Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Μοναδικές διαδρομές με τα τουριστικά τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Τις τρεις τουριστικές γραμμές τρένων που λειτουργούν με επιτυχία, υπενθυμίζει στους εκδρομείς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με αφορμή την κορύφωση των διακοπών του Αυγούστου.
Πρόκειται για το ιστορικό τρενάκι του Πηλίου, τη μοναδική γραμμή του οδοντωτού στα Καλάβρυτα και το δρομολόγιο Κατάκολο-Ολυμπία, τα οποία κερδίζουν κάθε χρόνο τον θαυμασμό από ξένους και Έλληνες επισκέπτες που επιλέγουν το τρένο για την περιήγησή τους στα αξιοθέατα της Ελλάδας.Με μια μοναδική διαδρομή περίπου μιας ώρας, που ξεκινά από το Διακοπτό, ο οδοντωτός διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού, περνά από το χωριό Ζαχλωρού και καταλήγει στα Καλάβρυτα. Η διαδρομή των 22 χλμ. που διανύει πραγματοποιείται με ταχύτητα που κυμαίνεται από 30 έως 40 χλμ./ώρα στην απλή γραμμή και από 6 έως 15 χλμ./ώρα στο οδοντωτό κομμάτι. Στη διαδρομή πραγματοποιείται ενδιάμεση στάση στο Μεγάλο Σπήλαιο.

Οι ώρες αναχώρησης από Καλάβρυτα είναι 09.57/ 12.27/ 14.30/ 15.50/ 17.08 και από Διακοπτό 08.45/ 11.15/ 12.33/ 14.32/ 15.52. Το εισιτήριο κοστίζει 19,00 ευρώ και 9,50 ευρώ το παιδικό για μετάβαση με επιστροφή, ενώ για απλή μετάβαση 9,50 ευρώ και 4,80 ευρώ, αντίστοιχα.

Το τρενάκι του Πηλίου σφυρίζει δίνοντας το σύνθημα μιας αξέχαστης διαδρομής. Η ανάβαση στις όμορφες πλαγιές του Πηλίου μέχρι τις Μηλιές ξεκινά! Μια από τις πιο στενές σιδηροδρομικές γραμμές στον κόσμο (60 εκ.) φιλοξενεί τα τέσσερα βαγόνια του «μουτζούρη» -όπως λεγόταν κάποτε το τρενάκι του Πηλίου, για να δηλώσει την ατμοκίνηση και τον καπνό που άφηνε στο πέρασμά του. Από τα 'Ανω Λεχώνια μέχρι τις Μηλιές η διαδρομή είναι ορεινή, διασχίζοντας τις κατάφυτες πλαγιές, με την πυκνή βλάστηση από πλατάνια και πουρνάρια. Η μοναδική στάση του τρένου γίνεται για μόλις 15 λεπτά, στην 'Ανω Γατζέα (και στις δύο κατευθύνσεις), για να συνεχίσει "ξεφυσώντας" και λικνίζοντας τα βαγόνια του, για μια διαδρομή συνολικού μήκους 15 χλμ. και χρόνου 90 λεπτών.

Το τρένο αναχωρεί στις 10:00 από τα 'Ανω Λεχώνια και στις 15:00 από τις Μηλιές. Το εισιτήριο κοστίζει 18 ευρώ και 10 ευρώ το παιδικό για μετάβαση με επιστροφή, ενώ για απλή μετάβαση 10 ευρώ και 6 ευρώ, αντίστοιχα.

Το τρενάκι διατίθεται για ενοικίαση καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Πληροφορίες για έκδοση εισιτηρίων, δρομολόγια και ενοικίαση του τρένου του Πηλίου, στο Γραφείο Ταξιδιών Βόλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Τηλ./Fax 2421039723.

Από το Κατάκολο στην Αρχαία Ολυμπία, η διαδρομή με το τρένο διαρκεί 45 λεπτά και η τιμή του εισιτηρίου είναι μόλις 10 ευρώ με επιστροφή για ενιαίο εισιτήριο εκδρομής. Πρόκειται για μια πραγματική εκδρομή, ένα δρομολόγιο που απαντάει στην αυξημένη τουριστική ζήτηση τόσο από τους διεθνείς επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων όσο και από τους Έλληνες εκδρομείς που αναζητούν το τρένο για κάθε τους προορισμό.

Δρομολόγια της γραμμής: Πύργος- Ολυμπία 06:45, 12:35, Ολυμπία- Κατάκολο 07:20, Κατάκολο- Ολυμπία 09:00, Ολυμπία- Πύργος 09:57, 13:08.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου