Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Συνάντηση ΠΕΠΕ με ΔΙΚΑΜ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα με τον Δ/ντη ΔΙΚΑΜ κ. Ρετσινά και μέλη απο το προεδρείο και Δ.Σ. της ΠΕΠΕ.

Στην συνάντηση παρεβρέθηκαν ο Πρόεδρος Τουρλής Β, ο Γ.Γ. Θεοδωρόπουλος Ε, ο Αντιπρόεδρος Γενιδούνιας Κ , ο Έφορος Βελλής Ζ και τα μέλη Κάσσης Δ και Φιλιπόλουλος Ι.
Επίσης στην συνάντηση παρεβρέθηκε και ο μηχανοστασιάρχης Καπετανάκης Χ.

Μεταξύ άλλων >>

  • Για το θέμα της επιστροφής των υποχρεωτικά και εξαναγκασμένων σε εθελοντική μετάταξη μηχανοδηγών ζητήθηκε να γίνει επιστολή απο τον ΔΙΚΑΜ προς το Υπουργείο Υποδομών για να βρεθεί φόρμουλα για την άμεση επιστροφή.( Η έλλειψη προσωπικού σε συνδυασμό με την επαναλειτουργία της Φλώρινας και την επικείμενη εκπαίδευση των 13 βοηθών καθιστά επιτακτική την επιστροφή των μετατασόμενων μηχανοδηγών ).Ο ΔΙΚΑΜ είπε ότι βλέπει θετικά το θέμα και πρέπει να υπάρξει προηγουμένως συνενόηση με την πολιτική ηγεσία .
  • Για το θέμα της εκπαίδευσης των 13 βοηθών στόχος είναι η έναρξη της μαθητείας να γίνει το αργότερο στις 1 Οκτωβρίου.
  • Για το θέμα που προέκυψε με το κύκλωμα εργασίας στο Κιάτο (έπειτα απο την αλλαγή που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στον τρόπο διαχείρισης του προσωπικού ) συμφωνήθηκε αύριο Τρίτη να συναντηθούν στην Καρόλου εκπρόσωποι απο την ΠΕΠΕ για να καθοριστούν οι όροι εργασίας που θα πλησιάζουν την μέχρι πρότινος λογική αλλά και θα φροντίζουν για την ισοκατανομή των δευτερευουσών .Οι συνάδελφοι απο την Τρίπολη που δουλεύουν στον Προαστιακό θα μπορούν και αυτοί να διανυκτερεύουν στο Κιάτο αν υπάρχει πρόβλημα στην επιστροφή τους.
  • Υπήρξε διαφωνία για την επανακυκλοφορία των δρομολογίων του Προαστιακού Αθήνας , αφού η πρόταση του ΔΙΚΑΜ (τελευταίο δρομολόγιο απο Αεροδρόμιο 21.44) δεν βρίσκει σύμφωνη την ΠΕΠΕ που ζητά την επανακυκλοφορία όλων των κατηργημένων τοπικών δρομολογίων.
  • Διαφωνία υπήρξε και για την πρόθεση του ΔΙΚΑΜ να δρομολογήσει στο κύκλωμα εργασίας 4πλες Έδεσσες και Λάρισσες λόγω της επικείμενης επαναλειτουργίας της Φλώρινας και για εξοικονόμηση προσωπικού.Η θέση της ΠΕΠΕ είναι ότι οικονομία προσωπικού μπορεί να υπάρξει και μέσα απο  τα υπάρχοντα κυκλώματα εργασίας. Για το θέμα αυτό θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση της ΠΕΠΕ και με τον κ.Ζηλιασκόπουλο την προσεχή Πέμπτη.Επίσης για την Φλώρινα η άποψη της ΠΕΠΕ είναι να γίεται η κυκλοφορία με Man και όχι με 4δυμοIC όπως προβλέπει ο σχεδιασμός.
  • Τέλος έγινε λόγος για το υπηρεσιακό αυτοκίνητο στο ΜΑΙ , υπηρεσία που σήμερα πραγματοποιείται απο μηχανοδηγούς και εκφράστηκε η άποψη ότι αυτό θα πρέπει άμεσα να σταματήσει να γίνεται .Δόθηκε περιθώριο 15 ημερών για να λυθεί το θέμα απο τον ΔΙΚΑΜ.

Την Πέμπτη 5 / 07 και ώρα θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΠΕΠΕ στις 11 στα γραφεία της ΠΟΣ στην Κάνιγγος και αργότερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον κ. Ζηλιασκόπουλο στην Καρόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου