Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Γιατί σταμάτησαν οι έλεγχοι στον σταθμό Λαρίσης;

Παρατηρήσαμε ότι εδώ και σχεδόν 2 μήνες , ένα από τα πλέον πετυχημένα μέτρα που είχε λάβει  η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την μείωση της λαθρεπιβίβασης με την τοποθέτηση ελεγκτών στις εισόδους του σταθμού Λαρίσης ( μάλιστα είχαν τοποθετηθεί και toll στις πλάγιες εισόδους ) έχει σταματήσει ! 
Μάλιστα , απόδειξη του πόσο πετυχημένο ήταν το μέτρο είναι
ότι γίναμε μάρτυρες περιστατικού όπου επιβάτες αναζητούσαν το προσωπικό για να τσεκάρουν τα εισιτήρια τους στην είσοδο του σταθμού.
Είναι ανεξήγητη αυτή η εξέλιξη , αφού  σε μια περίοδο που είχε γίνει συνήθεια στους επιβάτες ο έλεγχος στον κεντρικό σταθμό (περιορίζοντας σημαντικά την λαθρεπιβίβαση )και που το ζητούμενο είναι η αύξηση των εσόδων (σύμφωνα και με την εγκύκλιο προς τις ΔΕΚΟ που δημοσιεύσαμε πριν 10 μέρες ) σταμάτησε το πλέον πετυχημένο μέτρο των τελευταίων χρόνων .
Ίσως θα έπρεπε η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να ξαναδεί άμεσα το θέμα.

1 σχόλιο:

 1. ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΠΑ

  Το μέτρο των στατικών έλεγχων που διενεργούνται στο Κεντρικό Σταθμό Αθηνών, από τις αρχές του τρέχοντος έτους, υλοποιήθηκε από την Διοίκηση κατόπιν εισήγησης της ΔΙΚΙΑΜ.

  Πράγματι κατά την διάρκεια της λειτουργίας του έχει συμβάλει σημαντικά, αφενός στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού που επιλέγει τις αμαξοστοιχίες της Εταιρείας για την μετακίνηση του, αφετέρου στον έλεγχο των τίτλων μεταφοράς και της επόπτευσης του χώρου του σταθμού.

  Άλλα όπως θα έπρεπε να γνωρίζουμε όλοι μας σε αυτή την Εταιρεία που απασχολούμαστε, το χρονικό διάστημα του Καλοκαιριού το Προσωπικό όλων των κλαδών, έχει ανάγκη να πραγματοποιήσει ένα μέρος της Κανονικής του Άδειας.
  Επίσης είναι γνωστό σε όλους ότι ο Κλάδος μας έχει υποστεί μεγάλη αφαίμαξη προσωπικού με τις μετατάξεις, με αποτέλεσμα η στελέχωση των απαιτούμενων υπηρεσιών να γίνεται με μεγάλη δυσκολία, επισημαίνοντας ότι δεν καλύπτονται όλες οι υπηρεσίες που προβλέπονται κανονιστικά για τους μετακινουμένους κλάδους, όπως επιφυλακή ή εφεδρείες.

  Για τους παραπάνω λόγους χρειάστηκε να μειωθούν τα άτομα από το Προσωπικό του κλάδου μας που απασχολούνται καθημερινά στον στατικό έλεγχο του σταθμού Αθηνών και να στελεχωθούν οι υπηρεσίες για το χρονικό διάστημα Ιουλίου – Αύγουστου με λιγότερα άτομα.
  Φυσικά το μέτρο αυτό θα επανέλθει στην κανονική του λειτουργία από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

  Όσο για το σημείο που αναφέρεται στο άρθρο, ότι υπάρχει λαθρεπιβίβαση με αποτέλεσμα διαφυγόντα έσοδα για την Εταιρεία, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι όλες οι αμαξοστοιχίες που αναχωρούν και καταλήγουν στον Κεντρικό Σταθμό Αθηνών καλύπτονται με δυο άτομα, οι οποίοι κατά την αναχώρηση διενεργούν τον γενικό έλεγχο σε όλους τους επιβάτες και κατά την άφιξη διενεργούν εκ νέου γενικούς ελέγχους και συλλογή εισιτηρίων.
  Επίσης εκτος των τακτικών έλεγχων υπάρχουν και οι αιφνιδιαστικοί από Ομάδες Ελεγχου με Προσωπικού του κλάδου μας.

  Συναδελφικά

  ΑπάντησηΔιαγραφή