Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση ΠΕΠΕ με Υπουργό Υποδομών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της ΠΕΠΕ με τον Υπουργό Μεταφορών κ. Βορίδη.
Τα θέματα της συνάντησης αφορούσαν την εργασιακή εφεδρεία , το μισθολόγιο και το οργανόγραμμα.
Αναφορικά με το θέμα της εφεδρείας ο κ. Βορίδης επαναδιατύπωσε και στην ΠΕΠΕ την αποψή του ότι το μέτρο δημιουργεί προβλήματα στην λειτουργία πολλών οργανισμών με τον οριζόντιο χαρακτήρα του  .Τόνισε ότι έθεσε το θέμα και στο Υπουργικό Συμβούλιο , όπου και άλλοι Υπουργοί κατανόησαν την θέση του , ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τα άλλα εμπλεκόμενα Υπουργεία για την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων που δημιουργεί η εφεδρεία .
Ειδικότερα το απόγευμα θα συναντηθεί  με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Βενιζέλο για να συζητήσουν το θέμα .
Ο Υπουργός κατανόησε το μέγεθος του προβλήματος για τον κλάδο της έλξης και το δίκαιο του αιτήματος μας, αφού του δόθηκαν γραπτώς τα στοιχεία , με τις 5.000 μέρες άδειες και αναπαύσεων που οφείλονται στους μηχανοδηγούς εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.
Μόνο χτες καταργήθηκαν 8 εμπορικές αμαξοστοιχίες στην Βόρεια Ελλάδα λόγω της έλλειψης προσωπικού !

Για το θέμα του μισθολογίου είπε χαρακτηριστικά ότι ακούει το αίτημα , αλλά είναι θέμα γενικότερης πολιτικής , ενώ για το θέμα του οργανογράμματος άκουσε την τοποθέτηση της ΠΕΠΕ  για τις αναγκαίες αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν σε αυτό που έχουν καταθέσει οι Διοικήσεις  ( με την παραμονή εδρών Βόλου και Δράμας) και απάντησε πως θα εξετάσει το θέμα .

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο νέος Υπουργός ζήτησε την συνεργασία με τους εργαζόμενους που όπως είπε χαρακτηριστικά  ξέρουν και τα κόλπα της κάθε δουλειάς .

Πριν από την ΠΕΠΕ ο Υπουργός είδε το προεδρείο της ΠΟΣ ενώ αργότερα θα έβλεπε και το σωματείο της ΕΡΓΟΣΕ .


1 σχόλιο:

 1. Δηλαδή, 8 εμπορικές αμαξ., με 2 Μηχ/γούς η κάθε μία, άρα Σύνολο 16. Αυτό είναι το ένα κομμάτι, το άλλο είναι ότι κόπηκαν κάποιες αναπαύσεις πάλι και άδειες !!!!.
  OIKONOMIA
  Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011 - 18:12
  Η νέα λίστα βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων
  Εκτύπωση σελίδας
  Αποθήκευση σελίδας
  Αποστολή με e-mail
  Προσθήκη στο αρχείο
  Μέγεθος κειμένου

  Μετά την επεξεργασία της Διαρκούς Επιτροπής Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και τις προτάσεις των εμπειρογνωμόνων οριστικοποιήθηκε η νέα λίστα που υπογράφεται από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη.

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η νέα λίστα θα ισχύσει από 1/11/2011 για τις ασφαλιστικές εισφορές Νοεμβρίου που θα καταβληθούν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

  Με βάση τη νέα λίστα, στο καθεστώς των ΒΑΕ θα υπάγονται 365.000 περίπου εργαζόμενοι από 531.000 που ήταν με βάση το σημερινό καθεστώς. Όλες οι κατηγορίες που περιλαμβάνονται στη νέα λίστα αναφέρονται αναλυτικά στην απόφαση. Μεταξύ αυτών είναι και νέες κατηγορίες όπως το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, οι εργαζόμενοι στους βιολογικούς καθαρισμούς, οι αγρεργάτες που απασχολούνται θα θερμοκήπια και στους ψεκασμούς, οι εργάτες αλιείας, οι εναερίτες ηλεκτρολόγοι και τεχνίτες, οι τεχνικοί τηλεόρασης που εργάζονται με φορητές κάμερες.

  Αντίθετα, στις εξαιρέσεις περιλαμβάνονται:

  1. Το διοικητικό προσωπικό (υπάλληλοι γραφείων, επιστάτες, φύλακες, θυρωροί κλπ.)
  2. Πωλητές στο λιανικό εμπόριο και στο χονδρεμπόριο
  3. Ζαχαροπλάστες
  4. Εισπράκτορες λεωφορείων, επιστάτες, σταθμάρχες κλπ.
  5. Οδηγοί μικρών φορτηγών ως βοηθοί
  6. Καμαριέρες
  7. Κομμωτές – κομμώτριες, κουρείς
  8. Ταμίες πολυδυναμικού super market
  9. Οδηγοί ταξί εκτός Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης
  10. Προσωπικό καθαριότητας σε γραφεία διοίκησης δημοσίων υπηρεσιών και επιχειρήσεων που έχουν μόνιμη εργασία στο δημόσιο και τους οργανισμούς
  11. Συντηρητές κτιρίων

  Σε σχέση με το νέο καθεστώς επισημαίνονται τα εξής:

  1. Στο νέο καθεστώς παραμένουν και οι εργαζόμενοι των οποίων οι ειδικότητες εξαιρούνται, αλλά οι ίδιοι έχουν συμπληρώσει ή συμπληρώνουν μέχρι 31/12/2015 12 έτη ασφάλισης στα ΒΑΕ (3.600 ημέρες)

  2. Η νέα λίστα διαμορφώνει αποκλειστικά και μόνο το ειδικό καθεστώς συνταξιοδότησης. Ειδικά επιδόματα και άλλες παροχές ή όροι εργασίας που συνδέονται με εργαζόμενους στο συγκεκριμένο καθεστώς ρυθμίζονται αποκλειστικά με συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

  3. Η Διαρκής Επιτροπή Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων συνεχίζει τη λειτουργία της και εξετάζει όλα τα αιτήματα αλλά και τις παρατηρήσεις των φορέων.

  Επισημαίνεται ότι όπως δεσμεύτηκε ο κ. Κουτρουμάνης στις συναντήσεις του με τους Κοινωνικούς Φορείς, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου οι υπηρεσίες του Υπουργείου θα έχουν επεξεργαστεί το σχέδιο με στόχο να κατατεθεί ρύθμιση για την ασφαλιστική κάλυψη του επαγγελματικού κινδύνου και της επαγγελματικής ασθένειας.

  Το νέο αυτό θεσμικό πλαίσιο θα καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στη χώρα μας με στόχο να ενισχυθεί η πρόληψη, η αποκατάσταση, η πλήρης κάλυψη για επαγγελματική νόσο και ο έλεγχος των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία.

  *Δείτε την απόφαση του υπουργείου Εργασίας στη στήλη "Σχετικά αρχεία".


  Πηγή:www.capital.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή