Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Δελτίο Τύπου ΠΟΣ 02/07/2012

ΑΘΗΝΑ, 2/7/2012 - Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Με αφορμή μπαράζ δημοσιευμάτων για πώληση του λειτουργικού μέρους του ΟΣΕ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών απαντά:


Η σημερινή Κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν γνωρίζουν ότι ο σιδηρόδρομος σήμερα (ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ) δεν παράγει ελλείμματα.

H Κυβέρνηση πρέπει να έχει το Δημόσιο Σιδηρόδρομο μοχλό ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας και προτεραιότητές της να είναι:
Η αξιοποίηση και εμπιστοσύνη των εναπομεινάντων Σιδηροδρομικών για την ταχύτερη ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού του κεντρικού άξονα.
Η επιθετική είσοδος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις εμπορευματικές μεταφορές για αύξηση των εσόδων και η αναβάθμιση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών στους επιβάτες του τρένου.

Ζητήσαμε συναντήσεις με τον κ.Χατζηδάκη και τα κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), έτσι ώστε με υπευθυνότητα να ακούσουμε και να πούμε τις απόψεις μας.

Σε κάθε περίπτωση, μετά την κατά 55% μείωση του υπηρετούντος προσωπικού και κατά 40% μείωσης των αποδοχών των Σιδηροδρομικών, η όποια προσπάθεια να γίνει ο Σιδηρόδρομος η «Ιφιγένεια» για τον εξευμενισμό των πνευμάτων της Τρόικα και η πρόσθεση 3.000 εργαζομένων στους χιλιάδες των ανέργων της χώρας, θα μας βρει απέναντι.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΟΣ ΠΟΣ
    Πολύ ζόρι βλέπω τώρα που έφτασε το μαχαίρι στο στενό κομματικό πυρήνα και στους παραμένοντες με τα διευθυντικα δικαιώματα.
    Που ήταν η ευαισθησία σας στις μετατάξεις των πρώην συναδερφων σας (μια 24ωρη ολο κι ολο κι άστε τους να φύγουν να μεγαλώσει η πίτα μόλις κατασταλάξει ο κουρνιαχτός) .
    Κι όταν φωνάζετε ότι μειωθηκαν οι μισθοί των Σιδ/κων με την "εξυγίανση" και δεν αντεχετε άλλο, μάλλον ενοείτε τούς μεταταγμένους γιατί αυτοί πλήρωσαν το μάρμαρο της εξυγιανσης άλλα που να πούν τον πόνο τους και ποίος να τούς ακούσει...

    ΥΣ
    Οφείλω πάντως να ομολογήσω ότι η έλξη κράτησε και κρατά μια άλλη στάση πάνω στο θέμα αυτό, σε αντίθεση με κάτι άλλους που το μόνο που τούς απασχολούσε ήταν το μοίρασμα των θέσεων αριστερά και δεξιά κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή