Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Προχωράει το μισθολόγιο ;

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Διοικήσεις των εταιρειών του ομίλου ΟΣΕ έχουν δώσει εντολή στις Υπηρεσίες να προχωρήσουν άμεσα και από 1.11.2011 την εφαρμογή του μισθολογίου που θα σημάνει δραματική μείωση των αποδοχών όλων των σιδηροδρομικών.
Η προκαταβολή την Πέμπτη θα καταβληθεί κανονικά , ενώ η εφαρμογή του μισθολογίου αναμένεται να γίνει την 1.1.2012 με αναδρομική ισχύ για τους 2 προηγούμενους μήνες .
Στα γραφεία της Π.Ο.Σ. σήμερα υπήρχε έντονη κινητικότητα με τις Νομικές Υπηρεσίες να ετοιμάζουν την υπερασπιστική γραμμή των σιδηροδρομικών , αλλά και με το γενικότερο κλίμα να μαρτυρά ότι η εφαρμογή του μισθολογίου και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων θα οδηγήσει σε μετωπική σύγκρουση το συνδικάτο με τις Διοικήσεις των εταιρειών και την Κυβέρνηση .
Τέλος κανένα νεότερο (επίσημα ) δεν υπάρχει για την εφεδρεία .Μόνο φήμες που δεν έχουμε καμία διάθεση να αναπαράγουμε , εντείνοντας περισσότερο την αγωνία των συναδέλφων.
Για οτιδήποτε νεώτερο το στέκι θα ενημερώσει άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου