Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Οι μηχανοδηγοί - ιδιαίτερα όσοι εκτελούν υπηρεσίες ελιγμών και βρίσκονται σε διαρκή κίνηση σε όλο το 8ωρο (για αλλαγή συρμών κτλπ) - εκτός των άλλων , έχουν να αντιμετωπίσουν και την καταπόνηση από τις υψηλές θερμοκρασίες (ιδιαίτερα όσοι εκτελούν βάρδιες μεταξύ 12.00 -18.00 καθημερινά).
Δημοσιεύουμε την εγκύκλιο της ΓΣΕΕ (11.07.2012 ) με τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνει ο εργοδότης προκειμένου να προστατευτεί η υγεία και η ασφάλεια του προσωπικού.
Κλικ στην εικόνα αριστερά για μεγέθυνση .


Εκτός των άλλων η εγκύκλιος αναφέρει >


Τα απαιτούµενα οργανωτικά µέτρα αφορούν κυρίως στη χορήγηση διαλειµµάτων κατάλληλης διάρκειας και σε κατάλληλα διαµορφωµένο χώρο για τον χρόνο ανάπαυσης για τη µείωση της θερµικής καταπόνησης των εργαζοµένων σε περίοδο καύσωνα, την παροχή πόσιµου νερού σε θερµοκρασία 10-15 βαθμών Κελσίου τον προγραµµατισµό των εργασιών και τη σύνταξη σχεδίου αντιµετώπισης της θερµικής
καταπόνησης των εργαζοµένων, σε συνεργασία και µε τον γιατρό εργασίας και τον τεχνικό ασφαλείας. Ειδικότερα δε για τις υπαίθριες εργασίες προβλέπεται επιπλέον η χορήγηση και χρήση κατάλληλου καλύµµατος κεφαλής, η διαµόρφωση σκιερού µέρους για τα διαλείµµατα, η κατασκευή στεγάστρων και ο προγραµµατισµός των εργασιών, ώστε οι κοπιαστικότερες να γίνονται στις ώρες που η θερµοκρασία είναι χαµηλότερη.

Πάντως εμείς γιατρό εργασίας έχουμε να δούμε χρόνια στο χώρο που δουλεύουμε .
Και ιδιαίτερα  τεχνικό ασφαλείας  που  αν ερχόταν στο ΜΑΙ και έβλεπε την κατάσταση που επικρατεί με τα τρωκτικά στους χώρους αναμονής θα διαπίστωνε τις σοβαρές ελλείψεις στον χώρο.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου