίνητα που είχαν μποτιλιαριστεί, κόρναραν σε ένδειξη συμπαράστασης στους συνδιακαλιστες.



Η κατάσταση ήταν τεταμένη στο σημείο, καθώς σε απόσταση αναπνοής περίπου 300 μέτρων βρίσκονταν άνδρες των ΜΑΤ, έτοιμοι εάν λάβουν εντολή να επέμβουν και να διαλύσουν την κατάληψη.

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Αργά το βράδυ έφθασαν στο σημείο ο κ. Γλέζος, ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Κουρουπλής και ο κ. Λαφαζάνης οι οποίοι μιλώντας στους συνδικαλιστές εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στον αγώνα των συνδικαλιστών αλλά και την αντίθεσή τους στο χαράτσι στα ακίνητα.

ΔΗΛΩΣΗ Μ. ΓΛΕΖΟΥ

Δήλωση Π. Λαφαζάνη

Η παρέβαση του εισαγγελέα
Λίγη ώρα μετά τις 4, στο σημείο έφτασε και ο Εισαγγελέας έπειτα από αίτημα της ΔΕΗ για να δώσει τέλος στην κατάληψη του κέντρου διαχείρησης ρεύματος από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.



Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Γιάννης Δραγάτσης έμεινε στο κέντρο έκδοσης τιμολογίων στο Χολαργό για μία περίπου ώρα προσπαθώντας να εκτονώσει την κατάστασης και να αποχωρήσουν οι καταληψίες συνδικαλιστές.





Αποχωρώντας δήλωσε πως τους δίνει τρεις ώρες προθεσμία για να σταματήσουν την κατάληψη στο κτίριο της οδού Μεσογείων, διαφορετικά θα διατάξει την εκκένωση του κτιρίου.



Οι συνδικαλιστές, μπροστά στο εκβιαστικό δίλημμα του εισαγελέα, αποφάσισαν να μην σταματήσουν τον αγώνα τους. Αντίθετα, μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν στο σημείο, καλούν και άλλους συναδέλφους τους να συστρατευθούν μαζί τους και να ενισχύσουν την κατάληψη.










Να αναφέρουμε ότι λίγο πριν τις 7, έφτασε στο κέντρο διαχείρισης ρεύματος και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα η οποία αφού συνομίλησε με τον κ.Φωτόπουλο έκανε δηλώσεις. Η ίδια επανέλαβε για μία ακόμη φορά την άποψή της για έναν άδικο νόμο ο οποίος πρέπει να καταργηθεί.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου