Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

3η προτεραιότητα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το Υπουργείο Υποδομών

Tο χρονοδιάγραμμα των δράσεων του υπουργείου Ανάπτυξης παρουσιάζει αυτήν την ώρα ο Κωστής Χατζηδάκης στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου από το νέο του πόστο.
Ως πρώτη προτεραιότητά του ο υπουργός Ανάπτυξης έθεσε τ
α μεγάλα οδικά έργα και την επανέναρξη των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητόδρομων. Τόνισε μάλιστα ότι θα δημιουργήσουν άμεσα 30.000 θέσεις εργασίας και έμμεσα 60.000 θέσεις.
Επόμενη προτεραιότητα, ανέφερε, είναι η επιτάχυνση απορρόφησης του ΕΣΠΑ, το οποίο θα επιτευχθεί με απλοποίηση των διαδικασιών, αναθεώρηση του προγράμματος και διαρκή επόπτευση 181 μεγάλων έργων.
Τρίτη προτεραιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, είναι οι ιδιωτικοποιήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO, οι οποίες διαβεβαίωσε πως θα γίνουν «με φροντίδα για τους φορολογούμενους και μέριμνα για τους εργαζόμενους».

Η προσέλκυση επενδύσεων με νέο νόμο, ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών, είναι τέταρτη προτεραιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης. Χαρακτηρίστηκε μάλιστα από τον υπουργό ως προϋπόθεση για την ανάταξη του κλίματος εμπιστοσύνης.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Ανάπτυξης έθεσε ως πέμπτη προϋπόθεση την Εθνική Στρατηγική Εξαγωγών, καθώς -όπως δήλωσε «το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο αποτελεί βασική αιτία της κρίσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου