Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Παρέμβαση για τα δρομολόγια της Έδεσσας.....

Με Κοινοβουλευτική παρέμβαση, ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, μέσω της Αναφοράς που κατέθεσε προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, έθεσε στη Βουλή το ζήτημα της αλλαγής των δρομολογίωντης Προαστιακής Γραμμής Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Θεσσαλονίκης, σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας.
Η τροποποίηση των συγκεκριμένων δρομολογίων, έχει ως συνέπεια την αναστάτωση και ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού που χρησιμοποιεί τα εν λόγω δρομολόγια, προκειμένου να μετακινηθούν στις πόλεις της Αλεξάνδρειας, της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης για να εργαστούν καθημερινά.


Ειδικότερα, στην αναφορά του, ο Βουλευτής σημειώνει ότι: «Η συγκεκριμένη ενέργεια από την πλευρά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., δημιουργεί πλείστα προβλήματα στο επιβατικό κοινό, καθώς η πλειονότητα των επιβατών που εργάζονται σε πόλεις του Νομού Ημαθίας, δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν από τα νέα δρομολόγια, δεδομένου ότι τα νέα ωράρια των δρομολογίων δεν συνάδουν με τις ώρες εργασίας των επιβατών. Με δεδομένο ότι, τα δρομολόγια της προαστιακής γραμμής Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν μεγάλη πληρότητα και επιβατική κίνηση, το γεγονός ότι οι επιβάτες έχουν εκδόσει κάρτες διαρκείας, τις οποίες δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν και με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, είναι άμεση η ανάγκη να επανεξεταστεί η εν λόγω αλλαγή, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του επιβατικού κοινού».

Γι’ αυτούς τους λόγους, ο κ. Βεσυρόπουλος, αιτήθηκε την άμεση παρέμβαση του Υπουργού και στήριξη του αιτήματος των πολιτών, που πλήττονται από την εν λόγω αλλαγή των δρομολογίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου